Copy
DOE MEE!
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. Samen met 45 partnerorganisaties en meer dan duizend culturele instellingen, boekhandels en bibliotheken brengt het Nederlands Openluchtmuseum geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. In oktober 2016 staat het actuele thema Grenzen centraal. Er hebben zich al honderd activiteiten aangemeld. Doet jouw organisatie ook mee? Meld je activiteit aan via maandvandegeschiedenis.nl/sign-up.
FIDAN EKIZ ESSAYIST 2016
Het Maand van de Geschiedenis essay wordt dit jaar geschreven door Fidan Ekiz. In het essay zal ze het verloop van migratie en assimilatie binnen de Nederlandse samenleving schetsen. Het essay wordt door onze partner CPNB uitgegeven en is in oktober in de boekhandel te koop voor € 3,50
Fidan is bekend als journaliste,  documentairemaakster en als tafeldame van DWDD. 
LONGLIST LIBRIS GESCHIEDENIS PRIJS
De jury maakte afgelopen vrijdag de longlist van tien titels bekend die meedingen naar de Libris Geschiedenis Prijs 2016. Op 17 september zal de shortlist van vijf boeken worden bekendgemaakt. En op 30 oktober zitten we allemaal aan de radio gekluisterd, dan wordt het beste geschiedenisboek van 2016 bekendgemaakt en de prijs van €20.000,- uitgereikt tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.
LAAT ZIEN DAT JE MEEDOET
Ook dit jaar zullen wij zowel online als offline elkaar weer een handje helpen in de zichtbaarheid. Voor het publiek, maar uiteindelijk voor elkaar. Een gedeelde look is een gedeelde boodschap. Daarom hebben wij een gratis promotietoolkit ontwikkeld voor alle deelnemende instellingen. Hierin vind je makkelijke tools, zoals een poster template, Facebook layer, maar ook (nieuw dit jaar!) een complete template voor een programmaboekje. Het enige wat je hoeft te doen is er je eigen content in zetten, dan kan hij zo naar de drukker!
 
Maand van de Geschiedenis 2016
Ook nieuw dit jaar is deze promotiefilm. Zo krijgen bezoekers alvast een idee van wat ze tijdens de Maand van de Geschiedenis kunnen verwachten. Deze mag je zeker ook delen en gebruiken:
UNIEKE EENMALIGE GLOSSY
De Maand van de Geschiedenis kijkt ook over de landsgrenzen heen. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat VOC-schipper Dirk Hartog als eerste Europeaan voet aan wal zette in West-Australië. Om dit te vieren brengen de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Nederlandse ambassade in Australië, het Nationaal Archief, Dutch Culture en de Australische ambassade in Nederland het eenmalige magazine Boemerang uit. Een unieke glossy waarin de historische en hedendaagse banden tussen Nederland en Australië centraal staan. Deelnemende instellingen kunnen de eenmalige glossy Boemerang gratis aan bezoekers aanbieden. Neem hiervoor, en voor advertentiemogelijkheden contact op met: j.smit@cultureelerfgoed.nl.
NOG ÉÉN MAAND TOT 8 AUGUSTUS
Sluit je activiteit aan bij het thema Grenzen? Organiseer je iets origineels of exclusiefs voor de Maand van de Geschiedenis? Dan is het belangrijk om je activiteit vóór 8 augustus aan te melden op onze website. Alleen dan maak je kans om opgenomen te worden in het Maand van de Geschiedenis-magazine, de bijlage in de VPRO-gids, Metro, Museumkaartmailing, toeristische sites, social media campagne en andere (pers)uitingen.
BELANGRIJKE DATA
8 augustus: Deadline aanmelden activiteiten op de website voor selecties in de offline campagne
1 september: Release agenda op de website

15 september: Deelnemers ontvangen bevestiging van deelname
21-26 september: Deelnemers ontvangen het promotiepakket
1 oktober: Start van de Maand van de Geschiedenis
29 oktober: Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.
VRAGEN?
Ons projectteam bestaat uit, Ellen Snoep, projectleider (midden), Phebe Kloos, projectmedewerker (links) en Padmini Kruitwagen, communicatieadviseur (rechts). 
Voor vragen kun je ons bereiken via: 
maand@openluchtmuseum.nl en
T 026 3576282 
maandvandegeschiedenis.nl
maand@openluchtmuseum.nl
Afmelden?