Copy
...för hus och människor...
Byggnadsvårdsföreningen
Stort & Smått i Halla socken
flyttar fram!

 
Med hänsyn till Visbydagen och Kultur i natten flyttar vi nu fram aktiviteten Stort och smått i Halla socken, två visningar i ett svep. För de besökssugna som inte vill behöva välja bort det ena till förmån för det andra kan vi glatt meddela att visningarna nu kommer att gå av stapeln på söndag den 6 oktober.
 
 

Stort och smått i Halla Socken, två visningar i ett svep
Söndag den 6 oktober klockan 13.00-16.00
Under sekelskiftet i Halla socken tillkom två strålande byggnader som finns kvar än idag. Den ena var en stor, ståtlig manbyggnad i Dalbo som byggdes upp 1894 av karl Hagström. I denna kan man fortfarande beskåda väl bevarade originaltapeter, bårder och schablonmålningar från byggåret. Den andra byggnaden, Tule station, fördes upp i samband med att järnvägen mellan roma och Slite invigdes. Intill Hållplatshuset finns även två spår, lastkaj, ett mindre lantmannamagasin, lada, uthus och jordkällare. Mer om byggnadernas historia och framtid kommer guiden Peter Doolk och husägare Kenth Klasén berätta på plats. Missa inte detta tillfälle, följ med oss tillbaka in i sekelskiftet!


Medlemspris: 50 kronor
 
För att anmäla er till aktiviteten tar ni via mail eller telefon kontakt med Felix Thörnfeldt senast torsdag den 3 oktober.
Telefonnummer: 0764 03 83 92
E-postadress: felix.thornfeldt@byggnadsvard.se


Vi ses där!
© 2013 Byggnadsvårdsföreningen, Alla rättigheter reserverade.