Ett nyhetsbrev från Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna
Läs nyhetsbrevet i din webbläsare
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
SVFs hemsida

Nyhetsbrev 1 2015

Årets första nyhetsbrev från Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna

Nu är vi gång igen med våra nyhetsbrev och det är något som ska komma ut minst engång i kvartalet och då är det tänkt det ska vara mellan Fredsbaskerns utgivningar. Ibland kan den komma ut oftare och ibland mer sällan.

Nya lokaler
Nu har vi äntligen kommit till bås i våra nya lokaler på Klostergatan 23 (SCB-huset) i Örebro. Den 19 februari är ni varmt välkomna att besöka oss och se hur vi bor. Mellan kl. 14.00-19.00 håller vi öppet för mingel i våra nya lokaler. Vi bjuder på tilltugg och något gott att dricka.
 
Tid: 19 februari, kl. 14.00-19.00
Plats: Klostergatan 23, Örebro
 
Meddela oss innan 18 februari hur många ni blir som besöker oss på e-post: kansliet@sverigesveteranforbund.se

Årets Veteran och Medaljörer
Glöm inte att innan 1 april nominera den person som du tycker förtjänar att få titeln Årets Veteran eller att bli medaljerade av Förbundet. Skicka till epost: kansliet@sverigesveteranforbund.se
Eller brev till: Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, Klostergatan 23, 703 61 Örebro. Märk kuvertet med Årets Veteran eller Medaljör. http://www.sverigesveteranforbund.se/forbundet/arets-veteran
Kongressen
Glöm inte bort att anmäla er till Kongressen i Varberg 25 april. Läs mer på hemsidan.
http://www.sverigesveteranforbund.se/forbundet/om-oss/kongress

Nya föreningar och träffplatser
I Hälsingland och Göteborg är det föreningar som är under uppstart och fler hör sig av för att vilja ordna träffar, möten och bilda föreningar. Det är ett positivt flyt där ute nu!

Veterandagen
Genomförs den 29 maj på Djurgården i Stockholm vid Veteranmonumentet men även på andra platser i Sverige. Förbundet och Fredsbaskrarna Stockholm kommer att finnas representerade i informationstältet. Mer information kommer via hemsidan och Facebook och i nästa nyhetsbrev.
 
Veteranträffen ÖS22
Genomförs för tjugoandra gången 9-12 juli i Halmstad av Tony och Ralle. I år kommer förbundet att stötta som de senaste två åren med musik och tält.
http://fn-traffen.snabber.se/hem.asp
Veteranmarschen
En av årets största Veteranhändelser förutom Veterandagen och Veteranträffen i Halmstad sker även i år, Veteranmarschen. Årets marsch går mellan Örebro och Stockholm på temat ”från slott till slott. Veteranmarschen genomförs den 14-22 augusti med stöd av bl.a. Fredsbaskrarna Stockholm, Fredsbaskrarna Örebro, Hemvärnet, Försvarsmakten. Fler samarbetspartners och sponsorer tillkommer.  

Projektgruppen för marschen består av bl.a. L-G Nyholm, Per Lennartsson, Laila Johansson, CG Högligen, Arne Ottosson, Örjan Norheim, Annelie Liljekvist, Jan Boström, Christer Hallin, Jörgen Ferm, PJ Uhlmann och undertecknad. Men fler behövs!
 
Veteranmanifestation på temat ”Veteranmarschen” kommer också att genomföras i Stockholm 29 maj och i Halmstad 10 juli.
Läs mer om Veteranmarschen på www.veteranmarschen.se

Swedish Match
Försvarsmakten skickade i mitten av januari ner huvudstyrkan av insatsen Mali 01. Inför insatsen kontaktade Swedish Match oss för att se om vi kunde tänka oss att synas med Gula Bandet på en av deras produkter. Och detta mot ett ersättning och stöd till Kamrathjälpen. 

Swedish Match har tidigare skapat en sådan försvarsrelaterad limiterad produkt. Den gången för en övning som hette Joint Challenge 2010. Detta gjordes med varumärket Göteborgs Rapé och den användes även denna gång. Snuset ska säljas i Mali på Camp Nobel samt på Svenska Försvarsrestaurangers försäljningsställen. 

Försvarsmaktens Veterankort
Nu finns en hemsida för veterankortet från Försvarsmakten. Ansök om ett veterankort och se alla förmåner på www.veterankort.se

Fredsbaskern
Nytt nummer av Fredsbaskern kommer ut under vecka 9.  I detta nummer bl.a. om Drivkraft, PTSD, Veteraners kompetens, Folk och Försvar, Ute i landet och mycket annat. Håll utkik i brevlådan. Är du inte medlem så blir du det enkelt här: www.svfmedlem.se

Ett spännande år väntar
En mycket spännande vår väntar och ett allt ökande intresse för veteraner och deras kompetens tilltar. På återhörande och jag hoppas vi ses på någon träffplats eller annan aktivitet som genomförs under vårvintern. Glöm inte bort att besöka någon eller några av våra träffplatser.

Vänliga hälsningar

Anders Ramnerup
Generalsekreterare
Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna – Alla Sveriges veteraner!
Share
Tweet
+1
Share
Forward
Copyright © 2015 Sveriges Veteranförbund - Fredsbaskrarna (SVF), All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp