Copy
Nieuwsbrief editie mei 2016
View this email in your browser

Jong Sociaal Domein houdt collegetour bij Jeugdbescherming


Op donderdag 12 mei a.s. organiseert Jong Sociaal Domein een collegetour bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam over het boeiende speelveld van de jeugdhulp. Erik Gerritsen, voormalig bestuurder van Jeugdbescherming Regio Amsterdam, spreekt ook. Behoor je tot de doelgroep van Jong Sociaal Domein? Wees dan meer dan welkom op deze interessante bijeenkomst.

Lees verder


Een jaar nieuw jeugdstelsel Amsterdam 


Driemaal per jaar informeert het college van Burgemeester en Wethouders de gemeenteraad van Amsterdam in een bestuursrapportage over de voortgang van het nieuwe jeugdstelsel. Op 19 april 2016 heeft het college de ‘3e bestuursrapportage 2015 Nieuwe jeugdstelsel Amsterdam’ vastgesteld. Deze 3e Bestuursrapportage gaat over heel 2015 en is aan de orde in de raadscommissie Jeugd en Cultuur op 12 mei a.s.

Lees verder

Jeugdbescherming lanceert vernieuwde website

De homepage van de website van Jeugdbescherming heeft een metamorfose ondergaan. De vernieuwde en frisse site is beter leesbaar, interactief en laat de gebruiker sneller de gezochte informatie vinden. Beoordeel zelf het eindresultaat.

Lees verder

Save the date:
Symposium
Eindelijk veilig?
donderdag 30 juni a.s.
Wij zoeken versterking: 
Collega's gezocht

 


Doe mee aan verdiepingssessies wachtlijsten door Jeugdplatform


Op de donderdagen 2 en 9 juni a.s. organiseert het Jeugdplatform Amsterdam verdiepingssessies rondom het thema ‘wachtlijsten in de jeugdhulp’. Een actueel thema, ook voor Jeugdbescherming. Professionals, ouders en jongeren worden van harte uitgenodigd mee te praten.

Lees verder

Ouders en professionals welkom bij presentatie RVS


Op dinsdag 24 mei a.s. presenteert de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) haar advies: “Een gedurfde ambitie. Veelzijdig samenwerken met kind en gezin”. RVS wil daarover graag in dialoog en nodigt zowel professionals als ouders uit.

Lees verder
Boekpresentatie: 'Hoe de verzorgingsstaat verbouwd wordt'

Er komt een bijzonder boek aan, waar onze bestuurssecretaris Lobke van Rijn aan mee heeft gewerkt: “Hoe de verzorgingsstaat verbouwd wordt. Kroniek van een verandering (Van Gennep)”. Het boek wordt donderdagavond 12 mei in Spui 25 aan wethouder Arjan Vliegenthart (SP) van Amsterdam overhandigd.

Lees verder

Op de hoogte blijven van Jeugdbescherming?


Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen rond intensief systeemgericht casemanagement, de Jeugdbescherming Akademie en andere activiteiten van Jeugdbescherming Regio Amsterdam, volg ons dan op Twitter en LinkedIn

Ontvangt u onze nieuwsbrief via een collega? Hier leest u hoe u zich eenvoudig zelf kunt aanmelden voor onze mailinglijst.
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2016 Jeugdbescherming Regio Amsterdam, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u uw aanmelding wijzigen?
U kunt uw gegevens aanpassen of zich uitschrijven