Copy
Dit vind je in deze deelnemersnieuwsbrief:
  • heb jij je activiteit al aangemeld?
  • bestel snel je gratis promotiepakket (ook voor boekhandels & biebs)
  • alle belangrijke data en deadlines op een rij
  • de tweede aflevering van onze podcast Ook dit is Oost/West
  • de Maand van de Geschiedenis in tijden van corona
Wil je ook de publieksnieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.
Meld nu je (online) activiteit aan voor de Maand van de Geschiedenis
Doe mee online en/of in real life

De inschrijving voor de Maand van de Geschiedenis 2020 is weer gestart en dat betekent dat je jouw activiteit(en) kunt aanmelden. Of je nu een stadswandeling, filmavond, podiuminterview of online panelgesprek organiseert: alle activiteiten zijn welkom, zolang ze over geschiedenis gaan, openbaar toegankelijk zijn én voldoen aan de coronarichtlijnen.

Waarom je mee zou doen? Omdat je dan een nieuwe doelgroep bereikt, meelift op een grote mediacampagne, mogelijk nieuwe samenwerkingen opbouwt en een gratis promotiepakket ontvangt. Samen creëren we impact, dus meld jouw activiteit snel aan voor de Maand van de Geschiedenis 2020!
Alle voordelen in 2 minuten op een rijtje krijgen? Bekijk dan deze video!

Ja, ik doe mee! Meer info en aanmelden
Bestel jouw gratis promotiepakket
Voor deelnemers, boekhandels en bibliotheken

Organiseer jij een activiteit in de Maand van de Geschiedenis? Vraag dan vóór 10 augustus het gratis promotiepakket aan. Hierin vind je 2 A2-posters en 50 Maand van de Geschiedenis-magazines. Voor boekhandels en bibliotheken is er een apart pakket, met extra promotiemateriaal rondom het essay, dat dit jaar wordt geschreven door Abdelkader Benali. Je ontvangt het pakket in de week van 14 september.

Vraag nu het gratis promotiepakket aan
Alle data & deadlines op een rijtje
Zorg dat je er op tijd bij bent!
10 augustus
- Deadline aanmelden activiteiten om kans te maken mee te gaan in de offline campagne (o.a. Maand van de Geschiedenis-magazine en bijlage VPRO Gids);
- Deadline aanmelden activiteiten om gratis promotiepakket aan te vragen;
- Deadline aanmelden activiteiten om kans te maken op bezoek van Maand van de Geschiedenis Reporters.


1 september
Lancering agenda voor publiek.

14-18 september
Deelnemers ontvangen hun promotiepakketten.

21 september
Deadline aanmelden activiteiten om deel te nemen aan de Maand van de Geschiedenis.
27 september
Opening Maand van de Geschiedenis met speciale uitzending van radioprogramma OVT vanuit het Nederlands Openluchtmuseum en het Erfgoedfestival.

1 oktober
Start Maand van de Geschiedenis.

24 oktober
Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum Amsterdam. Feestelijke afsluiting van de Maand van de Geschiedenis.

25 oktober
Uitreiking Libris Geschiedenis Prijs voor het beste geschiedenisboek van het jaar in live radiouitzending van OVT.
Podcast: Ook dit is Oost/West
Beluister nu de nieuwe aflevering

Van standbeelden en straatnamen tot postzegels en scholen: de veertiende-eeuwse Ibn Khaldun wordt in de Arabische wereld op talloze manieren herdacht. Niet zo gek, want sommigen zien hem als de grondlegger van de sociologie, economie en de geschiedwetenschap. Toch is hij in het westen heel onbekend.

Waarom is dat? Wie was deze middeleeuwse auteur precies? In wat voor tijd leefde hij? En wat heeft hij betekend voor de Arabische wereld? Hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen Maaike van Berkel geeft antwoord op deze vragen in de tweede aflevering van de Maand van de Geschiedenis-podcast Ook dit is Oost/West: Wat is west?

Beluister de podcast
Zo ziet de Maand van de Geschiedenis eruit in tijden van corona
Kleinere, fysieke samenkomsten én online activiteiten

Dit jaar ziet de Maand van de Geschiedenis er door de coronamaatregelen anders uit dan je gewend bent. We hebben besloten om naast fysieke, 'coronaproof' samenkomsten, ook online activiteiten te faciliteren. Daarnaast benadrukken we het thema Oost/West dit jaar minder zwaar en belichten we ook activiteiten  die hier niet direct bij aansluiten. Instellingen die andere historische thema’s behandelen krijgen op die manier ook de kans om mee te doen met de Maand van de Geschiedenis.

Zo kunnen we er, samen met jullie, een geslaagde oktobermaand van maken waarin we de handen weer ineenslaan en de geschiedenis gezamenlijk voor het voetlicht brengen. Want juist nu is dat belangrijker dan ooit.

Lees meer
Deelnemersnieuwsbrief
Met de deelnemersnieuwsbrief houden we je op de hoogte van de deadlines en praktische tips en tricks rondom de Maand van de Geschiedenis. Wil je ook onze publieksnieuwsbrief ontvangen, met artikelen, winacties en uittips?
Meld je aan voor de publieksnieuwsbrief

CONTACT 

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je ons bereiken op:
maand@openluchtmuseum.nl
T 026-2006505