Je bent co-assistent en vermoedt een medische misstand - wat te doen? 
header
 
header
26 februari 2014
header

Ooit liep ik als leerling en jong-gediplomeerd verpleegkundige rond in de acute psychiatrie. Aan die tijd moest ik denken bij het lezen van het artikel in het eerste studentennummer van 2014  over co-assistenten en hun verantwoordelijkheid bij het melden van (vermeende) misstanden. Moeilijk hoor om als jong mens in een afhankelijkheidspositie te beoordelen of degene van wie jij geacht wordt te leren, de goede beslissingen neemt en zich binnen het beroep gedraagt zoals van hem of haar verwacht mag worden. Lees verder »

header

Medische misstanden melden

Co-assistenten begeven zich in het hart van de zorg. Als jonge dokters zien zij het dus ook als het niet goed gaat. Hebben zij in die gevallen evenveel verantwoordelijkheid als hun oudere collega’s? Lees verder »

header

Kinderparadijs Bohuslän

Niet de speelplek in de Ikea-winkels, maar de scherenkust van Bohuslän, tussen Göteborg en de Noorse grens, is Zwedens échte kinderparadijs. Lees verder »

header

Kleine Mercedes

“Uw zoon is erg ziek”, sprak de kinderarts van het VUmc. Ik knikte. Dat hij ziek was, kon ik ook wel zien. Een paar dagen ervoor was hij geboren met longen vol meconium, of in gewoon Nederlands: poeplongen. Lees verder »

header

Mijn huis - Hattem

“Goh, eigenlijk is dit een ontzettend leuk huis, dachten we. Het was beneden lekker ruim en boven niet té groot maar nog steeds groot genoeg. En de verbouwingsplannen die Jans zwager had geschetst voor potentiële kopers, zouden het wat minder hokkerig maken”  Lees verder »

facebook twitter rss  

Arts en Auto app

Eind deze week bij u op de mat, maar nu al te lezen via tablet of smartphone: Arts en Auto 3 2014Download hier de app.
alt
header

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2014