Copy
Nieuwsbrief januari 2016
Beste Circolitofan,

Met deze nieuwsbrief willen we iedereen het allerbeste wensen voor een gezond, gelukkig, creatief en artistiek 2016, vol fijne circusmomenten en verbazende nieuwe trucjes.
CircoliTOONweekend
De eerste ideeën voor een leuk circusnummer zijn al lang ontsproten aan de breinen van onze lesgevers, assistenten en leerlingen. En we kunnen al verraden waar die nummers over zullen gaan! Over 'film'! 
Zullen bestaande films gebruikt worden als inspiratie? Gaan er Oscar- en Frambozen-uitreikingen zijn? Zal er op bestaande filmmuziek gefreewheeld worden? Blikken ze helemaal live 'Star Wars Episode 8 - Darth Clown' in? Daarvoor gaan jullie moeten komen kijken op zaterdag 30 en zondag 31 januari
De lesgroepen
De lesgroepen treden op in 6 blokken: 2 op zaterdagnamiddag, 1 op zondagvoormiddag en 3 op zondagnamiddag. Je vindt hier welke lesgroep wanneer optreedt. De bedoeling is dat de artiesten 30 minuten voor de start van hun optreedblok aanwezig zijn en verzamelen in onze 'Greenroom'. Artist only!
Tijdens de optreedblokken gaan de deuren van onze cinema dicht, maar tussen de blokken door kan je terecht in het cafetaria voor een drankje (met Mechelse Maneblusser en Gouden Carolus) en popcorn (of wat had je gedacht?!). Buiten staat Creperietje met pannenkoeken en croques. We brengen ook ons circuswinkeltje mee...
Circus in Scènes
Op zaterdagavond is er 'Circus in Scènes'. Da's een avondvullend programma met circusacts die iets te vertellen hebben.
 • zelfgemaakte acts door een aantal straffe Circolito's
 • 'May contain traces of Circus' door productiegroep Rrrush
 • een mast-act door Rens (Circolito en student aan de circushogeschool van Tilburg) samen met Giel
 • 'Typo' door professioneel gezelschap 'Deux sans trois' uit Leuven.
Meer info over Circus in Scènes.
Gezocht: helpende handen ...
... van (bijna) volwassen Circolito's, (groot)ouders, sympathisanten. Zie jij het zitten om twee uurtjes (langer mag) achter de bar mee te werken? Of om inkom-stempels te zetten en drankkaarten te verkopen? Stuur snel een mailtje naar info@circolito.be met de dag en de uren waarop je zou kunnen meehelpen (ergens tussen zaterdag 14.00 en zondag 18.00). Gratis inkom tijdens het hele weekend, en onze grote dankbaarheid zullen je deel zijn!
Praktisch
Je moet sowieso maar 1 keer inkom betalen! 
 • Wie enkel naar lesgroepen wil komen kijken, betaalt gewoon aan de kassa. Je kan niet reserveren. 
  • 4€ voor volwassenen
  • 2€ voor jongeren tot 26 jaar
  • gratis voor iedereen die tijdens het weekend optreedt. 
 • Wie ook naar Circus in Scènes wil komen kijken, kan wél kaarten reserveren via deze mail, of ze rechtstreeks kopen op het secretariaat van Circolito. Met een kaart voor Circus in Scènes kan je meteen ook naar alle lesgroepen komen kijken! 
  • 8€ voor volwassenen
  • 4€ voor jongeren <26
  • gratis voor wie optreedt tijdens het weekend.
Alle voorstellingen vinden plaats in de gezellige 'Cinemazaal' van het Sint-Romboutscollege, Veemarkt 56, Mechelen. Er is veel parking - voor fietsen en auto's - op de speelplaats!
Film! Via facebook werden deze CircoliTOON-trailers al op de mensheid losgelaten! 'Harry Potter en de weg naar het WK Zwerkbal' en 'James Bond'
Acrostage of circusweek in de krokusvakantie?
Het niveau van onze acrobaten stijgt elk jaar een beetje in de wekelijkse lessen, en dat zal voor de acrostage ook zo zijn. Deze intensieve week vol grondacro en acro-porté is dan ook gericht op jongeren vanaf 10 jaar die al een stevige basis hebben. 
Wie te jong is, of nog niet zoveel acrobatie-ervaring heeft, maar wel graag veel acro doet, is meer dan welkom tijdens de eerste week van de paasvakantie. Da's een multicircus-week, maar met wat meer aandacht voor lucht- en grondacro dan in een gewone circusweek. Dus heel erg geschikt voor de Circolito's uit de lessen basisacro! In de tweede week van de paasvakantie gaat er dan weer iets meer aandacht naar jongleren. De inschrijvingen voor de paasvakantie starten vlak na het toonweekend.
Voor de acrostage in de krokusvakantie kan je je hier inschrijven.
(In de krokusvakantie is er dus geen multi-circusweek bij Circolito, maar er is wel een circus-sport-week in de Nekker in Mechelen, en bij de sportdienst van Vilvoorde. Natuurlijk met lesgevers van Circolito! De inschrijvingen voor deze weken lopen via de organisaties zelf.)
Twintigste eenwielerconventie op 27 en 28 februari 2016!
Zoals elk jaar organiseert het Circuscentrum de eenwielerconventie. En voor de 20ste editie wordt het natuurlijk een stevig feestje! Op zaterdag zijn er vooral eenwielerworkshops voor elk niveau, met 's avonds een circusvoorstelling.
Op zondag is er het jaarlijke eenwielerbasket-tornooi en een aantal andere circusworkshops.
Circolito-leerlingen kunnen hier inschrijven voor het hele weekend (60€, slapen, eten en voorstelling inbegrepen) of alleen voor zaterdag of zondag (10€). Inschrijven voor 22 januari. Vol is vol!
Circosaurus Rex!
Kan je echt niet naar 'Circus in Scènes' komen, maar wil je wel graag de nummers van onze Circolito's zien? Of kom je wel naar 'Circus in Scènes' maar wil je ze NOG eens zien? Of ben je fan van dino's én circus? Dan moet je op zaterdagavond 5 maart zeker naar het Museum voor Natuurwetenschappen komen. Tijdens de vorige editie van Museum Night Fever brachten onze artiesten hun nummers tussen de auto's van Autoworld, dit jaar treden ze dus op tussen de dinoskeletten en opgezette dieren! Met je kaartje voor Museum Night Fever kan je maar liefst 25 musea in Brussel bezoeken. Meer info volgt! 
Circoli-tieners op fout weekend
Het grote Circolitoweekend zal dit jaar opnieuw in Beringen-Mijn doorgaan, van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april. Alle Circolito's vanaf het eerste leerjaar tot en met 17 jaar kunnen dan mee. Die inschrijvingen starten over enkele weken.
Maar omdat er veel tieners al assisteren maar toch ook graag nog eens 'deelnemer' zijn, en omdat het soms wel leuk is zonder een bende clowntjes rond je hoofd, is er dit jaar een tiener-activiteit voor onze oudere leerlingen. En die activiteit duurt dit jaar zelfs een heel weekend! Van vrijdag 11 tot zondag 13 maart, voor Circolito's van 14 (worden in 2016) tot 20 jaar! Inschrijven kan hier. Meer info volgt. Misschien.
Kalender
 • zaterdag 30 en zondag 31 januari 2016: CircoliTOONweekend!
 • van maandag 8 tot vrijdag 12 februari: Acrostage bij Circolito
 • van maandag 8 tot zaterdag 13 februari: Circusanimatorcursus van Circuscentrum, Neerpelt
 • van maandag 8 tot vrijdag 12 februari: circusweek Sportdienst Vilvoorde en in De Nekker, Mechelen
 • zaterdag 27 en zondag 28 februari: eenwielerconventie, Neerpelt
 • van vrijdag 11 tot zondag 13 maart: Fout tienerweekend
 • van dinsdag 29 maart tot vrijdag 1 april: multi-circusweek bij Circolito Mechelen met veel acro
 • van maandag 4 tot vrijdag 8 april: multi-circusweek bij Circolito Mechelen met veel jongleren
 • van vrijdag 22 tot zondag 24 april: Groot CircoliTOONweekend in Beringen
 • van maandag 25 tot zaterdag 30 april: proeflesweek
 • van dinsdag 16 tot en zondag 21 augustus: Circolitokamp in het Weyneshof
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2016 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp