Copy
Klik hier als deze e-mail niet goed leesbaar is.
Voeg nieuwsbrief@ons-buiten.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte. 
Nieuwsbrief Tuinpark Ons Buiten - 10 maart  2017

Van de Voorzitter


Het is alweer geruime tijd geleden dat u een Nieuwsbrief ontvangen heeft. Dat komt mede omdat ik minder tijd heb besteedt aan tuinpark Ons Buiten in verband met mijn verhuizing naar Haaksbergen. Ook weet u ongetwijfeld dat ik in de voorjaars ALV op 6 mei 2017 stop als voorzitter van tuinpark Ons Buiten en ik ben inmiddels al aan het afbouwen.
Ik hoop u dat veel tuinders bij de ALV aanwezig zullen zijn, wat tevens een mooie gelegenheid is om dan afscheid te nemen.
 
 
Jan Pot

Van het Secretariaat

De voorjaars Algemene ledenvergadering van Ons Buiten wordt gehouden op zaterdagmiddag 6 mei 2017. De agenda en vergaderstukken staan in het volgende Ons Buiten nummer.

Het uitgebreide verslag van de vorige ALV en het machtigingsformulier staan op onze website..

Overdracht van tuinen

Voor tuinders die hun tuin willen opzeggen, is het volgende van belang. De opzegging wordt pas in behandeling genomen als na controle is gebleken dat de tuin, het huisje en de schuur aan de minimaal gestelde eisen voldoen. Dit is in een eerdere ALV al besloten. In de volgende nieuwsbrief zullen de eisen nog een keer worden genoemd. Met de taxatie van tuinen wordt in april weer begonnen.
 

Oproep nieuwe bestuursleden

Op de laatste Algemene Ledenvergadering hebben zich twee leden als aspirant-voorzitter gemeld. Omdat niet alle leden bij deze vergadering aanwezig waren, volgt hier een herhaalde oproep voor een nieuwe voorzitter voor het bestuur. Voorts zoekt het bestuur ook nog een 2e penningmeester.
 

Stronken inleveren

Ook in de maand maart kunt u stronken inleveren.
 

Adreswijzigingen

Niet alle tuinders hebben op tijd hun adreswijzigingen doorgegeven, zo bleek bij het versturen van de jaarrekeningen. Wij verzoeken alle tuinders om adreswijzigingen, maar ook wijzigingen van telefoonnummers en/of e-mailadressen door te geven aan: ledenadministratie@ons-buiten.nl
 

Spreekuur commissies

Vanaf heden houden de volgende drie commissies spreekuur op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur:
- bouwcommissie 
- technische commissie
- verfraaiingscommissie
 

Werkzaamheden parkeerplaats

Vanaf eind januari tot begin april wordt ons parkeerterrein gebruikt als werkterrein. Op het terrein worden in februari en maart buizen gelegd die daar aan elkaar gelast worden. Vanwege deze werkzaamheden is de helft van het parkeerterrein niet toegankelijk. Gedurende de werkzaamheden blijven zowel het fietspad vanaf de Jachthavenweg onder de A10 door, als het Jaagpad en de Riekerweg open voor voetgangers, fiets- en bestemmingsverkeer (inclusief hulpdiensten).

Reilen en Zeilen


Het water gaat er zaterdag 11 maart weer op!

Klaverjassen gaat weer beginnen op vrijdagavond 7 april om 20:00 uur.
Het paasklaverjassen is op zondag 9 april aanvang 12:00 uur.

Elke laatste zaterdag van de maand is de Winkel van Schinkel open van 10:00 - 12:00 uur.
(ergens in mei pas weer iedere zaterdag) 

Takken kunt u de hele winter inleveren namelijk elke woensdag en zaterdag voor 12:00 uur tot en met de laatste zaterdag van april.

Reminder: Als u zaterdag zand besteld in de winkel, dan wordt u geacht het weekend erop alles van uw pad af te hebben. Is dat niet het geval dan wordt het weggehaald, uw zand bent u kwijt en uw geld ook.

Met vriendelijke groet namens de mannen van het Reilen en Zeilen
Henkie

Tuinkunst 2017

Hallo tuinders, onlangs de eerste vergadering gehad over TuinKunst dag 2017. Er werd gesproken over nieuwe ideeën voor een tuinproject voor op het middenveld, kinderactiviteiten, muziek en een thema. Jullie worden hierover op de hoogte gehouden d.m.v. de besloten Facebook "Ons Buiten" groep maar ook via de "Ons Buiten" Facebook pagina, de Glossy, en deze digitale nieuwsbrief. De berichten op de "Ons Buiten" Facebook pagina kunt u delen met familie, vrienden en kennissen en een ieder die geïnteresseerd is in dit jaarlijkse evenement op ons tuinpark want TuinKunst dag is natuurlijk ook toegankelijk voor niet tuinders van "Ons Buiten". Wat al wel vast staat is de datum van deze leuke dag namelijk zondag 11 juni 2017.

U komt toch ook!
Tot snel, Ellis

Jubileumhuisje

Er kan vanaf 1 maart tot 31 maart weer worden ingeschreven voor het Jubileumhuisje.
De kosten zijn 85 euro voor 1 week.

Nog even de regels voor onze nieuwe tuinders....

Het Jubileumhuisje is opgezet voor onze oud tuinders die na jaren op de tuin nog een weekje willen komen genieten op Ons Buiten.Omdat de aanvragen wat minder werden onder deze groep hebben we de regels wat aangepast en mogen ook familieleden en vrienden worden ingeschreven. Maar oud tuinders en mensen op leeftijd gaan altijd voor!

