Copy
Nieuwsbrief september 2016
Beste Circolitofan,

De kop van het nieuwe schooljaar is eraf! We wensen alle scholieren, en hun ouders, een fijn, creatief, leerrijk en verrijkend jaar toe.
Bij Circolito kijken we terug op een goed-gevulde vakantie, met veel circusweken, en onder meer een mooie circusreis door India. We kijken vooruit naar een vers atelierjaar vol straffe circuskunsten, te beginnen met Da Stoelt. Het wordt - als alles goed is - het laatste atelierjaar in het Klein Begijnhof. Maar daarover meer in volgende nieuwsbrieven... Voor nu is er dit:
De eerste lessen van dit atelierjaar…
... starten vanaf maandag 19 september. Het atelierjaar loopt tot en met zaterdag 3 juni 2017. Er is les op elke officiële schooldag. De eerste zaterdag van een vakantie is er altijd wel les, op de middelste/laatste zaterdag niet. Uitzondering dit jaar: de kerstvakantie begint dit jaar op zaterdag 24 december, en dus is er dan, logisch, geen les.
De officiële vakantiedagen waarop er geen les is: vrijdag 11 november (wapenstilstand), zaterdag 24 december (kerstavond), maandag 17 april (paasmaandag), maandag 1 mei (dag vd arbeid), donderdag 25 mei, vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei (Hemelvaartweekend). 
Van vrijdag 28 tot zondag 30 april gaan we op Circolitoweekend in Wortel. In dat weekend zijn er ook geen lessen.
Nieuwe les 'Ouder-Kind': OK!-circus
De ouders die samen met hun kleuter komen/kwamen circussen, weten hoe fijn het is om een uurtje met zijn tweeën actief en creatief bezig te zijn. We willen dit jaar ook eens kijken of dat met oudere kinderen even goed werkt: vandaar Ouder-Kind-circus, voor kinderen van 6 tot 12 jaar, samen met een ouder (of meter, nonkel, … die minstens 16 is).
Nog meer dan bij de kleuters is het een les waar zowel het kind als de volwassene veel leren. We vragen dan ook dat steeds dezelfde ouder meekomt. De lessen zijn op zaterdag van 16u15 tot 17u30. Het aantal plaatsen is beperkt! Meer info en inschrijven
Da Stoelt en 'Black Coffee' in het Tivoli-park!
Van vrijdag 9 september tot en met zaterdag 17 september serveert Da Stoelt 9 keer heerlijke koffie (en thee) tijdens de voorstelling 'Black Coffee'. De heel-anders-dan-anders pop-up-koffiebar staat in het Tivoli-park in Mechelen. Naast koffie serveren de artiesten ook live muziek, straffe acrobatie en verrassende jongleerpatronen. De voorstelling duurt een uurtje, kaarten reserveer je online en kosten 9€ (5€ voor -12 jaar), koffietje inclusief.
Er zijn al enkele voorstellingen uitverkocht, dus niet uitstellen!  
Met de steun en in een tent van Mechels stadsartiest Circus Ronaldo!
Circus in Sint-Niklaas
Lesgeefster Sofie heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om in Sint-Niklaas een eigen loods als circusruimte in te richten. En nu begint zij daar ook met een eigen wekelijkse werking. Er zijn lessen voor kleuters, luchtacrobaten, volwassenen en kinderen uit 1ste, 2de en derde leerjaar. De eerste jaren zal Circus <de naam is nog geheim!> autonoom maar onder de vleugels van Circolito werken. De Circolito-familie wordt dus nog wat groter... Welkom!
Riksja te koop! 
Onze circusreis door India was onvergetelijk, verrassend, leerrijk, grappig en - zeker op zaterdag- erg kleurrijk. Geniet na via de reissite met veel foto's (en onvergetelijke India-muziek!), en hou de volgende nieuwsbrief in de gaten voor de data van het volgende Circolito-kamp! (Wie een gebruiksklare loopriksja-decapotable kan gebruiken, mag zeker eens contact opnemen, wij hebben er eentje te koop! :-))
Creatieruimte
Net zoals de voorbije jaren, geven we Circolito's die zelf een nummer willen maken de kans om dat bij Circolito te doen, en onder begeleiding van onze lesgevers. Alleen, met twee, of meer, jongleren, evenwicht, acrobatie... het kan allemaal. We weten al zeker dat de nummers in première gaan tijdens het CircoliTOONweekend. Daarna zijn er nog enkele optreed-momenten die vooraf vastliggen. De nummers kunnen eventueel ook 'ingestuurd' worden voor de Kunstbende.
De creatieruimte is op dinsdag, van 18u30 tot 20u30, om de twee weken.
Als er genoeg jongeren tussen pakweg 11 en 15 jaar zijn die in een productiegroep willen stappen (zoals Rrrush en Da Stoelt), dan starten we dit jaar ook een nieuwe groep op. Snel een mailtje sturen als jij geïnteresseerd bent in de creatieruimte en/of de productiegroep.
 
Kalender
In de volgende nieuwsbrief vind je de data van het CircoliTOONweekend (het wordt wellicht 4-5 of 11-12 februari 2017) en het Circolitokamp. Het Circolitoweekend – dit jaar opnieuw in Wortel – ligt wel al vast: van vrijdag 28 tot zondag 30 april! In dat weekend zijn er ook geen andere lessen!
Deze en andere data staan nu al in onze kalender op de website!
  • van maandag 19 tot zaterdag 24 september: eerste lesweek op alle locaties.
  • vrijdag 11 november: Wapenstilstand, geen les.
  • zaterdag 24 december: kerstavond: geen les
  • van vrijdag 28 tot zondag 30 mei: Circolitoweekend in Wortel
  • Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2016 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp