Copy
Nieuwsbrief januari 2017
Beste Circolitofan,

In naam van alle Circolito’s een creatief en fijn 2017 gewenst! Als het muziekje van ons nieuwjaarswensenfilmpje ondertussen toch uit je hoofd geraakt is, dan kan je het hier nog eens bekijken! ;-) Circolito vierde de kerstperiode vooral samen met Circus Ronaldo. Wie eind december niet in Kerstkroeg Ronaldo geraakte, kan hier nog even virtueel rondkijken.

In 2017 komen alle succesvolle Circolito-ingrediënten terug, maar binnenkort begint ook de verbouwing van Hangar S, ons nieuwe onderdak op het Douaneplein! In een eerdere nieuwsbrief vertelden we dat atelierjaar 17-18 wellicht al zou starten op de nieuwe locatie, maar dat gaat helaas niet lukken. We zullen al heel blij zijn als we de opening van onze nieuwe circusruimte kunnen combineren met een nieuwjaarsdrink, in januari 2018… We houden jullie op de hoogte! Maar nu eerst dit:
CircoliTOONweekend
Op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2017 verhuist Circolito opnieuw naar het Sint-Romboutscollege voor het jaarlijkse CircoliTOONweekend. Ongeveer 500 Circolito’s zijn al aan het brainstormen en oefenen geslagen om per lesgroep een origineel nummer te brengen, en dat gaat telkens over 'een dilemma'. Welke keuze gaan zij maken? Er zijn optredens van de lesgroepen op zaterdag en zondag. Op de website lees je welke groep wanneer optreedt.
Op zaterdagdagavond is er ‘Circus in Scènes’. Een aantal jonge Circolito’s maakten tijdens de Creatieruimte een eigen nummer, en brengen dat in première. Na de pauze verwelkomen we een aantal (bijna-)professionele artiesten die allemaal een link met Circolito hebben. Meer weten…  
Wie enkel de lesgroepen wil zien, betaalt 1 keer aan de kassa: 4€ voor volwassenen, 2€ voor jongeren (<26 jaar) en gratis voor artiesten die tijdens het CircoliTOONweekend optreden. Je krijgt een stempel op je hand, en kan na 1 keer betalen naar alle optreedblokken komen kijken op zaterdag en zondag. Wie enkel lesgroepen wil zien, kan geen kaarten reserveren.
All-in: wie de lesgroepen én Circus in Scènes (of alleen Circus in Scènes) wil zien, betaalt 8€ voor volwassenen of  4€ voor jongeren (<26 jaar). Voor artiesten van het CircoliTOONweekend is het gratis.  Je mag dan het hele weekend naar ALLE voorstellingen komen kijken.  Voor de All-in kan je vooraf al reserveren.  Dat doe je door een mailtje te sturen naar info@circolito.be met daarin
 • je naam (onder die naam leggen we de kaarten klaar)
 • het aantal kaarten voor volwassenen: 8€/persoon
 • het aantal kaarten voor betalende jongeren (<26 jaar): 4€/persoon
 • het aantal gratis kaarten voor Circolito-artiesten (die dit weekend optreden)
 • leggen we de kaarten klaar, of haal je ze vooraf af bij Circolito?
Als je de kaarten vooraf kan afhalen en betalen op het Circolito-secretariaat, moet je niet aanschuiven aan de kassa. Als we ze klaarleggen aan de kassa, dan kan je ze op zaterdag in de loop van de namiddag of voor de avondvoorstelling afhalen en betalen.
Op inschrijven.circolito.be kan je vanaf nu inschrijven voor...
... de eenwielerconventie
zaterdag 18 en zondag 19 februari, in Neerpelt. Voor eenwieleraars vanaf 10 jaar! Meer info en inschrijven. LET OP: inschrijven tot uiterlijk 24 januari, het aantal plaatsen is beperkt!
... de acrostage
Van maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart (krokusvakantie), bij Circolito in Mechelen. Voor acrobaten vanaf 10 jaar die al een stevige acro-ervaring hebben (Acro A, Acro Porté B, Grondacro B bij Circolito, of veel ervaring via een ander circusatelier of turnclub) Mieke begeleidt deze stage, samen met Simon en Arne van Collectif Malunés. Dat betekent acro op top-niveau! (en met een gezonde hoek af :-) Je ziet Arne en Simon op de foto.) Inschrijven.
