Copy
...för hus och människor...
Byggnadsvårdsföreningen
Nu har husen slumrat färdigt!
 
Byggnadsvårdsdag
 
På Bruksgodset i Banafjäl, 20 juli, kl. 11-16
 
Kom och låt dig inspireras av våra hantverkare, se hur de jobbar, prova själv eller lyssna på någon föreläsning. Få gratis rådgivning av arkitekt och byggnadsantikvarie. På plats finns även möjlighet att handla olika byggnadsvårdsprodukter, äta mat eller fika samt besöka krukmakeriet på Bruksgodset.
 
Medverkande:
 • Traditionellt måleri och tapeter – Björn Andersson
  Jobbar till vardags på Skansen där han målar, vändspikar tapeter och håller kurser bland annat. Är en genuin byggnadsvårdsentusiast och inspirerande talare. Håller klockan 12.00 och 14.30 föredrag och däremellan kan ni möta honom när han bland annat kokar rödfärg. 
 • Fönsterrenovering – Steen Baerentsen
  Fönsterhantverkare, båtbyggare och lärare vid träakademin. Har en passion för gamla hus och de historier de har att berätta. klockan 13.00 håller han föredrag och annan tid renoverar och pratar han om fönster.
   
 • Rådgivning – Ola Månsson
  Arkitekt och byggnadsantikvarie som denna dag ger gratis rådgivning. Passa på, ta med dig foton, skisser tankar och idéer kring dina egna projekt och få lite hjälp på vägen. 
 • Timmerarbete - Marcus Blomberg och Malin Spjuth
  Tillsammans driver de företaget Spjuths timmerhus. De kommer att med stockar och verktyg finnas på plats för att ni skall kunna se och ställa frågor.
 • Golv och inredningssnickeri – Fredrik Nilsson 
  Fredrik börjar sitt arbete med att välja ut det rätta virket redan ute i skogen. Idag får ni följa honom en liten bit på vägen.
 • Kakelugn och murning – Karl-Anton Hilberer
  Sälvlärd byggnadsvårdsentusiast som driver företaget mur och kakeltjänst. Kom och se när han sätter ihop en kakelugn och kanske berättar han hur det gick till när han flyttade ett helt timmerhus och sedan flyttade in.
 • Träsnideri – Florian Bohn
  Florian har flyttat in i skogen där han sätter upp timmerhus och skapar intressanta former i trä. Somligt kan ni få se idag.
 • Kulturmiljövård – Emma Andersson och Jacob Heissenberger
  Emma och Jacob driver tillsammans företaget Hessenberger kulturvård och kommer idag att ha med sig olika hyvlar som de visar - samtidigt som de svarar på frågor kring byggnadsvård. Emma är också länsombud för Svenska byggnadsvårdsföreningen i Västernorrland!
 • Byggnadsvårdsprodukter – Olofsfors byggnadsvårdsbutik
  Just idag kommer de att flytta en liten del av sin butik till vår byggnadsvårdsdag.
 
Välkommen!
FRI ENTRÉ

 
Arrangör: Svenska byggnadsvårdsföreningen i Västernorrland
Plats: Bruksgodset i Banafjäl 405, Arnäsvall, för vägbeskrivning gå in på http://www.bruksgodset.se/kontakt.html
Kontakt: Licia Loörn, tel 072-71 66 800, länsombud för Svenska byggnadsvårdsföreningen i Västernorrland

Hämta pdf: 
http://gallery.mailchimp.com/b8486d44812b64e0764fa8f6e/files/BYGGNADSVA_RDSDAG_2.pdf 
© 2013 Byggnadsvårdsföreningen, Alla rättigheter reserverade.