Copy
In deze deelnemersnieuwsbrief lees je:
  • een oproep om je activiteit nu aan te melden
  • hoe je gratis promotiemateriaal bestelt (ook voor boekhandels & biebs)
  • heel veel tips om een succesvol online event te organiseren
  • dat de Maand dit jaar een heel bijzondere opening krijgt
  • een Oost/West-dossier over #BlackLivesMatter, met artikelen, tentoonstelling- en podcasttips
  • hoe de Maand van de Geschiedenis zich aanpast aan de coronamaatregelen
Wil je ook de publieksnieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.
Doe jij ook weer mee met de Maand van de Geschiedenis? Meld je dan snel aan!
Meld nu je (online) activiteit aan voor de Maand van de Geschiedenis
Doe mee online en/of in real life

Het is weer zover! Onze inschrijving is geopend en dat betekent dat je jouw activiteit(en) voor de Maand van de Geschiedenis 2020 kunt aanmelden. Of je nu een pubquiz, panelgesprek, kinderprogramma of debat organiseert: alle activiteiten zijn welkom, zolang ze over geschiedenis gaan, openbaar toegankelijk zijn én voldoen aan de coronarichtlijnen.

Waarom je mee zou doen? Omdat je dan een nieuwe doelgroep bereikt, meelift op een grote mediacampagne, mogelijk nieuwe samenwerkingen opbouwt en een gratis promotiepakket ontvangt. Samen creëren we impact, dus meld jouw activiteit snel aan voor de Maand van de Geschiedenis 2020!

Ja, ik doe mee! Meer info en aanmelden
Bestel jouw gratis promotiepakket
Voor deelnemers, boekhandels en bibliotheken

Organiseer jij een activiteit in de Maand van de Geschiedenis? Vraag dan vóór 10 augustus het gratis promotiepakket aan. Hierin vind je 2 A2-posters en 50 Maand van de Geschiedenis-magazines. Voor boekhandels en bibliotheken is er een apart pakket, met extra promotiemateriaal rondom het essay, dat dit jaar wordt geschreven door Abdelkader Benali. Je ontvangt het pakket in de week van 14 september.

Vraag nu het gratis promotiepakket aan
Zo organiseer je een online event
Een nood én een deugd

Vanwege corona ziet de Maand van de Geschiedenis 2020 er anders uit dan je gewend bent. Wij raden jou aan om dit keer fysieke samenkomsten klein te houden en daarnaast in te zetten op digitale activiteiten. Maar hoe doe je dat, een online event organiseren? Met behulp van de ervaringen van verschillende organisaties hebben we de beste tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
Wil je meer inspiratie opdoen? Blader dan eens door ons Inspiratiedossier en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram. Hier delen we naast Oost/West-content ook de mooiste #ThuisblijfTips én uittips.
Erfgoedfestival X Maand van de Geschiedenis
Met o.a. Typhoon, Micha Wertheim en Marike Jager

Leuk nieuws! Dit jaar opent de Maand van de Geschiedenis niet alleen met de traditionele uitzending van radioprogramma OVT vanuit het Nederlands Openluchtmuseum, maar ook met het Erfgoedfestival. Voor dit Gelderse festival - met landelijke allure - laten tien Nederlandse artiesten zich inspireren door verschillende erfgoedlocaties én het thema Oost/West. De kunstwerken die hieruit voortkomen worden tijdens de Maand van de Geschiedenis op verschillende momenten gepresenteerd. De eerste twee artiesten, Typhoon en Jaap Robben, verzorgen op 27 september de opening.

Meer info over het Erfgoedfestival
Dossier: Black Lives Matter

De #BlackLivesMatter-beweging, die racisme, politiegeweld tegen zwarte mensen en uitsluiting aan de kaak stelt, verspreidt zich als een olievlek over de wereld. Overal, van Stockholm tot Rio de Janeiro, gaan mensen de straat op om te demonstreren tegen institutioneel racisme - ook in Nederland.

Aansluitend bij het thema Oost/West vind je in dit dossier artikelen, museumtips en podcasts die de historische context van deze protesten duiden: van de aankomst van de eerste Afrikaanse totslaafgemaakten in Amerika tot de zwarte geallieerde soldaten die meevochten in de bevrijding van Europa.

Ga naar het dossier
Zo ziet de Maand van de Geschiedenis eruit in tijden van corona
Kleinere, fysieke samenkomsten én online activiteiten

Dit jaar ziet de Maand van de Geschiedenis er door de coronamaatregelen anders uit dan je gewend bent. We hebben besloten om naast fysieke, 'coronaproof' samenkomsten, ook online activiteiten te faciliteren. Daarnaast benadrukken we het thema Oost/West dit jaar minder zwaar en belichten we ook activiteiten  die hier niet direct bij aansluiten. Instellingen die andere historische thema’s behandelen krijgen op die manier ook de kans om mee te doen met de Maand van de Geschiedenis.

Zo kunnen we er, samen met jullie, een geslaagde oktobermaand van maken waarin we de handen weer ineenslaan en de geschiedenis gezamenlijk voor het voetlicht brengen. Want juist nu is dat belangrijker dan ooit.

Lees meer
Waarom ontvang ik deze mail?
Je ontvangt deze mail omdat je in 2019 hebt deelgenomen aan de Maand van de Geschiedenis of omdat je je hebt aangemeld voor deze deelnemersnieuwsbrief. Wil je ook onze publieksnieuwsbrief ontvangen, met artikelen, winacties en uittips?
Meld je aan voor de publieksnieuwsbrief

CONTACT 

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je ons bereiken op:
maand@openluchtmuseum.nl
T 026-2006505