Copy
Klik hier als deze e-mail niet goed leesbaar is.
Voeg nieuwsbrief@ons-buiten.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte. 
Nieuwsflits Tuinpark Ons Buiten - 29 juni  2017

Van de interim-voorzitter


Hoera, de vlag kan uit. Ons Buiten behoudt vier stippen op het lieveheersbeestje; het nationaal keurmerk voor Natuurlijk tuinieren. Kort geleden heeft het bestuur daarvan bericht ontvangen van Herman Vroklage van de landelijke organisatie voor hobbytuinders, de AVVN. Keurmeester Kees Beaart keek zijn ogen uit op een ruim twee uur lange rondgang langs de Natuurlijk Tuinieren hoogtepunten als de paddenpoel, de vlindertuin, de insectenhotels, de vogelsnoeptuin en de monumentale bomen op Ons Buiten. Hij moest omhoog kijken voor de vogelnestkasten, de recent opgehangen vleermuiskasten en de uitvliegende honingbijen. De buizerd en de groene specht waren even afwezig, maar vliegen ook herhaaldelijk rond. Evenals mezen, bonte spechten, roodborsten en laatst nog een gekraagde roodstaart. Voor het bestuur was het ook wel een beetje onwerkelijk omdat het rapport aangaf dat we een percentage van maar liefst 96% hebben mogen ontvangen, terwijl dat vier jaar geleden nog 87% was. Een duidelijke erkenning voor al het werk dat is verzet door vrijwilligers, mentoren, werkbeurters en de mannen van de werkploeg bij de werf. Loop eens langs de Zuidsingel om te genieten van gele lis, en rietorchis en van libellen, waterjuffers en kikkers. Her en der staan in de sloten ook zwanenbloem en grote en kleine lisdodde. Aan de overkant van de Zuidsingel staan Japanse Duizendknoop en grote Berenklauw welig te tieren. Prachtige bloemen die veel insecten aantrekken, maar echt als invasieve woekeraars moeten worden bestreden. Loop eens langs de Westsingel waar momenteel de waterlelie prachtig bloeit, de ijsvogel langs schiet, de koekoek roept en de punkpullen van de meerkoet piepend om voedsel bedelen. Iets verder bloeit de echte koekoeksbloem, brunel, ratelaar, rolklaver op de grote verlandingsoever.  Hommels worden aangetrokken door distels die prachtig paars staan te bloeien. Al met al een prachtig tuinpark, met grote natuurwaarde, dat het behoud meer dan waard is.
 
Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat waarvan tuinders, Amsterdammers en andere bezoekers elke dag vrijelijk kunnen genieten.
 
Voor nu wens ik u een fijne wandeling op Ons Buiten.
 
Erik Hooijberg, interim-voorzitter

===============================================================
 
In het kader van het 100 jaar bestaan van de Bond van Volkstuinders heeft het Stadsarchief Amsterdam in samenwerking met de bond een leuk informatief boekje samengesteld. Dit boekje “Groene vingers” geeft de Bond van Volkstuinders cadeau aan alle tuinders van de 29 afdelingen. Inmiddels liggen deze boekjes in de bestuurskamer. Een deel zal door enkele welwillende vrijwilligers worden rondgebracht, maar u bent vrij om langs te komen en een exemplaar op te halen. Let wel 1 exemplaar per tuin. Daarom is er een lijst waarop achter uw tuinnummer een kruisje komt te staan.
Wij wensen u veel leesplezier.

Het ICT team doet een herhaalde oproep


Ons Buiten heeft sinds kort een heus ICT team, dat alle zaken m.b.t. ICT zoals PC’s, netwerk, randapparatuur, software, Internet, email, nieuwsbrief, camerabewaking etc. coördineert. Het team staat onder leiding van Daniël Blaauw en de voorlopige samenstelling is Daniël, Ruth van Ouwerkerk, Dorien van Gasteren en Ruud van Buren als linking pin tussen team en bestuur. Naast het uitvoeren van de nodige vernieuwingen gaat het team een plan opzetten voor de eerstvolgende jaren.

OPROEP: Het team heeft nu dringend behoefte aan een netwerk systeembeheerder met kennis en ervaring, die ons kan adviseren en in geval van storingen met snelle oplossingen komt. Wij doen dus een beroep op onze tuinders en medetuinders om zich aan te melden of iemand uit je omgeving die aan de beschrijving voldoet bereid te vinden als vrijwilliger dit op zich te nemen.

Reacties graag naar ict@ons-buiten.nl.
 

Agenda


Juli:

Zondag 16: Fietstocht
Vrijdag 21: Start Jubileum weekend
Zaterdag 22: Jubileum weekend
Zondag 23: Jubileum weekend
Zaterdag 29: Bingoavond
Zondag 30: Kindervissen
Zondag 30: Voetbal – Hoge hoeden toernooi

Augustus:

Zaterdag 5: Feestavond
Woensdag 9: Tentje slapen
Zaterdag 12: Bingoavond
Zondag 13: Zeskamp
Woensdag 16: Speurtocht
Zaterdag 19: Fancy Fair
Zaterdag 26: Cabaretavond
Zondag 27: High tea

September:

Zaterdag 2: Familiedag

Bijdrage leveren

Wilt u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief? 
Mail dan naar nieuwsbrief@ons-buiten.nl 

Foto's zijn ook altijd welkom en kunt u ook mailen naar bovenstaand email adres. 

Bij voorbaat dank.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2017 Tuinpark Ons Buiten, Alle rechten voorbehouden.

schrijf je uit van deze lijst    
verander je abonnement voorkeuren