Copy
Nyt on aika - nro 5/2016
Pelillistäminen on nyt in. Henkilökohtaisen talouden hoitoonkin on jo kehitetty peli. Enpä uskonut, että pelillistäminen tehoaisi minuunkin, kunnes törmäsin hiljattain minimalismipeliin.

Olin kuullut asiasta aiemminkin, mutta vasta nyt kun näin konkreettisen pelilomakkeen silmieni edessä innostuin. Haastoin puolisonkin mukaan toukokuun ajaksi. Säännöiksi sovimme, että peliin laskettavien tavaroiden on oltava fyysisiä ja heti hävitettäviä eli joko suoraan roskiin tai kiertoon. Leikkiin ei tällä kertaa hyväksytty mukaan nurkkiin lojumaan jääviä myytäviä tavaroita.

Vaihtelevalla menestyksellä olen ennenkin hävittänyt turhaa tavaraa. Välillä yritän laittaa koko asunnon kerralla kuntoon, mutta sehän tiedetään miten siinä käy. Alkuinnostuksen laannuttua jäljelle jääneet tavarakasat lykätään pois silmistä mihin vain mahtuu. Välillä yritin 15 minuuttia päivässä raivausta, joka muuttui pian yhteen kertaan viikossa, joka sekin sitten unohtui jonnekin.

Nyt minimalismipelin avulla innostuin taas raivauksesta. Puoliväli on jo ohitettu ja olen edelleen pelissä mukana. Hyväksytän joka päivä puolisolla päivän poistot ja kuun loppuun mennessä saan hävitettyä 496 esinettä suhteellisen pienellä vaivalla. Homma pelittää niin hyvin, että päätin jo jatkaa ensi kuussa uudella haasteella.

Puoliso hoiti haasteen miehiseen tapaan yhdellä rykäyksellä ja sai sillä istumalla jo melkein koko kesäkuunkin poistot hoidettua. Äitienpäivänä vietimme illan hänen lapsuudenkodissaan siivoten vanhoja papereita, ja menemme taas kesäkuussa sinne keräämään lisää minimalismipelin pisteitä hänelle. Olen ikionnellinen keksittyäni keinon, jolla sain miehenkin innostumaan siivouksesta.

Minimalismipelin avulla tavaroiden raivaus on hauskaa ja sehän pelillistämisessä on ideana. Kun on hauskaa, tuloksia tulee minimaalisella vastarinnalla ja pienellä vaivalla ikään kuin huomaamatta.

Mitä sinä voisit pelillistää omassa elämässäsi?

Nyt on aika tehdä tylsistä asioista hauskoja.

Parhain terveisin

Kati A. Michelsson

P.S. Tiesitkö, että eräs legendaarinen puhuja on tulossa Suomeen syksyllä. Käy katsomassa puhujavaihtoehdot ja arvaa kuka on kyseessä. Voit voittaa kaksi lippua kyseiseen Wealth Forum Finland 2016 -seminaariin, joka pidetään 9.10.2016.
 

Kuukauden vinkki: Minimalismipeli


Toukokuun vinkin poimin ammattijärjestäjä Eveliina Lindellin blogista:

Pelin ideana on tavoitella sujuvampaa arkea hankkiutumalla eroon turhista tavaroista.

Säännöt ovat seuraavat:

1. Etsi kaveri, jonka kanssa osallistut haasteeseen.
2. Aloita kuun 1. päivä luopumalla 1 esineestä tai tiedostosta/sovelluksesta/digikuvasta tms.
3. Esineen/tiedoston tulee olla ulkona talostasi/koneestasi ja elämästäsi keskiyöhön mennessä.
4. Voit myydä, lahjoittaa tai lajitella roskiin. Digiraivaajille suosittelemme roskista :)
5. Toisena päivänä esineitä/tiedostoja jne. poistetaan 2, kolmantena 3 ja niin edespäin.
6. Voittaja on se, joka pelaa pisimpään.
7. Bonuspisteitä saa kutsumalla lisää kavereita mukaan.
 

Go lightly -blogista löydät lisätietoja, tulostettavan minimalismipelipohjan ja linkin facebook-tapahtumasivulle. 

Parasvointi-blogista löydät vielä muutaman vinkin kodin siivoukseen, esimerkiksi millä perusteella päättää onko jokin tavara säilytettävä vai hävitettävä. 

Parempia siivoushetkiä!
Tieto on jonkin oppimista joka päivä. Viisaus on jostain irtipäästämistä joka päivä. - Zen sananlasku
Parasvointi.fi
Instagram
Iloa seuraamassa
Unelmat vievät huomiseen, mutta elämä on tehty elettäväksi tässä ja nyt.

Copyright © 2016 Kati A. Michelsson