Copy
Nieuwsbrief september 2015
Beste Circolitofan,

Welkom (terug)! Circolito is bijna weer klaar om met de wekelijkse lessen te beginnen, na een goedgevulde circuszomer. 
Voor een aantal nieuwe leerlingen is dit de eerste nieuwsbrief. Als we iets belangrijks te melden hebben, dan vind je deze nieuwsbrief in je mailbox. Let op waar hij precies terecht komt. Misschien verdrinkt hij ergens tussen de reclame-mails, of zelfs in de spambox. Maak je mailbox duidelijk dat je de Circolito-nieuwsbrief zeker niet wil missen, het is niet voor niets ons belangrijkste communicatiekanaal. 
We wensen iedereen een fijn en creatief nieuw circusjaar!
Start atelierjaar vanaf 21 september
Vanaf maandag 21 september starten alle lessen weer op (behalve de workshops voor volwassenen op maandag). Zowel in Mechelen, Lier, Vilvoorde als Putte. Normaal gezien kreeg je eind augustus een mailtje, om je te herinneren aan de les waar je voor inschreef. Kreeg je géén mailtje maar ben je wél ingeschreven? Neem dan snel even contact op, om te kijken wat er mis ging.
NIEUW: acro voor volwassenen op dinsdag
Voor wie te oud is om zich in basisacro thuis te voelen (daar is de oudste ongeveer 12 jaar), maar nog niet genoeg ervaring heeft om in het hoogste niveau mee te doen (op vrijdag), is er nu de les 'acro voor volwassenen'. Elke dinsdag, van 20u30 tot 22u. Het wordt een combinatie van luchtacro, grondacro en Acro Porté, voor beginners en mensen met een beetje ervaring, vanaf pakweg 15 jaar tot ... whatever. Als je maar zin hebt om met acrobatie bezig te zijn! Mieke zorgt voor een goede opwarming, er wordt gewerkt aan lenigheid, kracht en techniek, in een afwisselend en gedifferentieerd programma. Inschrijven kan hier.
Voor volwassenen die eens willen proberen of circus iets voor hen is, zijn er de workshopreeksen voor volwassenen. Je schrijft in voor de eerste reeks, en als het je wat ligt, kan je inschrijven voor bijkomende reeksen, volgens thema. De eerste reeks ('initiatie') begint na de herfstvakantie.
Wie al een minimale ervaring heeft, en alle circustechnieken wil blijven oefenen, is er de jaarreeks 18+ op woensdag. Die start op 23 september. Er zijn nog vrije plaatsen voor alle lessen voor volwassenen.
Is er nog plaats in de wekelijkse lessen?
Alleszins niet veel meer... In Mechelen zijn er nog plaatsen voor kinderen en jongeren vanaf het 4de leerjaar, tot en met volwassenen. En voor de specialisatielessen eenwieler, jongleren en circustheater. In Putte kan het nog vanaf het derde leerjaar tot het 2de middelbaar. Voor Lier en Vilvoorde is er enkel nog plaats op de wachtlijst :-(
Je eigen circusnummer!
Net als vorig jaar starten we ook dit jaar met een 'creatieruimte'. Om de twee weken komen we samen op dinsdag van 18u30 tot 20u30, en werken we individueel of in kleine groepjes aan een nummer, in eender welke techniek. Onze lesgevers begeleiden, geven feedback en tips, denken mee na, helpen bij de muziekkeuze, ... De nummers gaan in premiére op 30 januari, tijdens 'Circus in Scènes' op het CircoliTOONweekend, we brengen ze tijdens de Museum Night Fever op 5 maart, op Mechelen Speeldag, en op verschillende andere locaties. De perfecte manier om te ontdekken hoe fijn een solo-, duo- of trionummer is. Laat via info@circolito.be snel weten of jij wil meedoen, de eerste creatieruimte op dinsdag 29/9.
Circusproject op JOUW school?
Circolito begeleidde al verschillende 'circus-op-school'-projecten, waarbij de leerlingen zichzelf en hun ouders verbaasden met een geweldige circusvoorstelling, bij wijze van schoolfeest. Dankzij een fijne financiële ondersteuning door Dynamo3 is zo'n project haalbaar voor elke school. Stel het zeker eens voor bij jou op school, en neem snel contact op voor praktische regelingen.
Terugblik op de Circolito-vakantie
  • Er waren dan wel geen lessen, maar de Circolito-medewerkers zaten niet stil deze zomer. Er waren maar liefst 10 circusweken in Mechelen en omstreken waar Circolito-begeleiders kinderen inwijdden in het plezier van circus. RingTV maakte een mooie reportage van de Circolito-week in de Kruitfabriek in Vilvoorde.
  • Mieke en Josse trokken twee weken naar Rwanda , naar het Jeugdcentrum Gatenga. Twee jaar geleden zamelden we met Twenty4Circus geld in voor hun circusproject. De begeleiders kozen voor bijscholing ipv voor geld of circusmateriaal, zodat ze zelf veel konden doorgeven aan de kinderen en jongeren. 
  • Begin augustus verbleven 7 van onze Circolito-tieners 10 dagen in Berlijn, bij Circus Cabuwazi. Ze ontmoetten jongeren uit Frankrijk, Italië, Zweden, Israel, Nederland en Duitsland, en kwamen vol met nieuwe ideeën en fijne indrukken terug. Cabuwazi is ook de circusschool waar Wouter, een van onze assistenten, een jaar lang zal meedraaien als EVS-vrijwilliger. Veel succes, Wouter!
  • En dan was er nog het Kivingenkamp in het Weyneshof. Deelnemers die een beetje heimwee hebben, of nieuwsgierigen die willen weten wat er op het Kivingenkamp gebeurde, kunnen een kijkje nemen op de kamp-web-site.
UIT zonder UITLAAT!
Zondag 20 september, de dag voor de start van het nieuwe Circolito-jaar, start ook het cultuurjaar in Mechelen. Tijdens UIT zonder Uitlaat is het hele centrum van Mechelen autovrij, en stellen een pak organisaties die iets met cultuur, jeugd, sport of vrije tijd te maken hebben, zich voor. En aangezien Circus Ronaldo de komende twee jaar Mechels 'stadsartiest' zal zijn, staat de hele dag in het teken van circus! Circolito kreeg een centrale plaats op de Grote Markt, met de nieuwe trapezeportiek.
Vilvoorde is op 20/9 ook auto-vrij, en organiseert een grote Jeugddag. Ook daar vind je Circolito met een initiatie!.
Theater op de Markt.
Om de twee jaar is Neerpelt the place to be voor wie een pak straffe, (inter)nationale circusvoorstellingen wil zien. Van 30 oktober tot 3 november 2015 kan je onder meer Circus Ronaldo, Baro d'Evel, Cie XY (met ex-Circolito Evertjan!), Aneckxander en Carré Curieux gaan bekijken. En Circolito heeft maar liefst twee voorstellingen: op zondag 1 november treedt Da Stoelt op, en op maandag 2 november is het aan de jongeren van RRRush! De voorstellingen van de productiegroepen, en een aantal andere voorstellingen zijn gratis. Voor de andere kan je tickets bestellen via de site van Theater op de Markt. Daar vind je ook het hele programma.
Special offer Theater op de Markt: de leerlingen van de Vlaamse circusateliers kunnen  via hun atelier kaarten bestellen aan 5€ (ipv aan 12, 10 of 7€) of 10€ (ipv 15€, voor Cie XY) Stuur VOOR 30 september een mail naar info@circolito.be met de gewenste tickets (naam van de voorstelling, dag en uur). Het aanbod geldt enkel voor leerlingen, lesgevers en assistenten, helaas niet voor ouders van leerlingen. (Maar ook aan volle prijs zijn de voorstellingen ongetwijfeld hun geld meer dan waard!)
Kalender
Op de website staat een kalender van alles wat er te beleven is bij Circolito, maar we vatten het hier nog even samen.
  • zondag 20 september: UIT zonder uitlaat: Circolito op de Grote Markt
  • vanaf maandag 21 september starten alle wekelijkse lessen bij Circolito
  • van 30 oktober tot 3 november: Theater op de Markt, Neerpelt
  • zondag 1 november, 17u30: Da Stoelt in Neerpelt
  • maandag 2 november, 14u: Rrrush in Neerpelt
  • zaterdag 30 en zondag 31 januari 2016: CircoliTOONweekend!
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2015 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp