Copy
...för hus och människor...
Byggnadsvårdsföreningen

Detta händer på 

Gotland i augusti


   
  Vassaste kniven i lådan              Lisa slutar           Fyrarna på Östergarnholm
 
Vassaste kniven i lådan!
Onsdag 28/8 18:00

Att snickra och slöjda med skarpa verktyg ger dig bättre och säkrare resultat. Byggnadsvårdare Kalle Edéus på Österby Brädgård lär ut och visar grunderna för hur du vårdar och håller stämjärn, knivar och andra rakbladsvassa eggverktyg. Sista anmälningsdag är onsdag den 21/8, mer information samt priser hittar ni här.


Kontakt: Bill Necander
Telefon: 070 157 30 57
E-post: bill.necander@byggnadsvard.se


Fyrarna på Östergarnholm
Lördag 31/8 11:00
På Holmens västra del finns en gammal fyr som byggdes 1817 och lystes till början upp med stenkol. Under tiden den moderniserades till att eldas med rovolja byggdes en provisorisk liten fyr. Året 1919 fördes en ny 29 meter hög betongfyr upp vid östra delen. Den sista fyren som byggdes ligger belägen på västra udden Med denna visning kommer ni få betrakta dessa fyrar både in- och utvändigt. Själv kommer jag berätta en del av historien kring holmen och byggnaderna på den. Sista anmälningsdag är söndagen den 25/8, mer information och priser finns här.

Kontakt: Felix Thörnfeldt
Telefon: 076 403 83 92
E-post: felix.thornfeldt@byggnadsvard.se


Lisa Johansson slutar som länsombud.

Lisa Johansson som varit länsombud på Gotland sedan förra sommaren har nu avslutat sina studier på Visbys byggnadsantikvarieprogram. Hon kommer att plugga vidare vid Stockholms universitets masterprogram och slutar därmed som länsombud den sista augusti. Vi tackar Lisa för hennes insatser och arbetar redan nu för att kunna ersätta henne under hösten.
© 2013 Byggnadsvårdsföreningen, Alla rättigheter reserverade.