Copy
Nieuwsbrief editie juli 2016
Bekijk deze email in uw browser

Social Return: "verbind een warm hart aan een koel hoofd"
 

De samenwerking tussen The Colour Kitchen en Jeugdbescherming als mooi voorbeeld van social return blijft niet onopgemerkt, getuige de aandacht van Social Enterprise NL op hun site.

Lees verder

Van Rijn ontvangt brandbrief over stapeling toezichthouders jeugdzorg
 

Begin juni 2016 heeft Jeugdbescherming Regio Amsterdam – mede namens een aantal collega-organisaties – een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Martin van Rijn. Inhoud van de brief: een overdaad aan toezichthouders gaat ten koste van de begeleiding van kwetsbare kinderen en hun ouders.

Lees verder
 

AT5 maakt item over kinderen en vechtscheidingen
 

Donderdag 7 juli jl. besteedde AT5 Nieuws aandacht aan het onderwerp vechtscheidingen en wat dit met een kind doet. Jeugdbescherming werkte daaraan mee.

Lees verder

Week van het Vluchtelingenkind positief ontvangen
 

In de week van 4 tot en met 8 juli jl. heeft Jeugdbescherming Akademie samen met verschillende partners de Week van het Vluchtelingenkind georganiseerd. Door de stad heen werden gedurende de week door verschillende partners workshops belangeloos aangeboden.

Lees verder

Jeugdbescherming uitgenodigd voor vaste kamercommissie VenJ
 

Op 9 juni jl. vond een rondetafelgesprek plaats met de vaste commissie van het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) over het rapport van de kinderombudsman “Verkenning naar de kindvriendelijke advocatuur. Een onderzoek naar de rol van de advocaat als preventieve schakel bij (v)echtscheidingen”.

Lees verder

Jeugdbescherming ontvangt legaat
 

In 2015 mocht Jeugdbescherming een legaat ontvangen van ruim drie ton. Aan de besteding van het bedrag waren door de overledene geen voorwaarden verbonden.

Lees verder

Gezamenlijke informatiemarkt voor herhaling vatbaar
 

Jeugdbescherming Regio Amsterdam heeft op donderdag 23 juni jl. samen met Altra en Spirit een informatiemarkt georganiseerd voor mensen die belangstelling hebben in een functie bij een van deze organisaties.

Lees verder

Jeugdbescherming te gast bij SOS-Jeugdzorg


Op woensdag 29 juni jl. was Jeugdbescherming uit hoofde van betrokkenheid bij het Platform op uitnodiging aanwezig bij een gemoedelijke en goede bijeenkomst van ouders voor een rechtvaardiger jeugdzorg.

Lees verder

 

The Colour Kitchen zoekt collega's in Amsterdam


The Colour Kitchen is al langere tijd dé leverancier voor bedrijfsrestaurant en catering voor Jeugdbescherming Regio Amsterdam. The Colour Kitchen is een sociale onderneming en biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, de kans om een opleiding te volgen.

Lees verder

 

Blog: 'Jeugdbescherming geeft gastvrouwen een podium'
 

Onze teammanager Service Centrum, Lilian Döpp, vertelt vol trots aan Customer First over haar medewerkers bij het Klant Contact Centrum (KCC).

Lees verder
Week tegen Kindermishandeling 14-20 november 2016

Van 14 t/m 20 november wordt voor de vierde keer de jaarlijkse Week tegen Kindermishandeling gehouden. Een mooi initiatief van de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik. 

Op de hoogte blijven van Jeugdbescherming?


Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen rond intensief systeemgericht casemanagement, de Jeugdbescherming Akademie en andere activiteiten van Jeugdbescherming Regio Amsterdam, volg ons dan op Twitter en LinkedIn

Ontvangt u onze nieuwsbrief via een collega? Hier leest u hoe u zich eenvoudig zelf kunt aanmelden voor onze mailinglijst.
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2016 Jeugdbescherming Regio Amsterdam, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u uw aanmelding wijzigen?
U kunt uw gegevens aanpassen of zich uitschrijven