Marjolein de Jong (AMBZ) "De tijd van grote warenhuizen in het zorglandschap is voorbij."
header
 
header
04 juni 2016
header

Begin dit jaar nam Breast Care Nederland (BCN) het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis (AMBZ) over. Daarmee maakte Marjolein de Jong, medeoprichter van BCN, de stap van de OK naar het bestuur. “De tijd van de grote warenhuizen in het zorglandschap is voorbij. We moeten de zorg efficiënter organiseren. Daar heeft de patiënt baat bij en zo kunnen we zorg betaalbaar houden. Gespecialiseerde centra hebben minder overhead dan grote ziekenhuizen en als je focust, als je je specialiseert en iets dus vaak doet, word je efficiënter en krijg je inzicht in wat iets werkelijk kost.”

Lees verder »

image

Ek zonder oranje

Samengeknepen billen bij een te korte terugspeelbal? Angst voor een penaltyserie? Niet aan de orde tijdens het EK nu Oranje niet meedoet. Toch zijn er volgens Vitesse-doelman en geneeskundestudent Wouter Dronkers redenen genoeg om het EK volgen. Lees verder »

image

Waterrijk & trendy Hamburg

Dat Berlijn zeer de moeite waard is, weten velen inmiddels wel. Maar dat ook Duitslands tweede stad, de Hanzestad Hamburg, een leuke citytripbestemming is, is minder bekend.
Lees verder »

Sabbatical op zee

Het is een droom voor velen, maar slechts weinigen durven het ook te dóen: het anker lichten en voor langere tijd wegvaren, de zeeën op, de oceaan over. Wat levert zo’n time-out op het water uiteindelijk op? Zes zorgprofessionals vertellen.
Lees verder »

image

Mijn huis - Beuningen

Tijdens onze rondleiding door het historische huis, dat is gebouwd op de fundamenten van een Tempeliers Commanderij, komen we ogen tekort; aan elk stuk en elk vertrek zit wel een verhaal.
Lees verder »

facebook twitter rss  

Arts en Auto App


Arts en Auto
 is ook beschikbaar voor tablet en smartphone. 
Download de app voor iOS of Android.

Praktijk aan huis

Een praktijk aan huis wordt steeds zeldzamer. Voor een artikel in het oktobernummer – met als thema Wonen – zoekt de redactie van Arts en Auto zorgprofessionals die nog een praktijk aan huis voeren. Wat is de impact van wonen en werken onder hetzelfde dak? Hoe bevalt dat? Wilt u daarover vertellen, stuur dan vóór 10 juli een mailtje met uw naam en beroep naar oproep@artsenauto.nl, o.v.v. ‘Praktijk aan huis’.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2016