Copy
Het zijn rare tijden voor iedereen, ook voor de culturele sector. De deuren van onze instellingen zijn al wekenlang gesloten voor publiek. Hoe lang dat nog zal duren, weet niemand. En wat de gevolgen ervan zijn is evenmin bekend. 

Ook bij de Maand van de Geschiedenis volgen we de ontwikkelingen rondom de coronacrisis op de voet. In deze deelnemersnieuwsbrief praten we je bij over onze plannen voor de komende tijd en bieden we je volop Oost/West-inspiratie met een speciaal dossier. Ook roepen we je op om je mooiste content met ons te delen. Die bieden wij graag een podium, want in deze onzekere periode is het belangrijker dan ooit dat we elkaar steunen waar mogelijk. 

Blijf binnen en blijf veilig, zodat we corona samen verslaan en zo snel mogelijk weer kunnen doen wat we het liefste doen: het publiek verrassen met de mooiste verhalen, objecten en kunstwerken die ons erfgoed te bieden heeft. 

Wil je ook de publieksnieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.
Deel je Oost/West-content met ons
Wij zetten de mooiste #ThuisTips door naar het publiek
Van virtuele tours tot podcasts en van diepgravende artikelen tot vlogs: in tijden van corona gooien veel instellingen al hun creativiteit en online skills in de strijd om hun collecties en kennis digitaal bij het publiek te brengen. En we hebben al veel mooie voorbeelden zien langskomen!

Heb jij ook content die aansluit bij het thema Oost/West en die een groter publiek verdient? Deel deze dan met ons. Wij nemen de mooiste tips mee in onze publieksnieuwsbrief en delen jouw content op onze website en social mediakanalen. Zo steunen we elkaar tijdens deze moeilijke tijden. Mail je bijdrage naar maand@openluchtmuseum.nl of gebruik de button.
Meld jouw content nu aan
De Maand van de Geschiedenis in tijden van corona
Denk met ons mee!

De zeventiende editie van de Maand van de Geschiedenis heeft alles in zich om weer samen met jullie, de deelnemers en partners, geschiedenis grootschalig onder de aandacht van het publiek te brengen. Maar door de coronacrisis houden we er rekening mee dat ook de Maand er dit jaar mogelijk anders uit komt te zien dan voorgaande jaren.

Om hierover een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, volgen we de ontwikkelingen rondom het virus natuurlijk op de voet. Ook sturen we je aan het eind van deze maand - wanneer er hopelijk meer bekend is over de duur van de nu geldende maatregelen - een enquête waarin je kunt aangeven in hoeverre jouw instelling al bezig is met de organisatie van activiteiten voor dit najaar en de Maand. Door deze korte vragenlijst in te vullen krijgen wij een idee waar jullie mee bezig zijn en wat jullie nodig hebben om een geslaagde Maand van de Geschiedenis te realiseren. Zo help je ons om de Maand van de Geschiedenis zo succesvol mogelijk te maken. Houd je mailbox dus in de gaten. Alvast hartelijk dank voor je medewerking! 

Doe inspiratie op met ons Oost/West-dossier
Van dansvoorstelling tot column

Keek jij ook zo uit naar de inspiratiedagen van de Maand van de Geschiedenis? Wij wel! Door de coronacrisis hebben we deze twee bijeenkomsten helaas moeten afgelasten. Daarom zijn we gelijk aan de slag gegaan om alle tips & tricks, inspirerende Oost/West-verhalen en best practices online te verzamelen om ze met jou te delen.

Dat heeft geresulteerd in een veelzijdig inspiratiedossier, waarin je onder meer een uitgebreid interview vindt met Jan Brokken over zijn vele reizen naar Rusland, een snelcursus Instagrammen, een interview over de dansvoorstelling Black Memories en een verhaal over een bijzondere gast in Oost-Berlijn. Maar ook ontdek je hoe je een goede doelgroep kiest en lees je dat 'Oost-Europa' en 'West-Europa' een stuk complexere begrippen zijn dan je misschien zou denken.

Ga naar het inspiratiedossier
Waarom ontvang ik deze mail?
Je ontvangt deze mail omdat je in 2019 hebt deelgenomen aan de Maand van de Geschiedenis of omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief. Wil je ook onze publieksnieuwsbrief ontvangen, met artikelen, winacties en uittips?
Meld je aan voor de publieksnieuwsbrief

CONTACT 

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je ons bereiken op:
maand@openluchtmuseum.nl
T 026-2006505