Copy
Nieuwsbrief februari 2016
Beste Circolitofan,

En de Oscar gaat naar - tromgeroffel -  alle artiesten, het publiek en de medewerkers die er een geweldig CircoliTOONweekend van maakten! Dankjewel.
CircoliTOONweekend
Er waren meer dan 500 artiesten op het podium, 39 lesgroepen overdag en 10 optredens tijdens Circus in Scènes op zaterdagavond, er waren straffe, adembenemende, ontroerende, originele en gewoon mooie nummers, er was ons enthousiaste publiek in een volle (en te warme) zaal en prettig gestoorde randanimatie, er was een bende jonge en een paar minder jonge presentatoren en een leger van lesgevers en assistenten, er waren veel fijne vrijwilligers achter de bar, aan de inkom en backstage, er waren enkele jet-set-fotografen, er was het professionele licht en geluid van Ampli, mét professionele bediening... Een heel dikke dankjewel voor allemaal! Op Facebook vind je de foto's op de 'groene loper' en een hoop foto's van op het podium. Nagenieten is ook genieten!
Clownerie voor 18plus
Na de krokusvakantie begeleidt Tom gedurende 5 maandagavonden de reeks Circustheater en Clownerie. 3-seconden-regel, ping-pong, gebruik van het speelvlak, ... het zijn maar enkele begrippen die je al uitproberend gaat leren kennen. Maandag van 20u30 tot 22u, 5 weken vanaf 15 februari. 50€ als het de enige workshopreeks is die je dit atelierjaar volgt, of minder als er al een gezinslid Circolito is of als je al andere reeksen volgde! Inschrijven doe je hier.
Circoli-tieners op fout weekend
Er zijn nog plaatsen vrij, dus als jij al 13 bent, of dat wordt in 2016, kan je nog inschrijven (op voorwaarde dat je houdt van geschifte, foute weekends met meer dan één hoek af!). Van vrijdag 11 tot zondag 13 maart 2016, In Wortel. Toch enkele examens binnenkort? Er is op zaterdagnamiddag een studie-blokje voorzien, en we ronden het weekend al af op zondagvoormiddag, zodat je thuis nog wat kan studeren.  Inschrijven kan hier.
Inschrijven voor de Paas-circusweken
De eerste week van de paasvakantie is er een vier-dagen-circusweek met wat meer acro dan normaal (maar natuurlijk ook jongleren en evenwicht...). De tweede week is er een van 5 dagen, daar zal er veel aandacht naar jongleren gaan (maar natuurlijk is er ook evenwicht en (lucht)acro). Beide circusweken vinden plaats bij Circolito in Mechelen.Meer info en inschrijven.
Data voor zomerweken en Circolitokamp
De data voor de zomerweken en het kamp staan al een tijdje in de kalender op onze website. De inschrijvingen gaan pas over een aantal weken open - we weten nog niet precies wanneer - en dan is er naar goede gewoonte weer een nieuwsbrief. 
 • Zomerweken bij Circolito-Mechelen: Van 4 tot 7 juli, van 11 tot 15 juli en van 1 tot 5 augustus. (Let op, mogelijk is er niet voor elke week een A- en een B-groep mogelijk. In de volgende nieuwsbrief komt er meer duidelijkheid!)
 • Zomerweek bij Circolito-Vilvoorde, in de Kruitfabriek: van 18 tot 22 juli
 • Het Circolito-kamp loopt van dinsdag 16 augustus (16u) tot zondag 21 augustus (16u), en is voor artiesten geboren in 1999, 2006 en alle jaren daartussen. Bekijk even de kamp-site van vorig jaar als je niet weet wat je mag verwachten!
Naast de eigen circusweken met full time circus, zijn er ook circus-sport-weken, georganiseerd door de sportdiensten uit de wijde buurt van Mechelen. Circolito-lesgevers zorgen voor circusworkshops op niveau, terwijl andere monitoren het sportgedeelte begeleiden. Deze data vind je hier.
Circosaurus Rex
Op zaterdag 5 maart blijven 24 Brusselse musea extra lang open, tot na middernacht, voor Museum Night Fever. Met 1 kaartje kan je die avond al de musea bezoeken die je leuk vindt. In de deelnemende musea is er ook extra animatie. In het Natuurkundig Museum treden bijvoorbeeld de Circolito's op met hun nummer van 'Circus in Scènes'. Circus kijken tussen de dino-skeletten! 'n Aanrader!
Extreme Convention in Antwerpen
Het laatste weekend van de paasvakantie (8-10 april 2016) is er zoals steeds de Extreme Convention, georganiseerd door Ell Circo D'Ell Fuego. Een weekend vol workshops in spectaculaire technieken als bascule, mast, barre Russe, roue Cyr, trampoline... Als we als groep inschrijven, genieten we van een speciaal tarief. Meer info en inschrijven.
Ongeveer parallel met de conventie (7-9 april)  is er ook het Atlas Festival, met optredens door erg straffe circusartiesten uit binnen- en buitenland. Meer dan de moeite waard!
Circus van morgen
Het 'Festival Mondial du Cirque de Demain' in Parijs is een soort wereldkampioenschap voor circusartiesten die jonger zijn dan 25. Uitgekozen worden om mee te doen is al een enorme eer, want er worden maar 24 nummers geselecteerd uit duizenden inzendingen. Een professionele jury koos het afgelopen weekend een aantal winnaars. Ze deelden dit jaar twee gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles uit aan de besten van de besten. En één van die bronzen-medaille-winnaars is een Circolito! Robin Leo is vanaf het begin leerling bij Circolito, was 'n Philladoesh en assisteerde tijdens lessen, circusweken en kampen. Samen met Jean-Batist André is hij 'Duo André-Leo'. Een heel dikke proficiat, gasten, we zijn heel fier op jullie! Filmpje!
Circolitoweekend op 22, 23 en 24 april
Het tweede weekend na de paasvakantie trekken we met zijn allen naar Beringen-Mijn. Van vrijdagavond tot zondagnamiddag gaan we circussen, spelletjes doen, een feestje bouwen, lekker eten (en een beetje te weinig slapen :-s) 
Alle Circolito's vanaf de Clowntjes of vanaf de A-groepen van Putte, Lier en Vilvoorde kunnen in principe mee. Maar let op, het is een behoorlijk 'zwaar' weekend, zeker voor jonge kinderen die nog niet veel kamp- of uit-logeren-ervaring hebben. De leeftijdsspreiding van 6 tot 16 jaar geeft een veel hoger 'tempo' dan met enkel 6-8 jarigen, we slapen daar in grote slaapzalen, en er is echt wat zelfstandigheid nodig om zelf je activiteiten te kiezen etc. Ouders kunnen best zelf inschatten of hun kind dat nu al aankan en leuk zal vinden. Twijfel je daarover? Wacht dan gewoon een jaartje, er komen nog veel Circolito-weekends!   
De inschrijvingen starten over enkele weken, tot zo lang blijft het thema natuurlijk een staatsgeheim! (P.S We nodigen ook Flup en Thilda uit, samen met hun klein mannen Els, Gabriël, Manu en Noortje. Bompa Bert of bomma Paula komen misschien ook op bezoek. De Lau hebben we niet gevraagd, maar met hem weet je nooit...)
Proefles-week
Wie volgend jaar wil inschrijven voor de wekelijkse lessen, of wie al Circolito is, maar graag een specialisatieles wil volgen, komt best even proeven. Van maandag 25 tot en met zaterdag 30 april zijn alle lessen 'proeflessen'. Lees er hier alles over, zodat je de juiste les of lessen kan kiezen.
Kalender
 • van maandag 8 tot vrijdag 12 februari: Acrostage bij Circolito
 • van maandag 8 tot zaterdag 13 februari: Circusanimatorcursus van Circuscentrum, Neerpelt
 • van maandag 8 tot vrijdag 12 februari: circusweek Sportdienst Vilvoorde en in De Nekker, Mechelen
 • zaterdag 27 en zondag 28 februari: eenwielerconventie, Neerpelt
 • van vrijdag 11 tot zondag 13 maart: Fout tienerweekend
 • van dinsdag 29 maart tot vrijdag 1 april: multi-circusweek bij Circolito Mechelen met veel acro
 • van maandag 4 tot vrijdag 8 april: multi-circusweek bij Circolito Mechelen met veel jongleren
 • van vrijdag 22 tot zondag 24 april: Groot CircoliTOONweekend in Beringen
 • van maandag 25 tot zaterdag 30 april: proeflesweek
 • van dinsdag 16 tot en zondag 21 augustus: Circolitokamp in het Weyneshof
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2016 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp