Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.
Kitűnő angol könyv, akár karácsinyi ajándékként!

2019.11.17.-i műsorunkból

Interjú Kovács Szabolcs újmisés pappal


Szabó Éva

2019. 11. 17.

A közös ima győzelmének ünneplése


Szabó Éva

2019. 11. 11.

Kiosztották a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjait

Donald Trump fogadta Recep Tayyip Erdogant

Az ősök sírjai avatják az országot hazává

Felemelő nyitómeccs a Puskás Arénában

Potápi: Hazahívtuk az ösztöndíjasokat

Elnökválasztás 2019: megvan a hivatalos végeredmény

Marton Máriusz

Baptista gyülekezet 2019. november 17-i adása

A Hetednapi Adventista Gyülekezet 2019. november 10-i adása

Tóth Sándor: Pieta

645. honismereti rejtvényjáték – 2019.11.17.

Cserkész Rádió / TV – 2019. november 3-i adása

Erdei gyümölcsös palacsintatorta

Óriási tévhitek a reggeliről, amik nagyon sokat ártanak

Apróhirdetések

Kiadó lakást keresünk 9 hónapra

Live-in housekeeper needed

Hirdessen Ön is:


Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2019. november 17.

November 17-én, vasárnap délelőtt 11:00 órától rendezik meg a Szent Erzsébet templom búcsúját. Az ebéd menüje: friss házias jellegű kenyér és vaj, friss zöld saláta, sertés szűzpecsenye gombapaprikás szósszal, valamint sült csirkecomb rizi-bizivel (rizs-zölborsó). Desszertként tortaroládot Dobos csokoládékrémmel szolgálnak fel. Ebédjegy ára: $20. felnőtteknek, $10. diákoknak, 7 éven aluli gyermekeknek ingyenes. Helyfoglalásért hívják Hudák Icát a 440-944-1384-es számon november 7-ig. A jó magyar muzsikát a Harmónia Zenekar szolgáltatja, valamint fellépnek a Szent Erzsébet néptáncosok!

2019. november 20.

November 20.-án este 7 órától a Cleveland-i Magyar Családfakutató Egyesület előadást hirdet: “CLEVELAND HíRES TEMETŐI” címmel. Az előadó Diana Rogers betekintést nyújt a clevelandi temetők történelmébe. Bemutatja az ott eltemetett híres magyar és szlovák nemzetiségű emberek történetét. Kérdéseikkel Diana Rogers-hez fordulhatnak  a 216.382.3623 telefonszámon vagy e-mailben: lewisaclarkette@sbcglobal.net

2019. november 21.

November 21-én, csütörtökön este 7 órára, mindenkit nagy szeretettel várnak a felnőtt táncházba, a Cserkészházba ahol Balássyné Béres Anikó és Pigniczky Bendegúz vezetésével néptánc oktatást tartanak. Kérik, hogy kényelmes lábbeliben érkezzenek a táncosok, de ne tornacipőben, és a hölgyek lehetőség szerint pörgős szoknyát viseljenek. A program ingyenes, adományt szívesen fogadnak. Hívják barátaikat ismerőseiket, az esemény a Clevelandi Táncház weboldalon is elérhető.

2019. november 23.

November 23-án, szombaton 6:30-tól a Hungarian Business Club szervezésében disznótoros vacsorára kerül sor. A menü: hurka, kolbász, lacipecsenye, krumplipüré, párolt vöröskáposzta, sütemény és kávé. Italt a helyi bárban lehet vásárolni készpénzzel. Az estén a zenét Dj Szente Béla szolgáltatja, ajtónyitás fél hatkor, a vacsora felszolgálása fél hétkor kezdődik. Jegyek csak elővételbe kaphatók, november 20-ig. Hívják Radva Éva nénit a 440-610-2496-os telefonszámon. A klub címe: 15805 Libby Road Maple Heights.

2019. november 29-30.

November 29 és 30 között Clevelandban megrendezésre kerül az 59. Magyar Találkozó. Az ez évi téma “Trianon kihatása: A Magyar Nemzet Összetartozása”. Ebben az évben dísz vendégeink lesznek  Németh Zsolt, elnök, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, szintén előad: Szentesi Zöldi László, jelenleg a Magyar Demokrata főmunkatársa. További információkat illetve a rendezvény részletes programját megtekinthetik a www.hungarianassociation.com honlapon vagy a Magyar Társaság Facebook oldalán.

2019. november 29.

