Interview Maarten Ducrot: "We moeten back to basic, in de zorg en in het fietsen."
header
 
header
15 april 2016
header

Als oud-wielrenner strijdt Maarten Ducrot al lange tijd tegen wat hij noemt 'het robotiseren van renners', waarbij koersen vanuit de ploegleiderswagens met computers worden geregisseerd. Ducrot ziet een parallel met de zorg, een van de terreinen waarop hij als organisatieadviseur actief is. "Het beroep van zorgprofessionals wordt ook gemechaniseerd. Ze zitten meer tijd achter hun computers om uit te rekenen of het wel verantwoord is wat ze hebben gedaan dan dat ze tijd besteden aan de patiënt."

Lees verder »

image

Over leven - Welwillend

"In Het Ziekenhuis is van alles heel erg belangrijk: planning, DBC’s, personeelsbezetting, behandelmodules, koffiepauzes, alles behalve patiënten."
Lees verder »

image

Fietsrondje IJsselmeer

In een week tijd fietsen door oer-Hollandse landschappen, langs oude VOC-havens en Hanzesteden. Genieten van de bossen op de Veluwe, de ongerepte natuur van de Weerribben en de dorpen van Het Gooi. Lees verder »

image

TomTom & euthanasie

TomTom symboliseert een bepaalde manier van denken, of beter geformuleerd: het in zekere zin uitgeschakelde denken. Alleen het doel telt en het denkwerk houdt op zodra de bestemming is ingevoerd. Lees verder »

image

Lexus RX450h

Binnen de hogere marktsegmenten vaart Lexus zijn eigen koers. De nieuwe generatie RX is opnieuw een SUV in de topklasse met sterke en onderscheidende eigenschappen. Lees verder »

facebook twitter rss  

VvAA congres
Zelf aan het roer

Op 22 juni 2016 vind in DeFabrique in Utrecht het VvAA Congres 'Zelf aan het Roer' plaats. Samen met de leden zet VvAA de volgende stap om in navolging van de huisartsen ook andere beroepsgroepen te helpen weer baas te worden over eigen kwaliteit. Meer informatie en aanmelden via vvaa.nl/congres2016.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2016