Copy
Klik hier als deze e-mail niet goed leesbaar is.
Voeg nieuwsbrief@ons-buiten.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte. 
Nieuwsbrief Tuinpark Ons Buiten - 22 september 2014

Van de voorzitter

Het zomerseizoen zit er bijna op. Wellicht krijgen we nog een mooie herfst en kunnen we nog ruimschoots van onze tuin genieten. De proef met de verlengde openstelling in oktober wordt gecontinueerd en loopt gelijk met de wintertijd. (tot en met zaterdag 25 oktober 2014) De commissies en het bestuur zijn alweer volop bezig met de voorbereidingen voor de activiteiten in de wintermaanden. Het lijkt wel alsof het jaar is omgevlogen.
In de nieuwe Ons Buiten staat informatie over de Algemene ledenvergadering die 13 december wordt gehouden. Zet u deze datum alvast in uw agenda. Wij willen graag de mening van de tuinders horen over verschillende onderwerpen.
 
Jan Pot

Van het secretariaat

  • Denkt u er aan dat u in oktober de sloot gaat baggeren en de baggerspie op de kant laat liggen en het baggerbriefje tijdig doorgeeft aan de penningmeester. Dit kan gemakkelijk met e-mail baggeren@ons-buiten.nl of vult u het baggerbriefje in en doe dat voor 1 november 2014 in de bestuursbus.
  • De proef voor openstelling van tuinpark Ons Buiten in oktober, tot aan de wintertijd, wordt gecontinueerd. Dit betekent concreet dat de hoofdingang t/m zaterdag 25 oktober 2014 geopend blijft. De 1e ingang en het bruggetje sluiten wel per 1 oktober.
  • Het bestuur heeft van een aantal tuinders een opgave ontvangen over de waterlast op 29 juli 2014. Wij denken dat nog niet alle tuinders een opgave hebben gedaan van wateroverlast daarom opnieuw een oproep. Heeft u schade gehad en heeft u dit nog niet aan ons doorgegeven doet u dat dan alsnog. In willen graag een volledig beeld hebben van de schade zodat wij bij veroverleg met bijvoorbeeld Waternet goed geïnformeerd zijn.
  • Onze imker Oscar Eerland heeft heerlijke biologische bloemen honing gemaakt. De prijs is € 6,00 per pot van 450 gram en 2 stuks voor € 10.00. Te bestellen bij Oscar Eerland imker@ons-buiten.nl of 0625012980.
Tuinoverdracht

De volgende tuinen zijn sinds de vorige opgave in 2014 overgedragen.  In 2014 is tot nu toe 11 tuinen toegewezen aan aspiranten.

Wij wensen de vertrekkende leden het allerbeste toe en hopen dat ze goede herinneringen zullen bewaren aan tuinpark Ons Buiten. De nieuwkomers wensen wij veel tuingenot toe. We hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen op ons mooie tuinpark. Overleg van leden met het bestuur uitsluitend op afspraak.
Neemt u contact op met de secretaris, bij voorkeur per mail secretariaat@ons-buiten.nl.
 

Inschrijving aspiranten

Op zaterdag 6 september 2014 hebben 18 aspiranten zich ingeschreven op tuinpark Ons Buiten. Dit was de laatste keer dat belangstellende zich in 2014 konden inschrijven bij tuinpark Ons Buiten. De eerstvolgende keer is zaterdag 4 april 2015. Alleen als aspirant van Ons Buiten kunt u inschrijven op een beschikbare tuin. 
Zie het overzicht inschrijving aspirant huurders 2014.
Het totaal aantal nieuwe aspiranten in 2014 is 74.

Najaars – plantenmarkt en stekkenmarkt

Op zaterdag 11 oktober van 12.00 tot 14.00 uur op het Vroegopplein voor de bibliotheek.

Tuinders kunnen op deze markt hun overtollige planten, zaden en of stekken aanbieden of ruilen. Vaak worden planten te groot en moeten worden afgestoken of gescheurd.
Tevens voor nieuwe tuinders een leuke manier om gratis en voor niks aan een mooie plant te komen. Wilt u de naam, kleur en hoogte van de aangeboden planten en zaden vermelden?
We starten om 12.00 uur dit om diegene die deze ochtend een werkbeurt hebben, de gelegenheid geven om ook even bij ons langs te komen.
U komt toch ook? Neem de kruiwagen, fiets maar ook plastic zakken mee om alles in te vervoeren. Wees er snel bij want alles is zo weg!!
 
Ali Hafkamp

Zonnebloemwedstrijd?


Beste redactie,
Het zal wel niet zo bijzonder zijn, maar ik dacht: waarom niet? 
Uit de jaren dat wij in Oostzaan gewoond hebben, herinnerde ik mij dat er jaarlijks wedstrijden waren. Wie heeft (op een bepaalde datum), de hoogste zonnebloem? U zult denken, dat stelt niets voor maar als u weet dat vooral de jonge scheuten een delicatesse zijn voor slakken kunt u begrijpen dat je vooral op onze tuin, 's nachts bijna aan de voet van zo'n plant, moet gaan slapen! Zover ben ik net niet gegaan maar ik heb verschillende keren 's avonds slakken lopen weg halen om de groei te bevorderen. Mischien leuk om volgend seizoen, op onze tuin een wedstrijdje te houden en als dat slaagt, mischien later met andere tuinen.
20 aug. 2014, was deze plant, 3,60 meter hoog en de stam onder was bijna 4 cm. Niets bijzonders want het wereld record, is bijna 7 meter!
Ik wens u plezier met dit plaatje en benieuwd naar de reactie's hier op.

Groetend Leen Overweg en de plant staat op tuin 79.
Te bestellen bij Oscar Eerland
Imker@ons‐buiten.nl  06-25012980
Prijs: â‚¬ 6  per pot van 450 gram, 2 stuks € 10

Agenda

Maand Dag Activiteit   tijd
6 Okt Maandag Vergadering BTC en VFC incl. overleg met leden   19.30
6 Okt Maandag Bestuursvergadering   20.00
11 Okt Zaterdag Overdrachten 1 09.00
11 Okt Zaterdag Najaars plantenmarkt   12.00
31 Okt Vrijdag Laatste dag baggeren en inleveren baggerbriefje    
3 Nov Maandag Vergadering BTC en VFC incl. overleg met leden   19.30
3 Nov Maandag Bestuursvergadering   20.00
30 Nov Zondag Sinterklaasfeest   13.00
1 Dec Maandag Vergadering BTC en VFC incl. overleg met leden   19.30
1 Dec Maandag Bestuursvergadering   20.00
5 Dec Vrijdag Sinterklaas    
13 Dec Zaterdag Algemene leden vergadering ALV   13.00
14 Dec Zondag Kerstklaverjassen   12.00
20 Dec Zaterdag Kerstbloemschikken   12.00
25 Dec Donderdag 1e Kerstdag    
26 Dec Vrijdag 2e Kerstdag    
  2015        
1 Jan Donderdag Nieuwjaarsdag    
4 Jan Zondag Nieuwjaarsreceptie   14.00
Toelichting
1.Indien er overdrachten zijn en uitsluitend op uitnodiging.


Zie voor verdere informatie en laatste wijzigingen in de vitrines en aanplakbiljetten.
Hier vind u ook de toelichting bij de agenda. Of kijk in de Googleagenda op de website.

Opmerkingen
  • Overleg van leden met het bestuur uitsluitend op afspraak. Neemt u contact op met de secretaris, bij voorkeur per mail secretariaat@ons-buiten.nl.
  • Aspiranten (toekomstige leden) kunnen zich op de 1e zaterdag van de maanden april t/m september inschrijven. De eerstvolgende mogelijkheid is 4 april 2015. Zie voor verdere informatie onze website www.ons-buiten.nl.

Bijdrage leveren

Wilt u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief? 
Mail dan naar de nieuwsbrief@ons-buiten.nl 

Foto's zijn ook altijd welkom en kunt u ook mailen naar bovenstaand email adres. 

Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,
Jan Pot
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2014 Tuinpark Ons Buiten, Alle rechten voorbehouden.

schrijf je uit van deze lijst    
verander je abonnement voorkeuren