Copy
Email niet correct weergegeven? Bekijk deze in uw browser.
BJAA
Januari 2016
 
De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar

Deze eerste nieuwsbrief van het jaar willen wij graag beginnen met alle lezers een goed nieuw jaar te wensen.

In het jaar 2015 werkten we samen aan de transitie in de Jeugdzorg. Daarin wilden we vooral zorgen dat kinderen en hun gezinnen ondanks alle veranderingen konden rekenen op ons. De verantwoordelijkheid hiervoor lag en ligt grotendeels bij de mensen in het veld. Daarom willen wij iedereen die hieraan heeft meegewerkt bedanken voor de samenwerking en inzet in 2015 die wij in het nieuwe jaar graag met u voortzetten.

We beginnen het jaar met een tweetal symposia:


 
25 Februari symposium: Emotionele verwaarlozing
 
De Akademie van Jeugdbescherming organiseert voor professionals
op donderdagmiddag 25 februari 2016 een symposium: Emotionele verwaarlozing. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat affectieve verwaarlozing net zo schadelijk is op de lange termijn als seksueel misbruik. Psychische schade is echter moeilijk te benoemen en je
kunt het niet op een foto zetten.
 
Lees verder
 
 
25 & 26 Februari Internationaal seminar over Innovative Change Management Processes

EIPA, the European Institute of Public Administration, organiseert samen met Jeugdbescherming Regio Amsterdam op donderdag 25 en vrijdag 26 februari 2016 een internationaal seminar over hoe ‘de publieke sector radicale, nieuwe manieren kan vinden om betere diensten en resultaten voor significant lagere kosten aan te bieden’.

Lees verder


 
Contract Jeugdteams Zaanstad ondertekend

Jeugdbescherming Regio Amsterdam heeft de opdracht van Jeugdteam Sluispad gegund gekregen. Op 14 december 2015, ondertekende onze bestuurder Sigrid van de Poel op het stadhuis te Zaanstad het contract Jeugdteams (Sluispad) in Zaandam.

Lees verder 
Jeugdbescherming Regio Amsterdam ontvangt ISO9001-certificaat voor 2016

Ook in 2016 mag Jeugdbescherming Regio Amsterdam
een ISO9001-certificaat dragen. Op 3 en 4 december 2015 voerde een auditkoppel van Certificatie in de Zorg gesprekken met bestuurders, adviseurs, teammanagers, gedragsdeskundigen, gezinsmanagers en cliënten van Jeugdbescherming over de kwaliteit van onze dienstverlening.

Lees verder


 
Interne klanttevredenheid bij Jeugdbescherming verder toegenomen

Eind 2015 heeft een extern bureau een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd over de dienstverlening van ons Service Centrum. Alle medewerkers van Jeugdbescherming kregen de gelegenheid om aan te geven hoe tevreden ze zijn over de dienstverlening. Het Service Centrum van Jeugdbescherming organiseert de bedrijfsvoering en voert deze uit. Wij gaan hierover in gesprek met een trotse Irma Stroet, zij geeft sinds drie jaren leiding aan de veranderingen bij Jeugdbescherming.
 
Lees verder 
Werken aan de bedoeling in vijf videocolleges

Het werk van een ambtenaar moet waardevol zijn voor de maatschappij. Maar de vraag is: hoe zorg je als ambtenaar of het daadwerkelijk nut heeft. Het antwoord daarop krijg je in de online collegereeks Werken vanuit de bedoeling. Maandag 23 november jl. was het eerste college. Op 7 december jl. gaf onze bestuurder Sigrid van de Poel concrete tips en handvatten aan om te werken vanuit de bedoeling.  
 
Lees verder

Sigrid van de Poel, bestuurder.
 
“Drang is niet dreigen met dwang”
 
Bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam gaat één gezinsmanager aan de slag met een heel gezin. Dit gebeurt in de preventieve jeugdbescherming en het dwangkader, maar ook als er een jeugdreclasseringsmaatregel is.
In een gesprek voor nieuwejeugdbescherming.nl van het Nederlands Jeugdinstituut vertellen bestuurder Sigrid van de Poel, kennisambassadeur Marc Dinkgreve en senior gezinsmanager Diane Brinkman over onze werkmethodiek..
 
Lees verder


 
Vragenwaaier ‘Seksualiteit en intimiteit’ voor professionals

In de gezinnen waarmee professionals in de jeugdzorg te maken hebben, kan er iets aan de hand zijn rondom seksualiteit en intimiteit. Als professional zul je altijd aandacht aan dit onderwerp moeten besteden. Wij hebben hiervoor een handzame en handige vragenwaaier samengesteld. De waaier is via onze Jeugdbescherming Akademie te bestellen.

Lees verder


 
Op de hoogte blijven via social media?

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen rond intensief gezinsgericht casemanagement, de Jeugdbescherming Akademie en andere activiteiten van  Jeugdbescherming Regio Amsterdam, volg ons dan op Twitter en LinkedIn. Zo blijft u eenvoudig op de hoogte.
 
Copyright © 2016 *Jeugdbescherming Regio Amsterdam*, All rights reserved.