Copy
Klik hier als deze e-mail niet goed leesbaar is.
Voeg nieuwsbrief@ons-buiten.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte. 
Nieuwsbrief Tuinpark Ons Buiten - 12 Juli 2013

Van de voorzitter

Het is al meer dan een maand geleden dat de vorige nieuwsbrief is uitgekomen. Dat kwam niet omdat er geen nieuws was, maar tijdgebrek om de nieuwsbrief samen te stellen was de oorzaak.
Onze open dag met Tuinkunstmarkt was weer een succes. Door het iets mindere weer wel wat minder druk, maar het was weer erg gezellig.
De herkeuring Natuurlijk Tuinieren is succesvol verlopen, wij hebben onze 4 stippen behouden. Wij hadden er uiteraard vertrouwen in, maar een keuring is toch weer spannend. Tijdens de keuring en in het rapport hebben wij veel goede adviezen gekregen van Roos Broersen. Wij gaan hier zeker veel mee doen.
De 2e editie van ons nieuwe blad Ons Buiten is uit. Daarin kunt u ook lezen over de cursus natuurlijk tuinieren die eind september en begin oktober bij Ons Buiten wordt gehouden. Heeft u interesse meldt u aan.
De schoolvakanties zijn nu echt begonnen. Het JOC programma staat weer vol met leuke activiteiten. Als het weer ons nu nog goed gezind 
 
Jan Pot

Onze bieb

Graag willen wij u attent maken op onze 
 
jaarlijkse boekenmarkt
op 27 juli van 12.00 – 15.00 uur
 
Er is weer veel te koop en alles voor een prikkie. Het is vast mooi weer dus we rekenen op veel bezoekers.
Graag tot dan, de Bieb Dames

Van het secretariaat

Denkt u er aan dat:

 • er geen obstakels in de lanen worden geplaatst. Dus fietsen, karren, scooters en dergelijke op de tuin plaatsen. Er moet in geval nood een onbelemmerde doorgang zijn.
 • plaatst uw motor, scooter of bromfiets niet op het pad bij de ingang maar in de speciaal daarvoor ingerichte plekken. Dit is bij de hoofdingang achter de winkel. We houden ons tuinpark dan mooi en veilig.
 • heeft u een kar bij de werf gebruikt breng deze dan snel weer terug, zodat iemand anders deze ook weer kan gebruiken. Laat de kar zeker niet achter bij één van de ingangen.
 • met de zomervakantie en hopelijk mooi weer zal er regelmatig een feestje zijn op de tuin. Informeer tijdig uw buren, let op het lawaai, ga niet te lang door en ruim een eventuele tent snel na het feest weer op.

Inschrijving aspiranten

Op zaterdag 1 juni hebben 5 belangstellenden voor een tuin op Ons Buiten zich ingeschreven als aspirant. Er zijn in 2013 nu 27 nieuwe aspiranten.  De volgende mogelijkheid is 6 juli, de eerste zaterdag van de maand. Alleen als aspirant van Ons Buiten kunt u inschrijven op een beschikbare tuin.   Zie het overzicht inschrijving aspirant huurders 2013

Tuinoverdracht

Op 25 mei 2013 zijn is tuin 107 van mevrouw A. ten Broek overgedragen aan mevrouw F. Rosa de Carvalho met rangnummer 200906006 en tuin 242 van de heer D.M. Gillissen overgedragen aan de heer A. Knegt met rangnummer 200508005.
Zie voor de inschrijvingen het overzicht Overdracht tuinen 2013.
Wij wensen de vertrekkende leden het allerbeste toe en hopen dat ze goede herinneringen zullen bewaren aan tuinpark Ons Buiten. De nieuwkomers wensen wij veel tuingenot toe. We hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen op ons mooie tuinpark.

Jaarlijkse busreis

Dit jaar gaan wij naar Middelburg op 31 juli 2013.
We vertrekken om negen uur 's ochtends van de tuin en zijn om negen uur 's avonds weer terug op de tuin.

Het inschrijfformulier en het volledige programma kunt u lezen via deze link: Busreis Middelburg

Ans Mattiesing, Linalaan 273 

Wie wordt het talent van Ons Buiten

Jullie kennen ongetwijfeld het programma ‘Holland got Talent’ waarin zowel jong als oud hun kunsten mogen vertonen en na voorrondes, kwart en halve finale in de grote finale kunnen komen. Zoiets willen wij op Ons Buiten ook proberen.  We kunnen in het hoogseizoen, kindervakantie, doordeweeks, de voorrondes, op de familiedag de kwart en halve finale overdag en de grote finale s ’avonds houden.
 
Ben je goed in gymnastiek.
Kun je goed voorlezen.
Kun je jongleren.
Kun je goed fluiten (op je vingers).
Kun je goed zingen.
Kun je goed boetseren.
Kun je goed schilderen/tekenen.
Praat je 5 kwartier in een uur.
Kan je goed trommelen.
Kan je een muziek instrument bespelen, etc.
 
Wij hopen dat er heel veel aanmeldingen komen en een deskundige jury zal het ‘Talent van Ons Buiten’ beoordelen en kiezen.
 