(De sportdienst van Vilvoorde organiseert tijdens de krokusvakantie ook een circus-sportweek in Sporthal Hazeweide. Raf en Sofie zorgen voor het circusgedeelte. Meer info en inschrijven via de sportdienst van Vilvoorde)
... de paascircusweken
Twee multicircusweken bij Circolito in Mechelen, telkens van maandag tot vrijdag. Er is een A-groep (vanaf eerste leerjaar, tot 10 jaar) en een B-groep (van 9 tot 14 jaar). 9- en 10-jarigen kiezen voor de A- of de B-groep op basis van hun circuservaring. Meer info en inschrijven. 
... het Circolitoweekend
Van vrijdag 28 tot zondag 30 april 2017 (niet te verwarren met het circoliTOONweekend van begin februari!). Het Circolitoweekend is een beetje zoals het zomerkamp, maar dan korter, met een beetje minder deelnemers, en je kan al mee vanaf het eerste leerjaar. We vertrekken vrijdag met de bus naar Wortel, op zondag pikken de ouders hun artiesten terug op in Wortel. Het thema van dit jaar is OTILOCRIC. Otilo… wat? Ach, je hoort er nog wel meer over. Maar inschrijven kan al, en het wordt zeker leuk! Meer info en inschrijven.
Voor alle inschrijvingen, slechts 1 adres: inschrijven.circolito.be
In de week na het CircoliTOONweekend, op 7 of 8 februari, starten ook de inschrijvingen voor onze zomercircusweken en het zomerkamp! De juiste data daarvan vind je nu al in de kalender hieronder, of op de kalender op de site.
Kunstbende 2017
De Kunstbende is een wedstrijd voor jongeren van uit heel Vlaanderen. Vorig jaar was circus voor het eerst een aparte discipline tijdens de Kunstbende (naast dans, muziek, DJ, mode, fotografie, tekst, ….). Raff&Senne haalden de eerste prijs in de finale, en Pepijn de derde prijs. Wil jij dit jaar je kans wagen, in circus of in een andere discipline? De voorronde in Mechelen is op zaterdag 11 maart, de winnaars van die voorronde wordt op zondag 14 mei verwacht voor de finale in Antwerpen. Niet treuzelen met inschrijven!
Proeflesweek
Van vrijdag 21 april tot en met donderdag 27 april zijn al onze lessen ‘proeflessen’. Lees hier hoe dat precies verloopt. De inschrijvingen voor het volgend atelierjaar zullen starten vanaf maandag 1 mei. Aangezien we in september 2017 nog in het Klein Begijnhof wonen, zal het lessenrooster niet of nauwelijks veranderen.
Cirque en concert
Het Jong Symfonisch Orkest Junioren brengt samen met een aantal straffe Circolito’s een concert met circusoptredens. Of een circusvoorstelling met orkest. Kwestie van hoe je het wil bekijken. Maar het wordt een unieke en fijne belevenis, op zondag 7 mei in de blauwe zaal van De Singel in Antwerpen, om 19u30. Kaarten bestellen kan hier.
Kalender
 • Zaterdag 4 en zondag 5 februari 2017: CircoliTOONweekend
 • Zaterdag 18 februari en zondag 19 februari: Eenwielerconventie in Neerpelt
 • Maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart: Acrostage in Mechelen
 • Zaterdag 11 maart 2017: Voorronde Kunstbende in Mechelen
 • Zaterdag 11 maart 2017: Museum Night Fever in Brussel
 • Maandag 3 tot vrijdag 7 april: Paascircusweek 1, Mechelen
 • Maandag 10 tot vrijdag 14 april: Paascircusweek 2, Mechelen
 • Vrijdag 14 tot zondag 16 april: Extreme Convention, Antwerpen
 • Maandag 17 april: Paasmaandag: geen les
 • Vrijdag 21 tot donderdag 27 april: Proeflesweek
 • Vrijdag 28 tot zondag 30 april 2017: Circolitoweekend in Wortel
 • Zondag 7 mei, 19.30u: Cirque en concert, Singel, Antwerpen
 • Maandag 29 mei tot zaterdag 3 juni: laatste lesweek
 • Maandag 3 tot vrijdag 7 juli: Zomercircusweek 1, Mechelen
 • Maandag 10 tot vrijdag 14 juli: Zomercircusweek 2, Mechelen
 • Maandag 17 tot DONDERdag 20 juli: Zomercircusweek 3, Vilvoorde
 • Maandag 31 juli tot vrijdag 4 augustus, Zomercircusweek 4, Mechelen
 • Maandag 21 tot en met zaterdag 26 augustus 2017: Circolitokamp 2017
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2017 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp