Copy
Læs nyhedsbrevet i din browser

Sommeren går på hæld, og vi er klar til at skyde efterårssæsonen i gang hos ABF. Det gør vi helt konkret med de årlige kredsgeneralforsamlinger, der begynder i næste uge og fordeler sig over ABF's 11 kredse i løbet af september og oktober. I månedens artikel kan I læse mere om, hvad I kan opleve på generalforsamlingerne - det er nemlig ikke kun valg af ABF-repræsentanter, der er på programmet.

God læselyst!

Skal I være Årets Andelsboligforening 2019?

A/B Marsvej i Gjessø løb med prisen som årets andelsboligforening 2018. Skal I være med i kapløbet om titlen som årets andelsboligforening 2019 og præmien på et års gratis medlemskab af ABF?

ABF ønsker at hylde og synliggøre de mange sunde og veldrevne andelsboligforeninger med engagerede andelshavere, der i fællesskab gør deres forening til et fantastisk sted at bo. Bor du i en forening med et godt naboskab, smukke bygninger, velholdte udearealer eller noget helt fjerde? Send en mail til abf@abf-rep.dk mærket ”Årets andelsboligforening 2019” senest mandag d. 18. november kl. 12 og fortæl os, hvorfor jeres forening skal løbe med prisen.

Vi glæder os til at høre fra jer!

Ny formand i foreningen?

Foråret har for mange foreninger budt på den årlige generalforsamling, og det kan betyde nye ansigter i bestyrelserne.

ABF anbefaler, at foreningen har en foreningsmail, som alle bestyrelsesmedlemmer har adgang til. Det sikrer en nemmere overgang i forbindelse med nye medlemmer og en mere smidig, daglig drift.

Hvis foreningens kontaktoplysninger har været knyttet op på et tidligere medlem af bestyrelsen, så husk at informere offentlige myndigheder, såsom kommunen og CVR-registret.

Husk også at give ABF besked om formandsændringer og eventuel ny email og postadresse. Det kan I gøre på abf@abf-rep.dk, på tlf 33 86 28 30 eller via vores hjemmeside under Log ind.

Foto: Colourbox

AKTIVITETER

Kredsgeneral-
forsamlinger

Hele landet
LÆS MERE
Dialogmøde
Farum
10/9 kl. 19
LÆS MERE
Tilmeld dig ABF aktivitetsNYT
Og få en e-mail, når der er ABF-arrangementer i nærheden af dig.

MÅNEDENS ARTIKEL

Foto: Jacob Nielsen

Slå autopiloten fra! 

Plejer, konflikter og mod kommer under kærlig behandling, når inspirator Lisette Rasmussen på årets kredsgeneralforsamlinger giver sit bud på, hvordan bestyrelser selv kan tage ansvar for at tiltrække og ikke mindst fastholde nye medlemmer.

Af Lise Clemmensen

”Sådan plejer vi ikke at gøre” eller ”det er lettest ikke at lave om på tingene”. Lyder en af de sætninger bekendt? Hvis ja, så er det tid til, at I melder jer til jeres lokale ABF kredsgeneralforsamling.

Den svære selvindsigt

I ABF hører vi tit, at det kan være svært at få nye ansigter til at melde sig. ABF har fået mulighed for at give jer medlemmer input til, hvordan I selv kan bidrage til at tiltrække nye ansigter til bestyrelsesarbejdet, til arbejdsdage eller som løst tilknyttede ”ad-hoc-frivillige” der kan hjælpe i en arbejdsgruppe eller med en konkret opgave.

Derfor vil I møde coach Lisette Rasmussen rundt om i landet, når ABF’s kredsgeneralforsamlinger løber ad stablen i september måned.

Hun har selv praktisk erfaring som frivillig og har også rekrutteret frivillige blandt andet hos Red Barnet.

På kredsgeneralforsamlingerne vil Lisette Rasmussen med et glimt i øjet og et lille drys flabethed trykke jer på jeres magelighed, skubbe til jeres autopilot og udfordre jeres opfattelse af bestyrelsesarbejdet.

Vi vil ikke her løfte sløret for, hvad hun konkret har med i godteposen til jer, men det bliver sjovt, lidt provokerende og vil (forhåbentligt) give stof til eftertanke, i forhold til, hvordan I selv agerer som bestyrelse, fortæller Lisette Rasmussen, som har en opfordring til jer medlemmer:

- Gå i tænkeboks inden vi ses og sæt ord på, hvad det er for opgaver og problemstillinger, der fylder i jeres hverdag i bestyrelsen. Jeg garanterer et oplæg til refleksion og debat, og I har medindflydelse på, hvilken drejning mit oplæg skal tage. Derfor vil der nok ikke blive to oplæg, som er ens, siger hun.

Jeres ABF i fremtiden

På kredsgeneralforsamlingerne kan I også høre mere om ABF’s visioner for de kommende år, for vi vil gerne i tættere dialog med lokalpolitikerne, i tættere samarbejde med det lokale erhvervsliv, i dialog med de lokale medier og vigtigst af alt, tættere på jer som medlemmer. Og så er der kommet mere fokus på, at alle kredse ikke behøver at være ens eller lave de samme ting.

Vi vil derfor gerne høre jeres gode idéer til, hvad vi kan sætte i gang lokalt og glæder os til nogle gode snakke rundt om i hele landet.

Og så får I selvfølgelig også mulighed for at høre mere om, hvordan ABF arbejder politisk, og hvordan vi i ABF arbejder for at gøre det lettere at være privat andelsboligforening og andels(bolig)haver i Danmark.

Vi glæder os til at se jer alle sammen.

TILMELD JER KREDSGENERALFORSAMLINGEN
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du er medlem af ABF. Opdatér din profil eller afmeld nyhedsbrev.