Geef je op bij John Drieman, Maarten Kox of Ed van der Kelen. 
Namens het J.O.C.

Familiedag 2013

Op zaterdag 17 augustus is het weer Familiedag op Ons Buiten

Het thema van dit jaar is ‘stripfiguren’. Daarmee hebben we voor iedereen een fraai programma samengesteld.
 
Wegens groot succes hebben we ook dit jaar een pieremagoggel race. Dus maak een mooie, gekke of snelle pieremagoggel en doe mee!
 
Programma
 • 10.30 - Versier je fiets, je kar of een pieremagoggel met bloemen. Verder kan je ook lampionnen maken voor de optocht ’s avonds.
 • 11.30 - ballonnen oplaten, iets lekkers voor de kids
 • 11.45 -  pauze
 • 12.30 -  pieremagoggel race op (en in) de Westsingel
 • 14.30 - penalty schieten en spijkerbroek hangen op het Grote Veld. De winnaars krijgen natuurlijk weer een fraaie prijs.
 • 17.00 - Surinaamse gerechten op het Grote Veld. Je moet je hiervoor van te voren inschrijven en betalen. Vol = vol. Dus schrijf je tijdig hiervoor in!  
 • 19.30 -  â€˜Ons Buiten Got Talent’ finale. Iedereen die dus ergens talent in heeft, kan hieraan meedoen. Ben je bijvoorbeeld goed in gymnastiek, voorlezen, jongleren, zingen, dansen, een muziekinstrument bespelen, boetseren, sneltekenen etc, doe mee! Als er heel veel inschrijvingen zijn, gaan wij voor de familiedag zelf nog een aantal voorrondes organiseren. Het spreekt voor zich dat ook deze winnaars fraaie prijzen krijgen.
 • 21.00 - Lampionnenoptocht. Dit jaar vindt de tocht plaats in het middengedeelte van ons tuinpark. Zie bijgevoegde plattegrond met daarop de route. Hoe meer mooie versierde tuinen (die misschien ook aansluiten op het thema ‘stripfiguren’!), hoe leuker voor iedereen natuurlijk!
Na de lampionnenoptocht: nagenieten van hopelijk weer een geslaagde familiedag.
 

Nog nooit een Familiedag op Ons Buiten meegemaakt?

Bekijk dan de foto's van de Familiedag 2012.

Bedankjes

Pinksterkamp

Het was geweldig, voor mij de eerste keer maar zeker niet de laatste keer. Ik wil iedereen die heeft geholpen heel erg bedanken!
Hunter Krijger Linalaan 255

50 jarig huwelijksfeest

Bij deze bedanken wij het bestuur van Ons Buiten voor de mooie plant en de cadeaubon die wij mochten ontvangen via Marianne Haafkes. En verder onze lieve tuinvrienden ook voor alle bloemen kaarten en cadeaus wegens ons 50 jarige huwelijksfeest.
Joop en Babs Richardson, tuin 38

Bedankt!

Afgelopen zondag om 16.40 uur kreeg ik een telefoontje. "Mam” en een gekreun. Hoe ik ook probeerde contact te krijgen er werd alleen maar gekreund. Op de achtergrond hoorde ik een mannenstem waardoor mijn indruk van een auto  ongeluk versterkt werd. Ik probeerde mijn dochter en toen mijn schoonzoon te bellen maar er werd niet gereageerd. Ik zat op de tuin en had geen vervoer. Het busje had ik om 17.30 uur besteld. Ik raakte in paniek en heb mijn spullen gepakt en ben naar voren gelopen. Er kwam een man aan met een hondje. Ik vroeg bent u met de auto en waar moet u naar toe en mag ik met u meerijden? Hij zag kennelijk dat ik in paniek was en heeft mij helemaal naar huis gebracht. Thuis heb ik weer geprobeerd contact met mijn dochter te krijgen ze nam op er was niets aan de hand. Bij navraag bleek dat het een oplichtingstruc is geweest om te proberen mijn bel tegoed leeg te halen. Gelukkig heb ik prepaid.  Maar ik wil die meneer graag bedanken. Ik kende hem niet en weet ook zijn naam niet… Maar meneer: heel hartelijk bedankt!.
Wil Ottens

Dank je wel,

Hiermee wil ik het bestuur en vooral Marianne (gastvrouw) bedanken voor de belangstelling en de mooie plant die wij onlangs hebben ontvangen,
Fam. Ter Wan

Fijn!

Lieve Feestcommissie + alle vrijwilligers + Kantinecommissie. Wat hebben jullie afgelopen zaterdag (18 mei) weer vreselijk jullie best gedaan! Het was grandioos! Het liep ook als een trein, menig restaurant kan er een voorbeeld aan nemen!!!!
Weer vreselijk bedankt. Ron en Loek.

Bijdrage leveren

Wilt u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief? 
Mail dan naar de nieuwsbrief@ons-buiten.nl 

Foto's zijn ook altijd welkom en kunt u ook mailen naar bovenstaand email adres. 

Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,
Jan
Copyright © 2013 Tuinpark Ons Buiten, Alle rechten voorbehouden.

schrijf je uit van deze lijst    
verander je abonnement voorkeuren