Copy
Nieuwsbrief november 2015
Beste Circolitofan,

De lessen zijn al weer een tijdje bezig, de eerste schoolvakantie is achter de rug, het lijkt nog altijd zomer, en we hebben een pak plannen voor de komende maanden. Hier lees je er alles over.
Workshopreeksen voor 18+
De eerste les is al gepasseerd, maar je kan nu maandag zeker nog aansluiten. In de eerste reeks van 5 lessen laat Raf je kennis maken met allerlei circustechnieken, zodat je weet wat je leuk, en wat je héél leuk vindt. Wie wil kan in de reeksen erna wat dieper ingaan op de verschillende technieken. Perfect voor (groot)ouders die willen mee-circussen met hun (klein)kinderen, voor leerkrachten en andere jeugdwerkers die de sterktes van circus (creatief, non-competitief, ... to name a few) willen ontdekken, en voor iedereen die wat creatieve beweging zoekt. Geen enkele voorkennis vereist. Iedereen kan iets, niemand kan alles. Meer info en inschrijven.
Pietenschool bij Circolito, op 22 november
Van zaterdag 21 tot zondag 29 november is er in Mechelen Sintstad vanalles te beleven. Wie eraan denkt om later misschien zelf zwarte piet te worden, of wie wel eens wil voelen hoe het is om op de nok van een dak te balanceren, moet zeker naar de Pietenschool komen! Enkele circuspieten leren je de kneepjes van het vak. Jongleren met mandarijnen, diabolo- en flowerstick-trucjes, lopen op de bal of de ton, in de mast of de trapezes klimmen, over de nok van het dak lopen... Iedereen tussen 6 en 14 jaar is welkom, zo kort of zo lang je wil (jongere kinderen kunnen ook wat trucjes doen als mama of papa hen de hele tijd helpt)
Op zondag 22 november, van 14 tot 18u. Circolito Mechelen, Klein Begijnhof 1, Mechelen. Gratis inkom.

Op zaterdag 21 november komt de Sint aan in Vilvoorde, rond 10 u, aan de Steenkaai. We vernamen uit goede bron dat er dan ook al wat circuspieten bij gaan zijn.
Feestverkoop degelijk circusmateriaal
Traditiegetrouw 'popt' er in november een 'store' 'up' in onze materiaalruimte! Om ervoor te zorgen dat Sinterklaas, de kerstman en meter/peter precies weten welke degelijke circusspullen ze kunnen cadeau doen (en geen circus'speelgoed' kopen bij B.Smit), zetten we een circuswinkel op bij Circolito in Mechelen. Op woensdag 25 november, van 13.30 tot 18u, kan je komen kijken, kopen of bestellen. Er is dan een veel ruimer assortiment dan anders. Eventuele bestellingen kunnen zeker vóór 6 december opgehaald worden bij Circolito. Als je al precies weet wat je wil, kan je het vooraf per mail laten weten, dan is het er vast al op 25 november. (Neem een kijkje bij onze leverancier Circus Jojo)
Kerstmis Ronaldo
Circus Ronaldo is stadsartiest van Mechelen. En daarom mag het publiek voor één keer het kerstfeest van de familie in levende lijve bijwonen. Dat kerstdiner is al generaties lang een bijzonder feest. Een internationaal gezelschap van circusdirecteurs en -artiesten wordt ieder jaar uitgenodigd om samen met de familie kerst te vieren. De jongste aan tafel is amper acht, de oudste meer dan tachtig. Elke avond is het publiek al welkom vanaf 18u, in het circusdorp op de Grote Markt, om er tussen de tenten te kuieren, een soepje mee te pikken, en een blik te werpen achter de schermen. Circus Ronaldo is de 'peter' van Circolito, dus de kans dat je ook wat Circolito's in actie ziet, is redelijk groot... De voorstelling begint om 20u (ze is dan ook niet bedoeld voor kinderen jonger dan 8 jaar.)
Van woensdag 16 december, tot en met zondag 27 december (niet op kerstdag zelf). Kaarten kosten 12/18€, en kunnen besteld worden via Uit in Mechelen. (niet uitstellen, er zijn al een aantal dagen volzet!)
Jongleerstage in de kerstvakantie
Van maandag 21 tot woensdag 23 december is er de Circolito-jongleerstage: (bots)balletjes, kegels, ringen, passeren, walsen, (social) site swaps, ... je gaat het allemaal kunnen leren. Iedereen die al vlot jongleert met 3 balletjes, en minstens een heel klein beetje overweg kan met kegels, is welkom, net als ver-gevorderde jongleurs! 3 dagen lang jongleerplezier, van 9 tot 16u! Inschrijven kan hier.
Circus in Vilvoorde
Sinds enkele jaren staat er tijdens de kerstvakantie een mooie spiegeltent op de Grote Markt in Vilvoorde, en elk jaar is er een circusnamiddag. Op dinsdag 29 december kan je vanaf 14u allerlei circustechnieken gaan uitproberen. Om 17u is er een optreden van Rrrush met de voorstelling 'May contain traces of circus'. Gratis!
CircoliTOONweekend!
Zet het meteen al in je agenda: in het weekend van 30 en 31 januari 2016 is er het CircoliTOONweekend! Alle lesgroepen brengen een nummer op zaterdag of zondag, en op zaterdagavond is er 'Circus in Scènes'. Rrrush is er die avond zeker bij met hun voorstelling (zie links!), de artiesten van de creatieruimte zullen optreden, en wellicht nodigen we ook enkele speciale gasten uit. Aangezien alle Circolito's gaan optreden met een nummer dat tijdens de lessen van januari gemaakt wordt, is het belangrijk dat ze zoveel mogelijk aanwezig zijn tijdens die lessen.
Eenwielerconventie
De jaarlijkse eenwielerconventie is deze keer een beetje later dan anders, op zaterdag 27 en zondag 28 februari 2016, maar nog steeds in Neerpelt. Alle Vlaamse circusateliers komen elkaar daar tegen. ('Geen tijd' is geen goed excuus om niet mee te gaan, want we hebben in de kalender gewoon een extra dag toegevoegd, vlak na het eenwielerweekend!)
Kunstbende goes Circus!
De Kunstbende is er voor iedereen van dertien tot negentien die zelf iets artistieks wil creëren! Er zijn verschillende 'voorrondes', ook in Mechelen, en daarna de finale in Antwerpen. Tot vorig jaar moesten circusartiesten zich inschrijven in de categorie 'performance'. Philladoesh en Shani haalden resp. de 3de en de 2de plaats in de finale, enkele jaren geleden. Vanaf 2016 is 'Circus' - terecht - een categorie op zichzelf en wil men graag veel jonge circusartiesten op het podium. Schrijf je in voor de voorrondes, maak alleen of samen een circusnummer, en je krijgt een prachtige kans om je ding te doen, anderen te ontmoeten, bij te leren! Uiteraard kunnen onze lesgevers helpen, coachen, feedback geven... Info op 
www.kunstbende.be. Doen!
Kalender
  • zaterdag 21 november, vanaf 9u: aankomst van de Sint in Vilvoorde
  • zondag 22 november, van 14 tot 18u: Pietenschool, Circolito Mechelen
  • woendag 25 november, van 13.30 tot 18u: Pop-up-store Circusmateriaal, Circolito, Mechelen
  • van 16 tot 27 december: de Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo, Grote Markt, Mechelen
  • op zaterdag 19 december is er wél nog les, op 26 december en 2 januari niet.
  • van maandag 21 tot woensdag 23 december: Jongleerstage, Circolito, Mechelen
  • dinsdag 29 december, vanaf 14u: Circusinitiatie Grote Markt Vilvoorde, gevolgd door optreden van Rrrush.
  • zaterdag 30 en zondag 31 januari 2016: CircoliTOONweekend!
  • van maandag 8 tot zaterdag 13 februari: Circusanimatorcursus van Circuscentrum, Neerpelt
  • zaterdag 27 en zondag 28 februari: eenwielerconventie, Neerpelt
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2015 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp