Copy
Nieuwsbrief december 2015
Beste Circolitofan,

Nog even doorbijten, beste studentjes, en dan zijn de examens voorbij, en ligt een hopelijk gezellige kerstvakantie te wachten. Circolito wenst iedereen alvast prettige eindejaarsfeesten, en het allerbeste voor 2016! (En we wensen onszelf ook alvast het beste voor 2017, want dan verhuist Circolito!)
Circolito verhuist!
Het is officieel, (en het staat morgen in de krant), Circolito verhuist in 2017 naar een nieuwe, veel ruimere locatie. Het Douaneplein in Mechelen 'vergroent' naar een echte jongerensite. Er komt minder parking en meer groen rond fuifzaal Perron M, Club Kamikaze, het skatepark en 'Den Hangar'. 'Den Hangar' staat nu leeg, maar wordt in 2016 grondig gerenoveerd. De totale oppervlakte van 1800m² zal verdeeld worden tussen Circolito, een boulderzaal (muurklimmen zonder touwen, minder hoog, met valmatten) en een polyvalente ruimte waar jongeren vanalles kunnen organiseren. De ligging kan moeilijk beter: net buiten het centrum en dus gemakkelijk bereikbaar met de fiets (vlak aan de fiets-o-strade), de trein en de bus (dicht bij Mechelen-Nekkerspoel), met de wagen, dicht bij De Nekker, ... 
De stad trekt 1.6 miljoen euro uit voor 'den hangar', en hoopt in de eerste maanden van 2017 rond te zijn met de aanpassingswerken. 
En dan kan Circolito aan de slag om er een mooie circusruimte van te maken. We hebben plaats om - op drukke momenten - 3 lessen tegelijk te organiseren (en zo hopelijk wachtlijsten te vermijden) en om trampoline, bascule en 'parkour' te doen. Er komen meer trapezes, doeken en straps die niet in elkaars weg hangen. Overdag kunnen we scholen ontvangen voor initiaties, of professionele circusartiesten laten oefenen (in ruil voor workshops of optredens). In de lessenrooster is er plaats om bijvoorbeeld 'circus op maat' aan te bieden (voor mensen met een beperking, sociaal kwetsbare groepen), etc. In de boulderzaal komt er een cafetaria, en daar zijn (de ouders van) onze artiesten natuurlijk ook welkom. 
Circolito is heel erg blij met de steun van de Stad Mechelen om onze werking verder te laten groeien, en meer kinderen, jongeren en volwassenen uit Mechelen en de wijde omgeving te laten genieten van 'circus doen'. Dankjewel!
Jongleerstage 21-22-23 december
Wat doe je de dagen voor kerstmis? Door veel-te-drukke-winkelstraten-met-kerstmuzak sjokken? De kerstballen uit de boom jongleren met je kegels? Je broer wat pesten?
Wel, wij hebben een beter voorstel: Op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 december is er de Circolito jongleerstage bij Circolito-Mechelen. Sander overspoelt je met nieuwe jongleeruitdagingen en -figuren, alleen of met twee of met veel, met balletjes, kegels, ringen, ... Elke dag van 9 tot 16u, voor iedereen die de basis van jongleren met 3 balletjes goed onder de knie heeft! Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Snel inschrijven!
Jongleer-reeks voor 18+
De introductiereeks voor 18+ zit er bijna op. Na nieuwjaar start Raf met 5 sessies rond 'jongleren'. Dat betekent dat je leert om allerlei voorwerpen in de lucht te houden, op een creatieve manier: bordjes op stokjes, flowersticks, balletjes en kegels, diabolo's, ... Voorkennis is niet vereist, 'iedereen kan iets, niemand kan alles' is ook hier de leuze. Vanaf maandag 5 januari, 5 maandagen na elkaar, telkens van 20u30 tot 22u. Inschrijven.
Kerstmis Ronaldo
Kerstmis is in Mechelen nog nooit zo 'circus' geweest als dit jaar. Stadsartiest Circus Ronaldo brengt een speciale kerstvoorstelling, maar liefst 12 dagen na elkaar! Van woensdag 16 tot met zondag 27 december is er ook rond de tent op de Grote Markt vanalles te beleven. Iedereen kan tussen 18u en 20u langskomen om een kijkje te nemen, en om te genieten van o.m. de vuur-acro-act door een bende Circolito's. Da's gratis. Maar als je vanaf 20u ook de voorstelling in de tent wil zien, dan moet je een kaartje kopen. Er zijn enkel nog plaatsen beschikbaar voor kerstdag, vrijdag 25 december, via CCMechelen.
CircoliTOONweekend: wie treedt wanneer op?
Zaterdag 30 en zondag 31 januari 2016 zouden al met een dikke cirkel aangeduid moeten zijn op de kalender, want dan is er het CircoliTOONweekend. Op onze website vind je alvast de verdeling van de lesgroepen, zodat je weet wanneer jouw favoriete artiesten optreden. Er zijn twee optreed-blokken op zaterdagnamiddag, eentje op zondagvoormiddag en nog drie op zondagnamiddag. 
Hou zaterdagavond ook maar vrij, voor 'Circus in Scènes'. Op de affiche:
 • de première van de nummers die tijdens de 'Creatieruimte' gemaakt werden
 • 'May contain traces of circus', de nieuwe voorstelling waarmee productiegroep Rrrush veel lof oogstte tijdens het festival Theater op de Markt. (Je kan Rrrush trouwens al eerder aan het werk zien in Vilvoorde, op dinsdag 29 december.)
 • Deux sans Trois, een jong gezelschap uit Leuven en omstreken dat je verrast met theater, circus en live muziek.
 • en meer...
Acrostage of circusweek in de krokusvakantie?
De inschrijvingen voor de acrostage zijn nog niet geopend, maar wie in de krokusvakantie wil komen meedoen, zet het best al in de agenda! Van maandag tot vrijdag, met Mieke, voor iedereen die al een stevige acrobasis heeft en een weekje heel hard wil gaan. Meer info volgt!
In de krokusvakantie is er geen multi-circusweek bij Circolito, maar wel in de Nekker in Mechelen, en bij de sportdienst van Vilvoorde. Het circusgedeelte is in de handen van ervaren Circolito-lesgevers, de inschrijvingen lopen via de organisaties zelf.
Workshops met en zonder vuur
Op zaterdag 19 december is er de 'Ignite Flow Arts Gathering' op T'île Malines.
Ign...wat? 'Flow Arts' is een verzamelnaam voor discipilines die op 'beweging' gebaseerd zijn, en waarvan een aantal helemaal onder 'circus' vallen: jongleren, (vuur)poi, flowerstick, staff, contactbal, maar ook dans, hoepel etc. Tijdens deze bijeenkomst willen de organisatoren mensen bijeenbrengen die de technieken al beoefenen, en anderen laten kennismaken met Flow Arts.
T'île ... waar?  T'île Malines is achter het Rode Kruisplein in Mechelen, waar deze zomer het MEC zijn plekje vond. 
De winterbar en enkele foodtrucks zorgen voor eten en drinken, in de namiddag zijn er workshops (inschrijven nodig), 's avonds is er een demonstratie door de lesgevers, vrij oefenen en een afterparty.
Meer info via facebook.
Kunstbende goes Circus!
De Kunstbende is er voor iedereen van dertien tot negentien jaar die zelf iets artistieks wil creëren! Er zijn verschillende 'voorrondes', ook in Mechelen, en daarna de finale in Antwerpen. Tot vorig jaar moesten circusartiesten zich inschrijven in de categorie 'performance'. Philladoesh en Shani haalden resp. de 3de en de 2de plaats in de finale, enkele jaren geleden. Vanaf 2016 is 'Circus' - terecht - een categorie op zichzelf en wil men graag veel jonge circusartiesten op het podium. Schrijf je in voor de voorrondes, maak alleen of samen een circusnummer, en je krijgt een prachtige kans om je ding te doen, anderen te ontmoeten, bij te leren! Uiteraard kunnen onze lesgevers helpen, coachen, feedback geven... Info op 
www.kunstbende.be. Doen!
Kalender
 • zaterdag 19 december: Flow Art, T'île Malines, Mechelen
 • van 16 tot 27 december: de Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo, Grote Markt, Mechelen
 • op zaterdag 19 december is er wél nog les, op 26 december en 2 januari niet.
 • zaterdag 19 december: Ignite Flow Arts Gathering op T'île Malines
 • van maandag 21 tot woensdag 23 december: Jongleerstage, Circolito, Mechelen
 • dinsdag 29 december, vanaf 14u: Circusinitiatie Grote Markt Vilvoorde, gevolgd door optreden van Rrrush.
 • zaterdag 30 en zondag 31 januari 2016: CircoliTOONweekend!
 • van maandag 8 tot vrijdag 12 februari: Acrostage bij Circolito
 • van maandag 8 tot zaterdag 13 februari: Circusanimatorcursus van Circuscentrum, Neerpelt
 • van maandag 8 tot vrijdag 12 februari: circusweek Sportdiens Vilvoorde en in De Nekker, Mechelen
 • zaterdag 27 en zondag 28 februari: eenwielerconventie, Neerpelt
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2015 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp