Copy
De eerste publieksbijeenkomst van MIES trok veel publiek!
Lees deze email in je browser

Wow. Dat het onvoorwaardelijk basisinkomen weer onder de aandacht kwam bij meer mensen, wisten we wel. Maar dat er zóveel animo zou zijn voor deelname aan onze eerste publieksbijeenkomst, hadden we niet gedacht. Geweldig!

Vrijdag 29 augustus puilde de Desdemonatent op Het Noorderzonfestval uit.  Meer dan 100 mannen en vrouwen waren ingegaan op de uitnodiging van MIES om mee te denken over de juiste onderzoeksvragen:  als we een experiment met een basisinkomen willen starten, wat willen we dan te weten komen?  Onder welke voorwaarden kan zo’n experiment worden vormgegeven?

Inleidingen van Liesbeth van Tongeren (lid Tweede Kamer voor Groen Links) en Loek Groot (universitair hoofddocent economie van de publieke sector, Universiteit Utrecht) brachten de groep op gang. Na een krap uur liepen de flipovers over van de vragen. MIES neemt de opbrengst mee en zal deze categoriseren. De vragen zijn input voor een expertmeeting  tijdens LetsGro. Daar proberen we praktische en met name juridische obstakels op te ruimen, om tot een onderzoeksmodel te komen voor het echte experiment.

MIES gaat nu bezig met de verzamelde vragen, en houdt je op de hoogte van de vorderingen via ons blog en deze nieuwsbrief.

Foto's

Beelden van de bijeenkomst, geschoten door o.a. Mark Sekuur, Clemens Gielingh en Karel Zwaneveld:

Audio

Vragen, vragen, vragen!

Zaten er nog echte verrassingen tussen? Wat ons betreft twee. Allebei om over na te denken. De eerste: "Kan het basisinkomen worden ingevoerd binnen de huidige generatie?" Met als toelichting: misschien moeten we eerst weer van jongs af aan leren omgaan met vertrouwen en verantwoordelijkheid. En de tweede: "Heb je het basisinkomen nodig om de voordelen van het basisinkomen te realiseren?" 
Bekijk alle vragen online
Zijn we er nu al? Nee, nog lang niet. Maar we hebben een geweldig begin gemaakt, met jouw hulp!

De komende weken gaan wij verder knutselen aan de opzet van een experiment met een onvoorwaardelijk basisinkomen. We hebben al veel afspraken staan, en zullen jullie op de hoogte houden van de vorderingen.

Aarzel ondertussen niet om je eigen interesse en enthousiasme kenbaar te maken aan de rest van de wereld door onderstaande knoppen te gebruiken om deze nieuwebrief verder te verspreiden.

Groeten.

Jan Willem, Wieke, Ronald en Lykle
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Copyright © 2014 MIESLab, Alle rechten voorbehouden.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp