Copy

INSCHRIJVING MAAND VAN DE GESCHIEDENIS GESTART
In oktober 2017 brengen we de geschiedenis van Geluk onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Zit geluk in welvaart, in gelijkheid of vrijheid? In gezondheid, vriendschap of liefde? Kan het geluk van een paar eeuwen terug mensen nu nog inspireren óf het eigen geluk relativeren? Organiseer een prikkelende activiteit rondom het thema Geluk, meld deze aan op maandvandegeschiedenis.nl en word deelnemer van het grootste historische evenement van Nederland.
Nu al meer dan honderd betrokken organisaties
De inschrijving van de Maand van de Geschiedenis is net gestart en we mogen nu al rekenen op meer dan honderd betrokken organisaties. Dit blijkt uit de Landelijke Netwerkbijeenkomst van 23 maart. Hier lieten cultuur- en erfgoedprofessionals zich inspireren door presentaties rondom het thema Geluk, activiteiten- en marketingtips. Bekijk het (beeld)verslag terug met key learnings van onder andere Herman Pleij, Ernst-Jan Pfauth en Nelleke Noordervliet.
Sfeerverslag Landelijke Netwerkbijeenkomst maart 2017
Regionale inspiratiebijeenkomst
De eerstvolgende regionale bijeenkomst staat gepland op 20 april in Utrecht. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Museum Speelklok en wordt georganiseerd in samenwerking Landschap Erfgoed Utrecht en Historisch Nieuwsblad. Meer informatie over andere regionale bijeenkomsten wordt z.s.m. bekendgemaakt via onze website.
Zij gingen je voor
Jaarlijks mag de Maand van de Geschiedenis rekenen op gemiddeld 400 deelnemende instellingen die samen allerlei activiteiten organiseren; van debatten, lezingen, festivals, rondleidingen, tentoonstellingen tot verkiezingen. Hoe organiseer je een activiteit met impact? We hebben een aantal best practices voor je verzameld. In deze nieuwsbrief vertellen Anouk Estourgie, projectleider van de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis en René Spork, projectmanager van het Stadsarchief Rotterdam meer over de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis. Het evenement weet ieder jaar nieuwe doelgroepen te bereiken en te betrekken. Daarnaast genereert de Dag veel media-aandacht. Wat is hun aanpak?
Beste practises | Dag van de Rotterdamse Geschiedenis
Best practices | Dag van de Rotterdamse Geschiedenis
Hoe je in een maand geschiedenis maakt
Behoefte aan nog meer voorbeelden van andere deelnemende instellingen? Bestel dan het gloednieuwe handboek: Hoe je in een maand geschiedenis maakt. Hier komen inspirerende initiatieven als de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis, Week van de Koloniale Geschiedenis en 024 Geschiedenis Nijmegen voorbij. Het boek bevat uitgebreide informatie van succesvolle samenwerkingsverbanden met een groot publiek en bereik in de Maand van de Geschiedenis. Bestel het gratis handboek door je contactgegevens te mailen naar: maand[@]openluchtmuseum.nl o.v.v. Handboek 2017.
Inspiratieboekje
Heb jij het inspiratieboekje van de Maand van de Geschiedenis al ontvangen? Hier lees je uitgebreide informatie over het thema Geluk en de campagne van 2017. Deze uitgave is ontwikkeld in samenwerking met Historisch Nieuwsblad. Bestel het inspiratieboekje door je contactgegevens te mailen naar maand[@]openluchtmuseum.nl o.v.v. Inspiratieboekje 2017.
Podium
Wil je een activiteit organiseren in oktober, maar heb je nog geen idee wat? Of zoek je een samenwerkingspartner? Bekijk dan de Podiumpagina. Boek bijvoorbeeld een scherpe talk van een van de Jonge Historici. Zo vertelt Jonge Historicus Vincent van de Griend over de burgerbrief: “Als we de huidige politici moeten geloven, is er momenteel niemand zo ongelukkig als de burger.” Burgers hadden en hebben allerlei mogelijkheden tot hun beschikking om zich over de politiek uit te laten. Eén daarvan heeft Vincent bestudeerd: de burgerbrief.
Heb je zelf een programma, een locatie in de aanbieding of een prangende vraag die je op deze pagina wilt plaatsen? Bekijk de checklist en geef je vraag of aanbod door via maand[@]openluchtmuseum.nl o.v.v. Podium.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Maand van de Geschiedenis · Postbus 649 · Arnhem, Gelderland 6800 AP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp