Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser
EVA Brugge is een lokale afdeling van EVA vzw. Deze organisatie wil zo veel mogelijk mensen verleiden om af en toe eens veggie te eten. In Brugge doen we dit met tal van activiteiten, infostandjes, Facebook.... en een maandelijkse nieuwsbrief vol lokaal veggie nieuws!
Heb je zelf ook iets dat je wilt delen of een vraag voor ons Brugse vrijwilligersteam? Stuur gerust een mailtje naar brugge@evavzw.be 
Veel leesplezier!
Sea the truth
Naar aanleiding van de Week van de Smaak met thema 'Water en Vuur', organiseert EVA Brugge op zaterdagavond 23 november een vegetarisch diner met 3 gangen, gevolgd door de spraakmakende documentaire  Sea the Truth.  Kinderen kunnen ondertussen naar Finding Nemo kijken. Na de film is er tijd om na te praten met een drankje en een hapje.

In Sea the truth gaan twee jonge marinebiologen op zoek naar wetenschappelijke informatie over de conditie van onze grootste ecosystemen, die meer dan 2/3 van onze planeet bedekken. Onderwaterfotograaf Dos Winkel toont de schoonheid van het onderwaterleven en de enorme bedreigingen waar het aan wordt blootgesteld

Jeugdherberg Europa: Baron Ruzettelaan 143
23 november om 18u

Volwassenen: 16 euro
Kinderen: 10 euro
Gezinskaart: 35 euro

Enkel documentaire (20u): 5 euro

Inschrijven via brugge@evavzw.be vóór 20 november

Weggeefwinkel is terug
De WeggeefWinkel in Brugge is sinds de oprichting 2,5 jaar geleden uitgegroeid tot een waar evenement dat telkens ongeveer 400 bezoekers mag verwelkomen. Tot begin dit jaar zat de Weggeefwinkel in de voormalige gebouwen van drukkerij 'Die Keure'. Deze worden weldra gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. Na een zoektocht van 4 maanden naar een nieuwe locatie, opende de Weggeefwinkel in september zijn deuren in het pand op de Hoefijzerlaan 22. Bij de winkel is er ook altijd een plantaardige maaltijd met biologische en lokale groenten, bereid door de Volxkeuken.

Blijf op de hoogte via Facebook.
Veggieboem!
Veggieboem bestaat sinds 1 maart 2013 en richt zich op het thema ‘Kinderen en Vegetarisme’. De oprichtster en bezielster is Marijke Ameye uit Izegem, zelf mama van 2 dochtertjes die ze vegetarisch opvoedt. Kinderen worden bij Veggieboem op een positieve manier in contact gebracht met vegetarisme aan de hand van kookworkshops. En dit zowel voor kleuters, kinderen als voor jongeren. Daarnaast kunnen opvoeders of (onthaal)ouders er een infosessies krijgen over ‘kinderen en vegetarisme’, al dan niet gekoppeld aan een praktisch gedeelte.

Meer info:  www.veggieboem.be

VOKO Brugge
Je las al in een vorige nieuwsbrief dat een aantal enthousiastelingen deze zomer druk in de weer waren met het opstarten van een voedselteam in Brugge. Ondertussen is het startschot voor VOKO Brugge gegeven. Ben je zelf ook geïnteresseerd om lokale biogroenten en zuivel te kopen? Dat kan via een vast groenten- of fruitabonnement of losse bestellingen op de webshop. De eerste levering is op 11 oktober in het depot in de Pannebekestraat 17. 

Meer info: vokobrugge@gmail.com
Facebook
www.vokobrugge.be
Volg ons op Facebook:
www.facebook.com/EVABrugge

Ook de andere nieuwsbrieven van EVA vzw ontvangen? www.evavzw.be

Inschrijven op deze nieuwsbrief
Uitschrijven op deze nieuwsbrief
Share
Tweet
Forward to Friend