Copy
In deze deelnemersnieuwsbrief:
  • meld snel je activiteit bij ons aan!
  • bestel nu je gratis promotiepakket (ook voor boekhandels & biebs)
  • alle belangrijke data en deadlines op een rij
  • de Maand van de Geschiedenis in tijden van corona
  • tips and tricks voor het organiseren van een online activiteit
  • en een sneak peek van het Maand van de Geschiedenis-essay
Wil je ook de publieksnieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.
Doe jij mee met de Maand van de Geschiedenis? Meld dan voor 10 augustus je activiteiten aan!
Meld jouw (online) activiteit aan
vóór 10 augustus
Je hebt nog een week

De inschrijving voor de Maand van de Geschiedenis 2020 loopt al enkele weken en dat betekent dat je jouw activiteit(en) nu kunt aanmelden. Of je nu een stadswandeling, filmavond, podiuminterview of online panelgesprek organiseert: alle activiteiten zijn welkom, zolang ze over geschiedenis gaan, openbaar toegankelijk zijn én voldoen aan de coronarichtlijnen.

Waarom je mee zou doen? Omdat je dan een nieuwe doelgroep bereikt, meelift op een grote mediacampagne, mogelijk nieuwe samenwerkingen opbouwt en een gratis promotiepakket ontvangt. Samen creëren we impact, dus meld jouw activiteit snel aan voor de Maand van de Geschiedenis 2020!

Meld je activiteit aan vóór 10 augustus om kans te maken om mee te gaan in de offline campagne, zoals het Maand van de Geschiedenis-magazine (benieuwd naar dit magazine, dat in oktober overal gratis verkrijgbaar is? Bekijk hier de editie van 2019)!

Ja, ik doe mee! Meer info en aanmelden
Bestel jouw gratis promotiepakket
Voor deelnemers, boekhandels en bibliotheken

Organiseer jij een activiteit in de Maand van de Geschiedenis? Vraag dan vóór 10 augustus het gratis promotiepakket aan. Hierin vind je 2 A2-posters en 50 Maand van de Geschiedenis-magazines. Voor boekhandels en bibliotheken is er een apart pakket, met extra promotiemateriaal rondom het essay, dat dit jaar wordt geschreven door Abdelkader Benali. Je ontvangt het pakket in de week van 14 september.

Klik hier om als deelnemer een promotiepakket te bestellen en hier om als boekhandel of bibliotheek een promotiepakket te bestellen.

Meer informatie over het gratis promotiepakket
Alle data & deadlines op een rijtje
Zorg dat je er op tijd bij bent!
10 augustus
- Deadline aanmelden activiteiten om kans te maken mee te gaan in de offline campagne (o.a. Maand van de Geschiedenis-magazine en bijlage VPRO Gids);
- Deadline aanmelden activiteiten om gratis promotiepakket aan te vragen;
- Deadline aanmelden activiteiten om kans te maken op bezoek van Maand van de Geschiedenis Reporters.


1 september
Lancering agenda voor publiek.

14-18 september
Deelnemers ontvangen hun promotiepakketten.

21 september
Deadline aanmelden activiteiten voor vermelding in de agenda op maandvandegeschiedenis.nl/agenda.

27 september
Opening Maand van de Geschiedenis met speciale uitzending van radioprogramma OVT vanuit het Nederlands Openluchtmuseum en het Erfgoedfestival.

1 oktober
Start Maand van de Geschiedenis.

25 oktober
Uitreiking Libris Geschiedenis Prijs voor het beste geschiedenisboek van het jaar in live radiouitzending van OVT.

31 oktober
Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum Amsterdam. Feestelijke afsluiting van de Maand van de Geschiedenis.
Zo ziet de Maand van de Geschiedenis eruit in tijden van corona
Kleinere, fysieke samenkomsten én online activiteiten

Dit jaar ziet de Maand van de Geschiedenis er door de coronamaatregelen anders uit dan je gewend bent. We hebben besloten om naast fysieke, 'coronaproof' samenkomsten, ook online activiteiten te faciliteren. Bij het aanmelden kun je je activiteit daarom de tag 'online' meegeven, zodat gelijk duidelijk is dat jouw evenement zich thuis achter de computer plaatsvindt. 

Daarnaast benadrukken we het thema Oost/West dit jaar minder zwaar en belichten we ook activiteiten die hier niet direct bij aansluiten. Instellingen die andere historische thema’s behandelen krijgen op die manier ook de kans om mee te doen met de Maand van de Geschiedenis.

Zo kunnen we er, samen met jullie, een geslaagde oktobermaand van maken waarin we de handen weer ineenslaan en de geschiedenis gezamenlijk voor het voetlicht brengen. Want juist nu is dat belangrijker dan ooit.

Lees meer
Hoe organiseer je een online activiteit
Tips en tricks

Vanwege corona ziet de Maand van de Geschiedenis 2020 er anders uit dan je gewend bent. Wij raden jou aan om dit jaar fysieke samenkomsten klein te houden en daarnaast in te zetten op digitale activiteiten. Maar hoe doe je dat, een online event organiseren? Met behulp van de ervaringen van verschillende organisaties hebben we de beste tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

Lees meer
Ben jij ook zo benieuwd naar het MvdG-essay?
Krijg een unieke sneak peek van Abdelkader Benali's essay

Dit jaar wordt het Maand van de Geschiedenis-essay geschreven door gelauwerd auteur Abdelkader Benali. In zijn essay, genaamd Reizigers van een nieuwe tijd, duikt Benali in het bijzondere leven van grensganger Jan Janszoon, een Nederlandse piraat die zich in de vroege zeventiende eeuw bekeerde tot de islam en in Marokkaanse dienst trad.

In oktober is Reizigers van een nieuwe tijd te koop bij de kassa van jouw favoriete boekhandel. Ben jij benieuwd naar het essay en kan je niet wachten tot oktober? Voor Thuismarkt las Benali een stuk voor uit dit nog te verschijnen boek. Wil jij dat Benali tijdens de Maand van de Geschiedenis bij jouw instelling komt vertellen over zijn essay? Neem dan contact op met de Schrijverscentrale.

Lees meer over het essay
Deelnemersnieuwsbrief
Met de deelnemersnieuwsbrief houden we je op de hoogte van de deadlines en praktische tips en tricks rondom de Maand van de Geschiedenis. Wil je ook onze publieksnieuwsbrief ontvangen, met artikelen, winacties en uittips?
Meld je aan voor de publieksnieuwsbrief

CONTACT 

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je ons bereiken op:
maand@openluchtmuseum.nl
T 026-2006505