Copy
In deze deelnemersnieuwsbrief vind je:
  • belangrijke informatie over de Maand van de Geschiedenis van dit jaar
  • een oproep om je activiteit aan te melden
  • een link naar ons inspiratiedossier, met tips en tricks over deelname aan de Maand en volop Oost/West-inspiratie
  • de thema's van de Maand van de Geschiedenis voor 2021, 2022 en 2023
Wil je ook de publieksnieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.
Zo ziet de Maand van de Geschiedenis eruit in tijden van corona
Kleinere, fysieke samenkomsten én online activiteiten

Een paar weken terug hebben we jullie gevraagd een enquête in te vullen waarmee we inzicht hebben gekregen in jullie verwachtingen van dit najaar. Hieruit blijkt dat ruim de helft van jullie al activiteiten aan het plannen is voor de herfst en dat bij zo'n 60% de planning van Maand-activiteiten hetzelfde verloopt als in voorgaande jaren.

Op basis van deze vragenlijst en naar aanleiding van gesprekken met partners en deelnemers hebben we besloten om tijdens de komende Maand van de Geschiedenis fysieke, 'coronaproof' samenkomsten te faciliteren én online activiteiten. Daarnaast zullen we het thema Oost/West dit jaar minder zwaar benadrukken en ook activiteiten belichten die hier niet direct bij aansluiten. Instellingen die andere historische thema’s behandelen krijgen op die manier ook de kans om mee te doen met de Maand van de Geschiedenis.

Zo kunnen we er, samen met jullie, een geslaagde oktobermaand van maken waarin we de handen weer ineenslaan en de geschiedenis gezamenlijk voor het voetlicht brengen. Want juist nu is dat belangrijker dan ooit.

Lees verder
Meld je activiteit nu aan op onze website
De inschrijving is geopend!

Samen met honderden culturele organisaties, boekhandels, bibliotheken en programmamakers brengen we één maand in het jaar geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Jij kunt geheel gratis meedoen door een mooie activiteit te organiseren. Je profiteert dan van vele voordelen, zoals de kans om mee te gaan onze landelijke offline en online campagne. Ook ontvang je kosteloos een promotiepakket.

Ben jij dit jaar (weer) van de partij? Meld dan nu je activiteit aan op onze website!

Word deelnemer aan de Maand van de Geschiedenis
Alles over Oost/West en de handigste tips & tricks
Duik nu in ons inspiratiedossier

Keek jij ook zo uit naar de inspiratiedagen van de Maand van de Geschiedenis? Wij wel! Door de coronacrisis hebben we deze twee bijeenkomsten helaas moeten afgelasten. Daarom hebben we alle tips & tricks, inspirerende Oost/West-verhalen en best practices online verzameld om ze met jou te delen.

Dat heeft geresulteerd in een veelzijdig inspiratiedossier, waarin je onder meer een alles leest over de rol die Walcheren speelde in de slavenhandel, een snelcursus Instagrammen, handvatten voor erfgoedinstellingen om sporen van het koloniale verleden te vinden én te tonen en een verhaal over de Gouden Eeuw van Deventer. Maar ook ontdek je wat voor soort activiteiten het goed doen en lees je het verhaal van een van de laatste Brabantse missionarissen die afreisden naar de Verenigde Staten.

Binnenkort vind je in het inspiratiedossier ook informatie over de organisatie van online activiteiten. Houd het dossier en onze deelnemersnieuwsbrief dus goed in de gaten!

Ga naar het inspiratiedossier
Wil je nog meer inspiratie? Volg ons dan op Facebook, Twitter en Instagram. Hier delen we naast Oost/West-content ook de mooiste #ThuisblijfTips.
Dit zijn de volgende thema's van de Maand van de Geschiedenis

Wij vroegen jullie een tijd geleden naar ideeën voor thema's van de Maand van de Geschiedenis voor de komende jaren. En jullie hebben ons zeker niet teleurgesteld met jullie verfrissende en originele voorstellen! De thema's die het uiteindelijk zijn geworden zijn:

2021: Aan het werk
Van oude ambachten en gildes tot de eerste vakbonden; van verdwenen beroepen tot kinderarbeid - met dit thema kan iedere erfgoedinstelling aan de slag!

2022: Wat een ramp!
Redeloos, radeloos en reddeloos: 350 jaar na het Rampjaar blikken we terug op grote en kleinere rampen uit ons verleden en de (soms hoopvolle) gevolgen van deze catastrofes. Een crisisbestendig thema.

2023: Eureka!
Hoe wetenschappers en denkers de wereld veranderden. Dit thema zet historische voorvechters van de vooruitgang in het zonnetje.

Waarom ontvang ik deze mail?
Je ontvangt deze mail omdat je in 2019 hebt deelgenomen aan de Maand van de Geschiedenis of omdat je je hebt aangemeld voor deze deelnemersnieuwsbrief. Wil je ook onze publieksnieuwsbrief ontvangen, met artikelen, winacties en uittips?
Meld je aan voor de publieksnieuwsbrief

CONTACT 

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je ons bereiken op:
maand@openluchtmuseum.nl
T 026-2006505