Copy
...för hus och människor...
Byggnadsvårdsföreningen10% medlemsrabatt på Skansen-sommar!

 
Onsdag 12 juni, kl.18 - 19.30:
Gamla nyttoväxter - för bra för att glömmas bort
Vad vet du om skäfte, pestskråp eller falsariet från Koporje? På vandringen kommer vi att träffa på ett axplock, som förhoppningsvis kommer att göra dig både nyfiken och vetgirig! Följ med på en upptäcktsfärd genom Sverige på jakt efter dofter, smaker, kunskap och kuriosa.  Läs mer HÄR!


Tisdag 25 juni kl. 18 - 19.30:
I trädgårdsmästarens spår
 

Den skicklighet man då hade i odlingens konst är fascinerande liksom den omsorg om detaljerna som gav en lång säsong och fantastiska skördar. Trädgårdsmästarna på den tiden frågade inte vilken zon de tillhörde utan hur många zoner de kunde skapa! Spaljering, drivning av växter, odling under glas, grönsaker och frukt i en enorm mångfald, snittblommor och kransbindning – det fanns ingen hejd på allt det en trädgårdsmästare skulle kunna. Och mycket av deras kunskap kan vi bruka idag i den hållbara trädgården som ger tid och rum både åt människor, omsorg om naturen och en ljuvlig produkt som grädde på moset.  Läs mer HÄR!

Onsdag 26 juni, kl.18 - 19.30:
Nyttans ängar
För våra förfäder var ängen livsviktig! Den naturliga ogödslade slåttermarken gav vinterfodret till djuren, men krävde i gengäld omvårdnad året om. Nu har nya odlingsmetoder slagit igenom. Av ängarna återstår bara små spillror. För att rädda det rika växt- och djurlivet och något av de gamla kulturmiljöerna underhålls och restaureras nu ängar runt om i landet, ofta med ideella krafter. Följ med på en vandring bland Skansens ängar och få med dig av den gamla vardagskunskapen om hur man skötte en äng året om och vilka växter som utgjorde en blomstrande, näringsrik äng.  Läs mer HÄR!

Välkomna!
© 2013 Byggnadsvårdsföreningen, Alla rättigheter reserverade.