A Magyar Társaság November 29 -én szombaton este 7 órától, szeretettel várja Önt és kedves családját, valamint barátait az 59. Magyar Találkozó keretében megrendezett Irodalom és Művészestre.  Az est gazdag, változatos élményt nyújt mindenki számára, aminek témája „Magyarnak lenni büszkeség nekem”. A rendezvényt 6:30 – tól egy állófogadás előzi meg. A program bevezetőjeként vendégdiákok egy szép magyar versösszeállítást fognak bemutatni. Az idei alkalom művészei JANCSÓ DÓRA a Miskolci Nemzeti Szinház színművésznője és JENEI GÁBOR a Magyar Állami Operaház és a Madách Színház színművésze. Műsoruk magába foglalja a magyar nóta, hazafias dalok, könnyűzene, operett és opera műfajok kimagasló dalait. Az est műsorvezetője DÖMÖTÖRFFY ZSOLT. Bővebb ismertető a művészekről a társaság honlapján vagy a facebookon található.

2019. november 30.

2019. november 30 -án szombaton du. 12:15 -től a Clevelandi Magyar Társaság sok szeretettel hívja Önt és kedves családját, valamint barátait az 59. Magyar Találkozó keretében megrendezett TÁRSAS EBÉD -re. A kongresszus díszvendége és ünnepi szónoka - Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke. Az elnök úr előadásának címe „Különös házasság – a magyar külpolitika és nemzetpolitika 30 éve”. Németh Zsolt Attila (Budapest): Magyar közgazdász, politikus. 2014 óta az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, valamint a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség parlamenti képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese. 2016 óta az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének alelnöke. Az Interparlamentáris Unió Magyar-USA Tagozatának elnöke, a NATO Parlamenti Közgyűlésének tagja. Jegyek csak elővételben kaphatók, bővebb információ a Magyar Társaság honlapján és Facebook oldalán található!

2019. november 30.

A Magyar Társaság és az Árpád Akadémia szeretettel várja kedves vendégeit  a 2019. november 30-án, szombaton este 7 órától rendezendő Díszvacsorával egybekötött 59. Magyar Bálra. A vacsorát 6:30 -tól állófogadás előzi meg. Az est folyamán beszédet mond Dr. Nádas János elnök, kihirdetik az Árpád aranyérmek kitüntetettjeit illetve a Dr. Ladányi Imre Alapítvány Művészeti Pályázat nyerteseit. Ezt követi az első bálozók és a nyitótáncosok bemutatása. A báli tánczenét Walt Mahovlich és a clevelandi „Harmonia” zenekar szolgáltatja. Az est folyamán megtekinthető a „Clevelandi Magyar Cserkész Regös Csoport” palotás tánca is. Régi báli szokásunkhoz híven, kérjük, hogy aki teheti, diszmagyarban vagy magyaros öltözetben jelenjen meg, hogy ezzel is őrizzük hagyományunkat és kultúránkat.  Jegyek csak elővételben kaphatók, a bálon kizárólag 16 éven felüli vendégek vehetnek részt.

2019. november 29-30.

Magyarország Főkonzulátusa november 26 és 30 között, kihelyezett konzuli napokat tart Clevelandben. Helyszín: Hilton Garden Inn Cleveland Downtown. Tekintettel arra, hogy a zökkenőmentes ügyintézéshez történjen, pontos és előzetes egyeztetésre van szükség, közvetlenül a külképviselettel szükséges egyeztetni a consulate.chi@mfa.gov.hu e-mail címen, legkésőbb november 20. szerda déli 12 óráig. A kihelyezett konzuli nap alkalmával intézhető ügyek: egyszerűsített honosítás, magyar állampolgárság igazolása, anyakönyvezés, útlevél, személyi igazolvány (kizárólag előzetes adategyeztetést követően), hitelesítés, lakcímnyilvántartással kapcsolatos ügyek.

2019. december 8.

A Nyugat-oldali Magyar Evangélikus Egyház szeretettel hívja és várja kedves híveit és vendégeit a 2019. december 8-án vasárnap 11:30 órakor kezdődő Istentiszteletére és az azt követő Mikulás napi ebédre. Menü: húsleves, székelykáposzta, hurka, sütemény, kávé. Ebédadomány felnőtteknek 15$, gyermekeknek ingyenes. Az ebédre jelentkezni lehet legkésőbb november 30-ig a 216 (213-8414) telefonszámon.

2019. december 14.

December 14-én  a clevelandi magyar múzeum sok szerettel várja a kedves érdeklődőket gyerek programjára, a magyar hagyományok ünneplésére.  Ajánlott adományok: 10 $ felnőtteknek és 5 $ tanulóknak. A Mikulás bácsi ellátogat a Magyar Múzeumba, hogy örömet szerezzen a gyermekek számára. Az idei rendezvény a magyar népművészet és kézműves motívumok bemutatására szolgál mint például: festés, sablonozás, ráfűzött csipkézés. stb.

2019. december 14.

December 14-kén, déli 12 óra és délután 3 óra között csirkepaprikás ebédre  várja az érdeklődőket a Nyugat Oldali Magyar Református Templom. Az ételt a helyszínen lehet fogyasztani vagy el is lehet vinni. A csirkepaprikáson kívül tetszés szerint választható: töltött káposzta, húsleves és palacsinta.

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp