Copy
Klik hier als deze e-mail niet goed leesbaar is.
Voeg nieuwsbrief@ons-buiten.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte. 
Nieuwsbrief Tuinpark Ons Buiten - 14 september  2015

Van de voorzitter

In augustus zijn er overdag verschillende inbraken geweest op Ons Buiten. Dit is uiteraard erg vervelend want het tast het gevoel van veiligheid van veel tuinders aan. De politie is gewaarschuwd en die is snel gekomen, maar helaas zijn de daders niet gepakt. Het betekent dat u alert moet zijn en het is verstandig om het tuinhuis en ook de schuur goed af te sluiten wanneer je niet aanwezig bent. Op de parkeerplaats zijn opnieuw van auto's banden gestolen.
Het bestuur doet een dringend beroep op alle tuinders om incidenten te melden. Ook wanneer er geen sprake is van het indienen van een schadeformulier geef uw melding door zodat wij het in ieder geval kunnen registeren en met de politie kunnen overleggen. We krijgen nu de opmerking van de politie maar jullie hebben ons niet geïnformeerd. Zonder duidelijke opgave met datum, bij voorkeur tijd en omschrijving van het incident kunnen wij als bestuur niets.
 
Jan Pot

Van het secretariaat

Wintersluiting

Vanaf 1 oktober is de eerste ingang gesloten en wordt het bruggetje weggehaald. De hoofdingang blijft tot en met zaterdag 24 oktober geopend, daarna gaat de wintersluiting in. Dus vanaf zondag 25 oktober 2015 gaat het hek weer om 17.00 uur dicht. Vanaf 09.00 uur gaat de hoofdingang weer open, behalve op zon- en feestdagen dan uiterlijk om 11.00 uur.
 

Baggeren

Denkt u er aan dat u in oktober moet baggeren en vergeet u niet om het baggerbriefje tijdig in te leveren (voor 1 november) of bij voorkeur geef het door via baggeren@ons-buiten.nl met uw tuinnummer. De bagger laat u op de kant liggen zodat het zichtbaar is. Dit vergaat prima en kan zo op de tuin worden gebruikt.
 

Kapaanvraag

Er gaat een nieuwe kapaanvraag uit, de volgende aanvraag is in 2016.
 

ALV - Algemene ledenvergadering

Noteert u alvast in uw agenda dat de volgende ALV op 12 december 2015 om 13.00 uur is. Informatie over de ALV staat in de nieuwe Ons Buiten.
 

Korting bij Enorm Aalsmeer

Als tuinder kunnen wij 10% korting krijgen bij IJzerhandel Enorm Aalsmeer, aan de Aalsmeerweg. Om dit te krijgen is het wel belangrijk dat u het 'Vaste klanten formulier' invult. Wij zullen zorgen dat er enkele formulieren in de kantine komen te liggen. Beter is wanneer u de gegevens doorgeeft per e-mail aan saber@enormaalsmeer.nl. Het gaat om de volgende gegevens Voornaam, Achternaam, Adres, Postcode, Woonplaats, Telefoonnummer, E-mail adres.
Wanneer u bent ingeschreven dan komt u in aanmerking voor de korting. Zeker de moeite waard om te doen.

Overleg van leden met het bestuur uitsluitend op afspraak. Neemt u contact op met de secretaris, bij voorkeur per mail secretariaat@ons-buiten.nl


Inschrijving aspiranten

Op zaterdag 5 september hebben 18 aspiranten zich ingeschreven op tuinpark Ons Buiten. In totaal hebben 84 aspiranten zich in 2015 ingeschreven.
Op de eerste zaterdag van de maand tot en met september 2015 kunnen belangstellenden zich inschrijven bij tuinpark Ons Buiten. U dient dan al ingeschreven te staan bij de Bond van Volkstuinders. Alleen als aspirant van Ons Buiten kunt u inschrijven op een beschikbare tuin.

Zie het overzicht inschrijving wachtenden 2015


Tuinoverdracht

In 2015 is tot nu toe 7 tuinen toegewezen aan aspiranten. Het aantal inschrijvingen bedroeg 58. Wij wensen de vertrekkende leden het allerbeste toe en hopen dat ze goede herinneringen zullen bewaren aan tuinpark Ons Buiten. De nieuwkomers wensen wij veel tuingenot toe. We hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen op ons mooie tuinpark.
Zie het overzicht 'de volgende tuinen zijn sinds de vorige opgave in 2015 overgedragen' voor details en de inschrijvingsduur van de aspirant.
 

Najaars - plantenmarkt en stekkenmarkt


Op zaterdag 10 oktober van 12.00 tot 14.00 uur op het Vroegopplein voor de bibliotheek.
 
Tuinders kunnen op deze markt hun overtollige planten, zaden en of stekken aanbieden of ruilen. Vaak worden planten te groot en moeten worden afgestoken of gescheurd.
Tevens voor nieuwe tuinders een leuke manier om gratis en voor niks aan een mooie plant te komen. Wilt u de naam, kleur en hoogte van de aangeboden planten en zaden vermelden?
We starten om 12.00 uur dit om diegene die deze ochtend een werkbeurt hebben, de gelegenheid geven om ook even bij ons langs te komen.
U komt toch ook? Neem de kruiwagen, fiets maar ook plastic zakken mee om alles in te vervoeren. Wees er snel bij want alles is zo weg!!

Ali Hafkamp

Sinterklaasfeest


Oproep van Sint Nicolaas

Beste papa’s, mama’s , opa’s en oma’s van Ons Buiten,
Op 29 november vier ik mijn verjaardag op Ons Buiten. Het belooft weer een spannend spektakel te worden. De inpakpieten zijn al druk bezig met de voorbereiding en bovendien heel nieuwsgierig hoeveel kinderen er dit jaar zullen komen.
Geef uw kind, kinderen en kleinkinderen op voor 1 november. Let op, alle kinderen van de tuin zijn welkom, voor alle kinderen bakken we pepernoten en nemen we chocoladeletters mee, maar de inpakpieten leggen alleen pakjes in de boot voor kinderen van 2 tot en met 10 jaar.

Waar: Ons Buiten
Wanneer: Zondag 29 november
Aanvang : 13.00 stipt. Zaal gaat open om 12.45 uur.

Vul het Inschrijfformulier in of stuur een mailtje met de gegevens naar joc@ons-buiten.nl

Jubileum huisje


We hebben allemaal kunnen zien dat de tuin van het jubileum huisje radicaal is veranderd. Na ontwerp en onder leiding van Thomas Rowoud is de verwaarloosde oude tuin radicaal op de schop gegaan en is weer een echte tuin geworden.
Na nieuwe planten en bloemen en een nieuw grasveldje is het aanzien meer dan waard. Ook van de huurders dikke complimenten over de tuin.
Thomas (die je niet hoort maar altijd kei hard werkt) en ieder die mee heeft geholpen hartelijk bedankt.
 
Joke en Peter Riebel

Uitslag fietstocht "Amsterdam by Night"


Zaterdag 22 augustus was de inmiddels jaarlijkse fietsroute, dit keer in de avond door de stad. Het was wel een bijzondere avond: SAIL…….., dus drukte alom, sommigen besloten ook om de route niet helemaal uit te fietsen.
De foto’s waren aan het eind moeilijk of eigenlijk niet meer herkenbaar, maar de meesten hebben hun best gedaan!
De vragen betroffen Amsterdamse uitdrukkingen en ondergetekenden hebben veel plezier beleefd aan alle soms zeer creatieve omschrijvingen!
We hebben dan ook besloten om de meest originele (overigens FOUTE) omschrijving een bonus van 15 punten te geven: Families de Graaff en Donker. Ook hadden we sterk de indruk dat één koppeltje toch een flink aantal antwoorden op internet had opgezocht, de letterlijke tekst werd namelijk opgeschreven.
Maar al met al een gezellige tocht en daarna was het nog reuze gezellig!
Hieronder de uitslag:
  1. Fam de Graaf / Donker  met  59 punten (incl de 15 bonuspunten)
  2. Barbara en Diny  met 58 punten
  3. Dolly, Sam en Ernst met 36 punten
  4. Jantine en Jan met 33 punten
  5. Fam. Jansen en Dennenbroek met 31 punten
  6. Ans Matthiesing en derden met 31 punten
  7. Loes en Monique met 27 punten
  8. Ap en Bea en AD en Diny met 26 punten
  9. Marianne en Rudy met 10 punten.
De betekenissen van de Amsterdamse uitdrukkingen kunt U in de kantine op het white board terugvinden, we hebben het donkerbruine vermoeden dat deze niet door de censuur van de redactie komt.

Diny en Carla

Agenda

Wekelijkse activiteiten

Klaverjassen
Vanaf vrijdag 3 april tot en met vrijdag 25 september kunt u om 20.00 uur klaverjassen in de zaal.

Aspiranten (toekomstige leden)
Vanaf zaterdag 4 april tot en met zaterdag 5 september kunnen aspiranten zich inschrijven. Vanaf 10.00 tot uiterlijk 10.45 uur afhalen inschrijfvolgnummer in de kantine.

Zie voor verdere informatie en laatste wijzigingen in de vitrines en aanplakbiljetten.
Hier vind u ook de toelichting bij de agenda. Of kijk in de Googleagenda op de website.

Opmerkingen
  • Overleg van leden met het bestuur uitsluitend op afspraak. Neemt u contact op met de secretaris, bij voorkeur per mail secretariaat@ons-buiten.nl.
Bekijk op de fotosite van Ons Buiten nog meer foto's van omgevallen bomen of van de Sport en Speldag.
Ook zijn er weer nieuwe foto's van de Jeugd Tuintjes, oogst tijd!

Bijdrage leveren

Wilt u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief? 
Mail dan naar de nieuwsbrief@ons-buiten.nl 

Foto's zijn ook altijd welkom en kunt u ook mailen naar bovenstaand email adres. 

Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,
Jan Pot
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2015 Tuinpark Ons Buiten, Alle rechten voorbehouden.

schrijf je uit van deze lijst    
verander je abonnement voorkeuren