Het is een seniorenhuisje dus alleen geschikt voor maximaal 2 personen. Dus schrijf niet in voor gezinnen met kinderen want die worden niet geplaatst!! !Daar zijn genoeg andere parken voor!

Het huisje is ingericht met elektra en cv en er is een aangepaste badkamer. De slaapkamer is voorzien van twee eenpersoonsbedden.

Dus bent u 50 plus, kunt u reageren mits er plek over is, nogmaals, oud tuinders hebben voorrang.

U kunt reageren door het aanvraagformulier (pdf) in te vullen en opsturen naar:

Fam.Riebel
Haagbeukweg 133
1326 AW Almere

In het eerstvolgende nummer van onze glossy zit een los aanvraagformulier voor de huur van het jubileumhuisje.
Bellen mag ook op nr. 036 5451380

Graag geen boze telefoontjes want ook wij zijn maar vrijwilligers.

Beste kinderen en kleinkinderen van Ons Buiten,

Op zondag 16 april kom ik weer gezellig naar Ons buiten.
Ik ben er om 13.00 uur en weet toevallig dat er een heleboel te beleven is.
De hulphazen zorgen weer voor een heerlijke lunch. 
Terwijl jullie zitten te smikkelen, check ik of mijn hulpjes de eieren goed hebben verstopt.
Hopelijk vinden jullie ze allemaal terug. 
We gaan ook nog knutselen.
Wel komen hoor!!!!!!!

Ik wil graag weten hoeveel eieren ik moet beschilderen, dus papa, mama, opa of oma stuurt u mij even een gezellige mail  met het aantal (klein)kinderen.

Liefs, Paashaas uit Paasland

 

Agenda 1e kwartaal

  • Het water gaat er op zaterdag 11 maart weer op (als het weer mee zit)
  • Klaverjassen gaat weer beginnen op vrijdagavond 7 april om 20:00 uur.
  • Het paasklaverjassen is op zondag 9 april aanvang 12:00 uur.

Zie voor verdere informatie en laatste wijzigingen de vitrines, aanplakbiljetten en deze Nieuwsbrief.

De agenda staat overigens ook op de website.

Natuurlijk Tuinieren

Ruimen van dwarsliggers.


Wie kent ze niet; dwarsliggers? Ook wel spoorbalken of gewoon bielzen genoemd. Dwarsliggers zorgen ervoor dat het treinspoor op zijn plaats blijft liggen. Vroeger werden ze gemaakt van eikenhouten balken die geïmpregneerd werden met chemicaliën (onder andere creosoot) om verrotting tegen te gaan. Door de hoge concentratie van deze chemicaliën worden deze dwarsliggers nu beschouwd als chemisch afval. Veel houten bielzen liggen, sinds de ingebruikname van betonnen dwarsliggers bij de spoorwegen, in tuinen. Denk bijvoorbeeld aan zitkuilen, plantenbakken en afscheidingen. Ook op Ons Buiten. In het openbaar groen worden die creosoot bielzen nu geruimd en vervangen door vlechtwerk, stapelmuurtjes en boomstamstapeltjes. Veel beter voor het milieu en een waardevolle bijdrage aan Natuurlijk Tuinieren. De geruimde creosoot bielzen worden op verantwoorde wijze afgevoerd. Ook bielzen afkomstig van particuliere tuinen kunnen worden ingeleverd bij de werf. Het voorjaar staat weer voor de deur; een mooie gelegenheid om je tuin te ontdoen van dit materiaal. Lever ze in op de werf en draag zo bij aan een beter milieu.

groen@ons-buiten.nl

Wandelexcursie Oeverlanden-Noord

Aan de noordoever van het Nieuwe Meer in Amsterdam Nieuw-West bevindt zich een uniek stuk stadswildernis, Oeverlanden Noord. Ecologisch natuuurbeheerder Hans Bootsma spant zich hiervoor al jaren in neemt je tijdens deze excursie mee het natuurgebied in.

Start- en eindpunt is het NME-centrum De Waterkant, gelegen aan de Nieuwe Meer. 

Datum: zondag 5 maart 2017
Startlocatie: NME-centrum De Waterkant, aan het begin van het Anton Schleperpad 9 (http://www.oeverlanden.nl/)
Vertrektijd: 13:00 uur; duur excursie circa twee uur.
Kosten: € 12,50 (incl. koffie/thee)
Korting: € 10,00 met CJP/Stadspas/65+ (incl. koffie/thee)

Voor tickets: http://vaneesterenmuseum.nl/nl/tickets/

Tot eind maart is in het Van Eesterenmuseum de expositie Het Groen en de Tuinsteden te zien. Wat zijn de gedachten achter al dit groen in de Westelijke Tuinsteden? De expositie gaat ook in op de ‘stadsjungles’ Het Ruige Riet (Sloterpark) en de landschapsparken Bretten en Oeverlanden-Noord.
 

Bijdrage leveren

Wilt u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief? 
Mail dan naar de nieuwsbrief@ons-buiten.nl 

Foto's zijn ook altijd welkom en kunt u ook mailen naar bovenstaand email adres. 

Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,
Jan Pot
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2017 Tuinpark Ons Buiten, Alle rechten voorbehouden.

schrijf je uit van deze lijst    
verander je abonnement voorkeuren