Copy
Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -hankkeen uutiskirje
Eikö viesti näy kunnolla? Katso uutiskirje nettiversiona tästä.
 


Kuva: Elina Nurmi

Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa - koordinaatiohanke järjestää kevään aikana etäyhteydellä hankewebinaareja, jotka esittelevät ajankohtaisia maatalouden ilmastonmuutokseen varautumista tukevia hankkeita, toimintaa ja ihmisiä hankkeiden takana.

Tervetuloa linjoille tapaamaan hankeväkeä!

Kuva: Elina Nurmi
HANKEWEBINAARI PALKOKASVITEEMALLA
23.4.2020 KLO 13-14

 
Tervetuloa linjoille kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista palkokasviteemaisen verkoston ja hankkeiden vetäjien ja toimijoiden kanssa! Mukana esittelyssä ovat Ground for Growth palkokasviverkosto sekä Legumes Translated- ja Hukka-hankkeet! Mukaan webinaariin pääset klikkaamalla linkkiä:

Liity Microsoft Teams -kokoukseen
 

Ground for Growth on verkosto, johon kuuluu maanviljelijöitä, kuluttajia, ja heidän organisaatioitaan, kuten myös järjestöjen edustajia ja ruokayrittäjiä, jotka työskentelevät yhdessä tutkijoiden kanssa luodakseen tulevaisuuden polkuja palkokasvien lisääntyvälle tuottamiselle ja kulutukselle Suomessa. Verkosto keskittyy palkokasveihin, joita voidaan viljellä Suomessa. Näitä ovat esimerkiksi härkäpavut, herneet, lupiiniit ja jossain määrin soija.

Legumes Translated-hanke tukee palkokasvien tuotantoa ja käyttöä ja luo verkostoja toimijoiden välille.

Hukka-hanke: Herneen, härkäpavun ja makealupiinin tuotanto ja uudet korjuumenetelmät. Hankkeen tavoitteena on parantaa herneen, härkäpavun ja makealupiinin viljelyn kannattavuutta ja luoda toimiva tuotantoketju sekä tähdätä valkuaisomavaraisuuden kohentamiseen kaikkia osapuolia edesauttavin menetelmin.

Webinaari kesto on enintään yksi tunti. Webinaari toteutetaan Microsoft Teams -ohjelmalla ja se myös nauhoitetaan. Teams toimii parhaiten Edge / Chrome-selaimella, mikäli et ole asentanut ohjelmaa. Webinaarin tallenne on katsottavissa myöhemmin Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa- koordinaatiohankkeen nettisivuilta.

Lämpimästi tervetuloa!
OSMO-HANKKEEN MATERIAALIT VERKOSSA

OSMO – Osaamista ja työkaluja resurssitehokkaaseen maan kasvukunnon hoitoon yhteistyöllä – hanke 2015-2019 organisoi parhaan maan kasvukunnon hoidon tietämyksen ja osaamisen viljelijöiden käyttöön sekä kehittää kasvukunnon hoidon menetelmiä ja välineitä.

OSMO-hankkeen tuottamat maan kasvukunnon materiaalit löytyvät nyt ryhmiteltynä hankkeen nettisivuilta.

OSMO-aineistot löytyvät netistä osoitteilla:
https://maan-kasvukunto.fi
ja
https://luomu.fi/tietopankki/maan-kasvukunto/

Kannattaa käydä tutustumassa kattavaan tietopakettiin!
TIETO KASVINTUHOOJISTA SAAPUU VILJELIJÄN TASKUUN
Luonnonvarakeskuksen uuden LukeKaskas-mobiilisovelluksen avulla viljelijät saavat reaaliaikaista ja paikkaan sidottua tietoa kasvintuhoojista.

Vastaavaa viljelijöiden havaintoihin  ja ilmoituksiin perustuvaa kasvintuhoojasovellusta ei ole ollut Suomessa aikaisemmin käytössä.

Sovelluksessa viljelijä voi tehdä havainnon omalla älypuhelimellaan niin, että havaintotieto liitetään automaattisesti havaintolohkoon. Viljelijä saa sovelluksen tietokorteista apua tuhohyönteisen tunnistamiseen, ja LukeKaskasiin voi lisätä myös valokuvan havainnostaan.

Etäluentoja ilmastoteemoista saatavilla

Tunnin mittaiset etäluennot tarjolla aiheista:
  • Ilmastonmuutos: mikä muuttuu?
  • Maatalous ja ilmastonmuutos
  • Ruoka ja ilmastonmuutos
  • Matkailu ja ilmastonmuutos 
  • Energia ja ilmastonmuutos
  • Luonnon monimuotoisuus ja ilmastonmuutos 
  • Ilmastonmuutos ja hyvinvointi
  • Metsät ja ilmastonmuutos
Nauhoitukset löytyvät täältä.
 
Ilmastoviisautta facebookista!

Jos haluat somessa seurata tiedonvälitystä maatalouden ilmastonmuutokseen varautumisesta, tutkimusuutisia, ratkaisuesimerkkejä ja tapahtumia, niin löydät meidät myös facebookista


Kevät keikkuen tulevi !

 Hyvää kevättä toivottavat
Päivi Kurki, Sari Himanen, Elina Nurmi, Karoliina Rimhanen, Sakari Raiskio ja Riitta Savikko
Luonnonvarakeskuksesta!
Miten sait tämän sähköpostin?

Saat tämän viestin annettuasi yhteystietosi Ilmastonmuutos ja maaseutu-hankkeen tai Ilmastoviisaita ratkaisuja maaseudulle –hankkeen tai Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -hankkeen tapahtuman, kyselyn tai alustuksen yhteydessä. Viestiä saa mielihyvin levittää eteenpäin.

Pyrimme päivittämään viestintäämme EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) edellyttämään muotoon. Jos et jatkossa halua Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -hankkeen uutiskirjeitä, kyselyitä ja tietoja tapahtumista suoraan sähköpostiisi, niin voit perua tilauksesi klikkaamalla uutiskirjeen lopussa kohtaa "Poistu sähköpostilistalta". Postituslistalta pääset pois myös ottamalla yhteyttä karoliina.rimhanen@luke.fi. Jatkaaksesi uutiskirjeen tilausta sinun ei tarvitse tehdä mitään. Toivomme, että pysyt uutiskirjeen tilaajana!
Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -hankkeen uutiskirje

Karoliina Rimhanen
Tutkija
Luonnonvarakeskus (Luke)
Puh. 029 532 6481
karoliina.rimhanen@luke.fi
www.luke.fi
Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -hanke

 


Haluatko pois postituslistalta? Klikkaa: poistu sähköpostilistalta.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ilmastoviisaita ratkaisuja maaseudulle-hanke · Luonnonvarakeskus · Helsinki 00790 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp