Copy
Nieuwsbrief maart 2016
Beste Circolitofan,

We hebben weer een hoop informatie voor alle Circolito's, hun vrienden, familie en sympathisanten! We wensen jullie veel paaseitjes (voorzichtig mee jongleren!) en een fijne vakantie!
Kan circus de wereld redden? Minstens een beetje, denken wij. 
We willen ons zeker niet laten tegenhouden door blinde terreur en zinloos geweld. We willen niet stoppen met 'samen circussen', over alle verschillen in taal, afkomst, cultuur, leeftijd, huidskleur, ... heen. 
We roepen alle Circolito's, familie, vrienden en sympathisanten op om op zaterdag 26 maart, om 17u, een uur samen te komen circussen, in stilte, op de Grote Markt in Mechelen
We willen een positief signaal geven na de gebeurtenissen van afgelopen dinsdag. Een eenvoudige actie tegen zinloos geweld en tegen haat, om de wereld weer een beetje meer kleur te geven.
Er zijn ook andere organisaties die oproepen voor een herdenking op hetzelfde moment, en ook de stad Mechelen organiseert mee. Jij komt toch ook?
Circolito fait la farce 
Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april gaan we met de hele Koninklijke Circolitofamilie op weekend in Beringen-Mijn. Alle Circolito's (ook die van Vilvoorde, Lier en Putte) tussen 7 en 16 jaar kunnen inschrijven. (Als er nog plaatsen over zijn, kunnen ook niet-Circolito's mee). Lees er hier alles over! (en schrijf snel in als dat nog niet gebeurde)
Proefles-week
Wie volgend jaar wil inschrijven voor de wekelijkse lessen, of wie al Circolito is, maar graag een specialisatieles wil volgen, komt best even proeven. Van maandag 25 tot en met zaterdag 30 april zijn alle lessen 'proeflessen'. Lees er hier alles over, zodat je de juiste les of lessen kan kiezen.
Inschrijvingen in nieuw kleedje
De inschrijvingen voor circusweken, het kamp en - over enkele weken - het atelierjaar verlopen vanaf nu een beetje anders. En dat zou een stukje gemakkelijker en overzichtelijker moeten worden voor de ouders. Voor welke les schreef ik wie nu weer in? Is het kamp al betaald? Tegen wanneer moest die betaling binnen? En waar precies is het kamp? Vanaf nu vind je die info terug op een handig 'dashboard'. Je moet je mailadres en telefoonnummer dus niet steeds opnieuw ingeven, en je kan de persoonlijke fiche voor het kamp volgend jaar gewoon aanpassen als er iets verandert!
Aan de administratie-kant zou het ook allemaal wat gemakkelijker moeten gaan, met snelle bevestigingen, duidelijke betalingsinfo en - hopelijk heel weinig! - automatische reminders voor te late betalingen. inschrijven.circolito.be
Zomercircusweken bij Circolito in Mechelen en Vilvoorde
Er zijn dit jaar opnieuw 4 zomercircusweken die Circolito zelf organiseert. Tijdens de eerste en de tweede week van juli zijn er circusweken in Mechelen, en tijdens de derde week van juli is er een week in de Kruitfabriek in Vilvoorde.
Voor deze weken is er steeds een A-groep en een B-groep. De A-groep is voor jonge artiesten van 7 tot 10 jaar (eerste leerjaar moet achter de rug zijn), de B-groep is voor gasten van 9 tot 14 jaar. 
De eerste week van augustus is er opnieuw een circusweek in Mechelen, maar een beetje anders dan anders. We werken dan met 1 groep Nederlandstalige kinderen en 1 groep kinderen die nog geen, of maar een klein beetje, Nederlands spreken. We beperken de leeftijden van 8 tot 12 jaar, om binnen de groepen niet teveel verschillen in niveau te krijgen. De twee groepen krijgen aparte circuslessen, maar oefenen wel samen tijdens de vrije momenten, ze eten samen, en ze maken samen de slotvoorstelling. Circus op maat, zonder grenzen... (Shiab en Riham uit Syrië kwamen al eens meedoen met de clowntjes. Zie foto!)
De inschrijvingen voor de circusweken zijn open! 
(De sport-circusweken van onze partners, waarop Circolito-lesgevers de lessen geven, vind je hier)
Kamp
Het thema van het kamp onthullen we nog niet, maar het staat natuurlijk wel al vast dat het opnieuw een geweldig kamp wordt! Voor Circolito's en (nog-)niet-Circolito's van 10 tot 17 jaar, in het Weyneshof in Rijmenam. Het kamp start op dinsdag 16 augustus, om 16u. Op zondag 21 augustus, omstreeks 16u, is het afgelopen. Iedereen blijft slapen, in de slaapzaal of in tentjes. Nog nooit mee geweest? Kijk dan zeker even op de Circolito-site, of op de kampsite van 'de Kivingen', dat was het kamp van vorig jaar. Je kan al inschrijven!
Circolito op Kunstbende
Voor de eerste keer is 'circus' een volwaardige discipline binnen Kunstbende. Op zaterdag 30 april in de namiddag treden er al minstens 5 Circolito-acts aan tijdens de voorronde in Mechelen. Een professionele jury geeft interessante feedback op alle nummers. En verkiest het 'beste' nummer uit de voorronde om zich te meten met 'winnaars' van andere voorrondes tijdens de finale in Antwerpen op 14 of 15 mei. Kom supporteren op het plein aan het Cultuurcentrum, en genieten van de fijne sfeer tijdens de wedstrijd (die eigenlijk geen wedstrijd is, maar een groot creatieve-jongeren-feest.) Je kan nog inschrijven met een nummer, laat dan snel iets weten.
Ik spreek Circus. Jij ook?
Om samen te kunnen circussen, moet je niet echt dezelfde gesproken taal hebben. Je kijkt en imiteert, en je gebruikt je handen en voeten om iets uit te leggen. Daarom is circus een fijne manier voor jonge, anderstalige nieuwkomers, om zich te amuseren én om Nederlands te leren. Ze moeten niet 'eerst' de taal leren om te kunnen meedoen. Ze kunnen gewoon meteen meedoen, en al doende Nederlands leren. 
We weten dat circus staat voor fijne succeservaringen, voor meer zelfvertrouwen, voor leren samenwerken en creëren, voor verwondering en bewondering oogsten... Da's voor iedereen belangrijk, dus zeker ook voor jonge vluchtelingen die al wel wat meegemaakt hebben. En daarom geeft Circolito een aantal van hen de kans om mee te komen circussen.
In paascircusweek 2 zullen enkele Syrische jongeren meedoen, en misschien nemen ze de rest van het atelierjaar wel enkele vrije plaatsen in in de wekelijkse lessen. Tijdens zomercircusweek 4 (van 1 tot 5 augustus) maken we één groepje met anderstalige jongeren, die samen met de groep jonge Nederlandstalige artiesten de slotvoorstelling zullen maken. En we stelden aan het Rode Kruis voor om ook in het opvanginitiatief aan de Nekkerhal circuslessen te geven.
Verdien 1000€...
... voor Circolito, door even te stemmen op ons project op de site 'gastvrijegemeente'. Met dat geld willen we een set circusmateriaal aankopen voor de kinderen die in het opvangcentrum aan de Nekkerhal in Mechelen opgevangen (zullen) worden. Als iedereen stemmen ronselt bij vrienden en collega's, op facebook, per mail, ... dan halen we er zeker een hoop binnen. Dankjewel!
European Juggling Convention
Iedereen die gek is van jongleren, kent de European Juggling Convention. Deze zomer komen jongleurs uit heel Europa (en ver daarbuiten) naar Nederland. Vlakbij dus! Van 30 juli tot 7 augustus in Almere. Als je je tickets nu al reserveert, is het goedkoper dan wanneer je wacht! Vraag even rond bij de lesgevers, er gaan een pak Circolito's naar de EJC!
Kalender
 • zaterdag 26 maart, 17u: Circus in Silence op Grote Markt Mechelen
 • van dinsdag 29 maart tot vrijdag 1 april: multi-circusweek bij Circolito Mechelen met veel acro
 • van maandag 4 tot vrijdag 8 april: multi-circusweek bij Circolito Mechelen met veel jongleren
 • van vrijdag 22 tot zondag 24 april: Koninklijk Circolitoweekend in Beringen
 • van maandag 25 tot zaterdag 30 april: proeflesweek
 • zaterdag 30 april, 14-18u, voorronde van Kunstbende, Cultuurcentrum, Mechelen
 • van maandag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni: laatste lesweek.
 • van maandag 4 tot vrijdag 8 juli: zomercircusweek 1 in Mechelen
 • van maandag 11 tot vrijdag 15 juli: zomercircusweek 2 in Mechelen
 • van maandag 18 tot vrijdag 22 juli: zomercircusweek 3 in Vilvoorde
 • van zaterdag 30 juli tot en met zaterdag 6 augustus: European Juggling Convention
 • van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus: zomercircusweek 4 in Mechelen, met Nederlands- en anderstalige deelnemers
 • van dinsdag 16 tot en zondag 21 augustus: Circolitokamp in het Weyneshof
Het Circuscentrum heeft een uitgebreide circuskalender met veel circusoptredens, -festivals, etc! 

V.U.: Lieven Leemans, Circolito vzw
info@circolito.be  http://www.circolito.be
Circolito is  erkend als cultuureducatieve organisatie door de Vlaamse overheid,
en als regionaal jeugdwerk door de provincie Antwerpen,
Circolito is lid van het Vlaams Centrum voor Circuskunsten, maakt deel uit van Mechelen Kinderstad 
en geniet de steun van Mechelen en Vilvoorde 
We worden voor internationale projecten zoals EVS ondersteund door Jeugd in Actie.

Copyright © 2016 Circolito, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp