Copy
Nieuwsbrief juni 2016
Beste Circolitofan,

Het lijkt misschien niet zo, aan het weer te zien, maar de zomer staat voor de deur! Dit betekent dat we weer heel even afscheid zullen moeten nemen van de wekelijkse Circolito-lessen. Maar, niet getreurd, want ook in de zomervakantie staat Circolito klaar om samen met jou heel veel te circussen. 
De laatste lessen van dit atelierjaar…
...gaan door op zaterdag 4 juni!  Zorg dat je de laatste les zeker niet mist! 
Vanaf maandag 19 september 2016 gaan we terug van start in Mechelen, Vilvoorde, Putte en Lier. In het schooljaar 2016-2017 zullen de lessen in Mechelen nog steeds doorgaan in het Klein Begijnhof. We hopen om vanaf september 2017 de lessen op het Douaneplein te kunnen laten starten. 
Inschrijvingstool
Zoals je in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen, zijn de inschrijvingen van start gegaan. Hopelijk heb jij ook jouw plaatsje kunnen bemachtigen in de wekelijkse circuslessen en heb je onze nieuwe inschrijvingstool met succes kunnen gebruiken. Maar wist je dat je ook alle details en info van/over je inschrijving en betaling kan terugvinden op deze tool? Neem snel een kijkje op inschrijven.circolito.be
CIRCOLITO IN DE ZOMER

Circusweken: 
De eerste week (4-8 juli, Mechelen) is helemaal volzet (tenzij je een UITpas hebt), voor de tweede week (11-15 juli, Mechelen) zijn er nog enkele plaatsen in de B-groep (vanaf 9 jaar met ervaring, of vanaf 10 jaar zonder ervaring). Week 3 (18-22 juli) is in de Kruitfabriek in Vilvoorde. Hier zijn er ook vooral nog plaatsen in de B-groep. De vierde Circolito-circusweek (van 1 tot 5 augustus) is opnieuw in Mechelen. Ook deze is helaas volzet. 
Houders van een UITpas (Mechelen) of een Vrijetijdspas (Vilvoorde) krijgen korting op de circusweken. Aarzel dus niet langer om je in te schrijven! Meer info
 
Circuskamp
Er zijn nog een paar plaatsen voor het circuskamp dat doorgaat van dinsdag 16 tot zondag 21 augustus in het Weyneshof in Rijmenam. Net als de circusweken is het kamp voor leerlingen én niet-leerlingen!
Zoals elk jaar belooft het weer een knaller van een kamp te worden, vol spectaculaire workshops (o.m. vliegende trapeze, voor het eerst!), spannende activiteiten en een heleboel prettig gestoorde begeleiders én deelnemers. Dit alles in het kader van een geweldig thema: De Maharaja Express! (bekijk hier het promofilmpje!) Het circuskamp is hét hoogtepunt van het jaar, zorg zeker dat jij erbij bent! Meer info en inschrijven. 
Vrije oefenruimte
Tijdens de examens en in de vakantie is er op dinsdagavond, van 18u30 tot 20u30 telkens een vrije oefenruimte. Laat je examenstress thuis en kom hier oefenenen op je strafste trucs. Circussen bij wijze van ontspanning, klinkt goed, toch? 
Kunstbende: 
De grote finale van de Kunstbende, met de winnaars van alle voorrondes, is achter de rug. En….. WIJ HEBBEN EEN WINNAAR! Raff en Senne kwamen, zagen én gingen lopen met de eerste plaats in de categorie 'circus'. Pepijn eindigde op een knappe derde plaats. Proficiat aan onze finalisten en natuurlijk ook aan alle andere deelnemers!
PERPLX
PERPLX is een internationaal en uitdagend jaarlijks circusfestival dat sinds een aantal jaar georganiseerd wordt in Kortrijk. Dit jaar loopt het van vrijdag 1 t/m zondag 3 juli. Op de line-up staat o.a. Collectif Malunés (met ex-circolito Simon!). Hun nieuwe voorstelling “Forever, Happily…” gaat op vrijdag 1 juli in avant-première. En er is goed nieuws: Circolito’s én lesgevers betalen maar €25 voor een weekendticket ipv €86! Een dagticket kost voor Circolito's 5€ (vrij) of 10€ (zat/zon) Er is een gratis camping voorzien. Leerlingen, assistenten en lesgevers kunnen vóór woensdag 22 juni hun tickets bestellen via info@circolito.be. Niet-Circolito’s moeten via de website van PERPLX. Daar vind je ook alle info en kan je een campingplaatsje reserveren. 
Le P’tit Cirq' en Palc 
Van 3 tot 10 juli gaat er in Waver een circuskamp voor jongeren die verder willen gaan met circus.  15 jongeren tussen 16 en 20 kunnen zich 5 dagen lang bekwamen in onder meer bascule, roue cyr en russian bar, en treden op het einde op tijdens het bijhorende circusfestival. De lessen zijn in het Frans, dus ook goed om je talen te onderhouden tijdens de vakantie :-)
Een echte aanrader! Er is ook een aanbod voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. Meer info
Da Stoelt
Da Stoelt komt in september met een nieuwe voorstelling, met de steun van Mechels stadsartiest Circus Ronaldo. Ze zullen hun voorstelling bijna elke avond van 9/9 tot 18/9 spelen in de kleine Ronaldo-tent. Hou de nieuwsbrief en de website alvast goed in de gaten voor de start van de ticketverkoop en de juiste locatie!
Kalender
  • van maandag 30 mei tot en met zaterdag 4 juni: laatste lesweek.
  • van maandag 4 tot vrijdag 8 juli: zomercircusweek 1 in Mechelen
  • van maandag 11 tot vrijdag 15 juli: zomercircusweek 2 in Mechelen
  • van maandag 18 tot vrijdag 22 juli: zomercircusweek 3 in Vilvoorde
  • van zaterdag 30 juli tot en met zaterdag 6 augustus: European Juggling Convention
  • van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus: zomercircusweek 4 in Mechelen
  • van dinsdag 16 tot en zondag 21 augustus: Circolitokamp 'Maharaja Express' in het Weyneshof
  • maandag 19 september: start van het nieuwe atelierjaar
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2016 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp