Copy
Nieuwsbrief april 2016
Beste Circolitofan,

De inschrijvingen voor het volgend atelierjaar starten pas maandag, je hebt dus nog ruim de tijd om deze nieuwsbrief aandachtig te lezen! :-)
De inschrijvingen voor volgend atelierjaar... 
... starten op , omstreeks 19u. Met de nieuwe inschrijvingstool wordt dat inschrijven voor de lessen een beetje gemakkelijker en overzichtelijker. Bereid je voor door alvast een account aan te maken en kinderen toe te voegen (als je nog niet inschreef voor zomeractiviteiten). Lees aandachtig de uitleg op de website!
Lessenrooster 2016-2017
Het lessenrooster voor het volgend atelierjaar verschilt weinig van het huidige. Vólgend volgend jaar, voor 2017-2018, zal er wel heel veel veranderen als we – zoals nu gepland - kunnen starten in onze nieuwe locatie op het Douaneplein. Maar er zijn voor 2016-2017 toch enkele kleine verschillen, vooral om de acrobaten de kans te geven om door te groeien.

Er komt een extra niveau voor luchtacro: basisacro blijft op woensdag en vrijdag, da’s voor de meeste acrobaten de eerste stap. Met genoeg ervaring, kan je daarna kiezen voor luchtacro A (maandag), dan komt luchtacro B (woensdag) en de experten zitten in luchtacro C (vrijdag). 
 • basisacro: woensdag van 17.30u tot 19u of vrijdag van 16.30 tot 18u.
 • luchtacro A: maandag van 16.30u tot 18u. 
 • luchtacro B: woensdag van 19u tot 20.30u. (heel weinig nieuwe leerlingen, dus niveau stijgt vanzelf)
 • luchtacro C: vrijdag van 18u tot 19.30u.
Er komt volgend jaar nog geen nieuw niveau voor acro (grondacro, acro porté). Er kunnen dus maar enkele leerlingen doorstromen van basisacro naar Acro A. Het jaar daarna pakken we dat wel aan.

De lessen Circo 1 en Cascade 1 schuiven dus een half uurtje naar achter
 • Circo 1 van 18u tot 19.30u
 • Cascade 1 van 19.30u tot 21u
De workshopreeksen voor volwassenen zijn voorlopig nog een vraagteken. Dit jaar was er weinig interesse, we bekijken waar en wanneer er korte lessenreeksen kunnen komen. Volwassenen kunnen sowieso aansluiten bij acro voor volwassenen op dinsdag (20.45u tot 22.15u) of bij multicircus voor volwassenen op woensdag (20.30u tot 22u)

Lees op de website zeker goed de uitleg over de verschillende multilessen (per leeftijd, de verdeling verschilt een beetje tussen Mechelen, Vilvoorde, Lier en Putte) en de specialisatielessen (per niveau, er zijn beginvoorwaarden zoals leeftijd etc)

Hier is de volledige lessenrooster voor 2016-2017.
Volgorde van inschrijven
Bij de inschrijvingsvoorwaarden lees je in detail hoe alles in het werk gaat. 
 • De huidige leerlingen worden meteen ingeschreven voor multilessen zolang er vrije plaatsen zijn. Voor specialisatielessen worden de leerlingen die nu al exact dezelfde les volgden ook meteen ingeschreven.
 • Leerlingen die een nieuwe specialisatieles willen volgen, komen de eerste week op een wachtlijst. Daarna schrijven we hen effectief in voor de gekozen les, voor zover er nog vrije plaatsen zijn.
 • Nieuwe leerlingen kunnen ook meteen inschrijven bij de start van de inschrijvingen, maar zij komen de eerste twee weken op de wachtlijst. Daarna schrijven we hen effectief in, voor zover er dan nog vrije plaatsen zijn. Zij krijgen hun bevestiging dus ten vroegste twee weken na de start van de inschrijvingen.
Kunstbende: de laatste voorronde
Nu zaterdag, 30 april, tussen 13.45 en 15.30 zijn er 7 kandidaten in de Mechelse voorronde van de Kunstbende, categorie ‘circus’. Daarmee is Mechelen alvast wat circus betreft de meest succesvolle van de 10 voorrondes. Met maar liefst 5 van de 7 acts  zitten onze Circolito’s daar natuurlijk voor iets tussen. Kom zaterdagnamiddag in het Cultuurcentrum (Minderbroederskerk) supporteren voor Raff en Senne (acro), Jef (roue cyr), Batist (kegeljongleren), Mathilde (doek) en Pepijn (straps), en genieten van dans, fotografie, film, mode, muziek, performance, tekst en beeld! Meer info. (P.S. Op zondag 15 mei is er de Kunstbende finale, in de Singel in Antwerpen. We duimen dat we daar ook voor (een) Circolito-artiest(en) mogen gaan supporteren!)
Zomercircusweken bij Circolito in Mechelen en Vilvoorde
De eerste week (4-8 juli, Mechelen) is helemaal volzet, voor de tweede week (11-15 juli, Mechelen) hebben we enkel nog plaats in de B-groep (vanaf 9 jaar met ervaring, of vanaf 10 jaar zonder ervaring). Week 3 (18-22 juli) is in de Kruitfabriek in Vilvoorde. Zowel voor de A- als de B-groep hebben we daar nog plaats. De vierde Circolito-circusweek (van 1 tot 5 augustus) is opnieuw in Mechelen. De helft van de deelnemers zullen niet-Nederlands-sprekende kinderen zijn. We hebben nog 1 plaatsje vrij voor een wel-Nederlands-sprekende deelnemer. Info en inschrijven.
Je kan nog inschrijven voor Circolitokamp 2016!
Van dinsdag 16 tot zondag 21 augustus, in het Weyneshof. Hier lees je alles wat je moet weten over het prettigst gestoorde kamp dat er bestaat.
NIEUW: we bieden voor de allereerste keer vliegend tapijt, euh, vliegende trapeze aan op kamp! Met een professionele installatie en professionele lesgevers! Maar natuurlijk zijn er ook nog massa’s andere technieken, voor elk niveau, voor elke voorkeur!
We mogen eindelijk vertellen wat het thema voor het kamp is. Of neen, we laten jullie het hier zelf ontdekken… Inschrijven kan hier.
Geen-les-dagen en einde atelierjaar
Er zijn geen circuslessen tijdens het lange hemelvaartweekend (donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 mei) en ook niet op pinkstermaandag (maandag 16 mei). De laatste lesweek is vanaf maandag 30 mei tot en met zaterdag 4 juni!
Speeldag Mechelen
Op zondag 22 mei is Circolito er weer bij op de Speeldag in Mechelen. Je vindt ons op het UFO-plein (fka de Grote Markt). De Mechelse binnenstad wordt van 11 u tot 17u getransformeerd tot één groot speeluniversum. Gewichtloosheid testen op springkastelen, roetsjen van de ringen van Saturnus en twee gloednieuwe pleinen vol spelplezier ontdekken. Met op het einde een buitenaards goed feestje met de KetnetBand!
Meer info
 
Rrrush op de Molenbergfeesten in Blaasveld.
In het weekend van 28 en 29 mei, zijn er de Molenbergfeesten, in de wiskystokerij van Het Anker in Blaasveld. Naast rondleidingen en whiskytastings zijn er in de namiddag ook circusinitiatie, en op zaterdagavond, om 19.30u, treedt Rrrush op met ‘May contain traces of circus’ (gevolgd door die andere Mechelse helden van Frituur Paula!) Een fijne gelegenheid om onze straffe Rrrushers eens in open lucht bezig te zien!
Circusstage (in het Frans) 
Van 3 tot 10 juli is er in Waver een circuskamp voor jongeren die verder willen gaan met circus. 15 jongeren tussen 16 en 20 kunnen zich 5 dagen lang bekwamen in onder meer bascule, roue cyr en russian bar, en treden op het einde op tijdens het bijhorende circusfestival. 'n Aanrader! Er is ook een aanbod voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. Meer info.
Ik spreek Circus. Jij ook?
In de paasvakantie namen er 5 jonge Syrische vluchtelingen deel aan de circusweek. Het was mooi om te zien hoe vlotjes het ging om samen te circussen, samen te spelen, samen op te treden, ook zonder gemeenschappelijke gesproken taal. Qusai, Rawan en de anderen deden hun best om alles te begrijpen, de andere kinderen deden hun best om te tonen, te helpen, en met handen en voeten alles uit te leggen. En dat werkte! 
Ook in de wekelijkse lessen hebben we een aantal jonge vluchtelingen vrije plaatsen laten innemen. En in het opvangcentrum aan de Nekker deden we al een eerste initiatie, en gaat Aryen op regelmatige basis circus geven. Daar wonen mensen van meer dan 30 verschillende nationaliteiten. Het was tijdens de initiatie een Babelse kakofonie van talen, maar de glimlach als het lukte om een bordje te draaien, was bij iedereen even breed… Circus is écht een wereldtaal! 
Kalender
 • zaterdag 30 april, 14-18u, voorronde van Kunstbende, Cultuurcentrum, Mechelen
 • zondag 22 mei, 11-17u, Speeldag Mechelen
 • zaterdag 28 mei, 19.30: Rrrush op Molenbergfeesten, Blaasveld
 • van maandag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni: laatste lesweek.
 • van maandag 4 tot vrijdag 8 juli: zomercircusweek 1 in Mechelen
 • van maandag 11 tot vrijdag 15 juli: zomercircusweek 2 in Mechelen
 • van maandag 18 tot vrijdag 22 juli: zomercircusweek 3 in Vilvoorde
 • van zaterdag 30 juli tot en met zaterdag 6 augustus: European Juggling Convention
 • van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus: zomercircusweek 4 in Mechelen
 • van dinsdag 16 tot en zondag 21 augustus: Circolitokamp 'Maharaja Express' in het Weyneshof
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2016 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp