Copy
Nieuwsbrief februari 2017
Beste Circolitofan,

Het was een weekend vol dilemma’s en twijfelen, met moeilijke keuzes maken (alhoewel: ‘school of vakantie?’) en tegenstellingen … Maar op het einde was iedereen het er wel over eens: het was opnieuw een heel erg geslaagd CircoliTOONweekend!
Circolito kijkt alweer verder, met de start van de inschrijvingen voor de zomer-circusweken en het niet-te -missen kamp!
Dankjewel aan alle vrijwilligers die veel handjes toestaken. Dankjewel aan alle lesgevers en assistenten die de creativiteit van de kinderen in goede banen leidden om tot mooie, verrassende, spannende, grappige, originele en ontroerende nummertjes te komen. Dankjewel aan het geweldige publiek dat door het enthousiasme elke artiest boven zichzelf liet uitstijgen. En natuurlijk, dankjewel aan alle artiesten die, al dan niet met plankenkoorts, hun beste beentje voorzetten om er iets heel erg moois van te maken. 
Je mag je mooiste foto’s altijd doorsturen naar Circolito, wij zetten ze dan samen en delen de link via Facebook en via onze site.
Er komen nieuwe Circolito-truien en -trainingsbroeken! In het zwart, zo milieu-vriendelijk als mogelijk, van goede kwaliteit, en met natuurlijk 'Circolito' op! En wie nu bestelt, kan er ook zijn of haar naam laten opzetten. De broeken zijn er op dit moment enkel voor volwassenen (en wat grotere jongeren). De kindermaten komen pas later, die kan je nu dus nog niet bestellen. De truien zijn er wel in alle maten.
Tot en met volgende woensdag 15 februari kan je in het materiaallokaal van Circolito in Mechelen komen passen en daar een bestelbriefje invullen. Meer info en bestellen zonder passen kan langs deze weg, tot uiterlijk 16 februari.
Je kan ook achteraf nog een trui met logo kopen (zonder je naam), maar die gaan wat duurder zijn dan wanneer je ze nu bestelt. 
Circuszomer
De inschrijvingen voor de circusweken in de zomer (3 in Mechelen en 1 in Vilvoorde, de data zie je in de kalender) zijn geopend. Ook voor het Circolito-kamp (van maandag 21 tot zaterdag 26 augustus) kan iedereen inschrijven vanaf nu! Het thema van het kamp is nog niet bekend, maar dat het leuk wordt, dat is wel al beslist! :-)
Er is ook nog plaats voor...
... de acrostage
Van maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart (krokusvakantie), bij Circolito in Mechelen. Voor acrobaten vanaf 10 jaar die al een stevige acro-ervaring hebben (Acro A, Acro Porté B, Grondacro B bij Circolito, of veel ervaring via een ander circusatelier of turnclub). Mieke begeleidt deze stage, samen met Simon en Arne van Collectif Malunés. Dat betekent acro op top-niveau! Inschrijven.
(De sportdienst van Vilvoorde organiseert tijdens de krokusvakantie ook een circus-sportweek in Sporthal Hazeweide. Raf en Sofie zorgen voor het circusgedeelte. Meer info en inschrijven via de sportdienst van Vilvoorde)
... de paascircusweken
Twee multicircusweken bij Circolito in Mechelen, telkens van maandag tot vrijdag. Er is een A-groep (vanaf eerste leerjaar, tot 10 jaar, bijna volzet, snel zijn!) en een B-groep (van 9 tot 14 jaar, nog verschillende plaatsen). 9- en 10-jarigen kiezen voor de A- of de B-groep op basis van hun circuservaring. Meer info en inschrijven. 
... het Circolitoweekend
Van vrijdag 28 tot zondag 30 april 2017. Het Circolitoweekend is een beetje zoals het zomerkamp, maar dan korter, met een beetje minder deelnemers, en je kan al mee vanaf het eerste leerjaar. We vertrekken vrijdag met de bus naar Wortel, op zondag pikken de ouders hun artiesten terug op in Wortel. Het thema van dit jaar is OTILOCRIC. (heb je al door wat dat betekent?) Meer dan de helft van de plaatsen zijn al ingenomen, dus niet te lang wachten als je meewil! Meer info en inschrijven.
Voor alle inschrijvingen, slechts 1 adres: inschrijven.circolito.be.
Heel belangrijk voor nog-niet-Circolito's: de Proeflesweek
Van vrijdag 21 april tot en met donderdag 27 april zijn al onze lessen ‘proeflessen’. Lees hier hoe dat precies verloopt. De inschrijvingen voor het volgend atelierjaar zullen starten vanaf maandag 1 mei. Aangezien we in september 2017 nog in het Klein Begijnhof wonen, zal het lessenrooster niet of nauwelijks veranderen.
CircoliTOONT...
We zagen – in wereldpremière – de nummers van de Creatieruimte tijdens Circus in Scènes. Als je zo’n niveau haalt, dan wil je natuurlijk wel vaker dan 1 keer optreden, he. 
Je kan de nummers, en enkele bijkomende, ook gaan bekijken tijdens Museum Night Fever in Brussel. Op zaterdag 11 maart kunnen de bezoekers in Trainworld genieten van veel treinen, van de tijdelijke Kuifje-tentoonstelling en van de Circolito-optredens. 

Op vrijdag 24 maart treden de Circolito’s op tijdens Radar in CCMechelen, een avond waarop jonge artiesten uit Mechelen de kans krijgen om OP de radar te komen, ipv eronder te blijven. 

En op zondag 7 mei om 19u30 brengen onze artiesten de nummers in de Singel in Antwerpen, ondersteund door een 80-koppig symfonische orkest met muzikanten tussen 12 en 18 jaar. De dirigent koos een aantal muziekstukken rond het thema ‘reizen, op tocht gaan', en daarop bouwden onze artiesten hun nummer. Kaarten bestellen kan hier.
GIP fest
De Circolito's Raff en Pepijn organiseren een circusfestival, in het kader van hun geïntegreerde proef (da's 'n soort eindwerk) in de circushumaniora. Ze nodigden prompt zichzelf en de andere Rrrushers uit om de eerste try-out van hun nieuwe creatie daar te brengen. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 april, in Leuven. Meer info.
Kalender
 • Zaterdag 18 februari en zondag 19 februari: Eenwielerconventie in Neerpelt
 • Maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart: Acrostage in Mechelen
 • Zaterdag 11 maart 2017: Voorronde Kunstbende in Mechelen
 • Zaterdag 11 maart 2017: Museum Night Fever in Brussel
 • Vrijdag 24 maart 2017: Radar in CCMechelen, met optredens van Circolito's
 • Maandag 3 tot vrijdag 7 april: Paascircusweek 1, Mechelen
 • Maandag 10 tot vrijdag 14 april: Paascircusweek 2, Mechelen
 • Vrijdag 14 tot zondag 16 april: Extreme Convention, Antwerpen
 • Maandag 17 april: Paasmaandag: geen les
 • Vrijdag 21 tot donderdag 27 april: Proeflesweek
 • Vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2017: GIP fest in Leuven met Rrrush
 • Vrijdag 28 tot zondag 30 april 2017: Circolitoweekend in Wortel
 • Zondag 7 mei, 19.30u: Cirque en concert, Singel, Antwerpen
 • Maandag 29 mei tot zaterdag 3 juni: laatste lesweek
 • Maandag 3 tot vrijdag 7 juli: Zomercircusweek 1, Mechelen
 • Maandag 10 tot vrijdag 14 juli: Zomercircusweek 2, Mechelen
 • Maandag 17 tot DONDERdag 20 juli: Zomercircusweek 3, Vilvoorde
 • Maandag 31 juli tot vrijdag 4 augustus, Zomercircusweek 4, Mechelen
 • Maandag 21 tot en met zaterdag 26 augustus 2017: Circolitokamp 2017
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2017 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp