InEen-directeur Anoeska Mosterdijk mist urgentiegevoel in eerste lijn
header
 
header
26 augustus 2016
header


Sinds begin dit jaar is Anoeska Mosterdijk directeur van brancheorganisatie InEen. Het is inmiddels ruim 2,5 jaar geleden dat voorgangers VHN, LVG en LOK in de nieuwe organisatie opgingen. “Zowel op bureauniveau als op verenigingsniveau moest er een slag worden gemaakt naar meer eenheid”, zegt Mosterdijk. “Ik zie en hoor dat er al grote slagen zijn gemaakt, maar we moeten als InEen nog meer een eigen cultuur en identiteit creëren. Ervoor zorgen dat alle leden het gevoel krijgen van: dit is mijn vereniging.” En dat is een hele klus, want de eerste lijn is (nog) niet bepaald een eenheid. “Er valt nog veel winst te behalen.”
Lees verder »

image

Knokken voor een plek

Na je studie geneeskunde ben je straks basisarts. De meesten willen verder en proberen een opleidingsplaats te bemachtigen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. 
Lees verder »

image

Backpacken door Vietnam

Het is er goedkoop, op veel plekken nog ongerept én het is weer eens iets anders dan Thailand of Bali. Verslag van een maand backpacken door Vietnam. 
Lees verder »

image

Accu of bom

"Ik heb tegenwoordig een extra portable accu voor mijn telefoon in mijn tas. Ze zijn zelfs te koop bij de koffieschenker in de trein. Ondanks alle technische vooruitgang hebben elke dag duizenden mensen een dode telefoon."
Lees verder »

image

Mijn huis - Veendam

Veendam blijkt groener dan groen, allesbehalve saai (compleet met pittoresk grachtje), en zeer ruim opgezet, met brede lanen met prachtige huizen.
Lees verder »

facebook twitter rss  

Masterclass
Geboorteketen

Ontwikkelingen rond geboortezorg hebben geleid tot het ontstaan van verloskundige samenwerkings-verbanden (VSV’s) die de eerste- en tweedelijns zorg overstijgen. Dit vraagt om een andere kijk en grip op risico’s rond de geboorte.

Tijdens de Masterclass ‘Preventie van tuchtklachten en claims in de geboorteketen’ op 1 september aanstaande in Utrecht krijgt u meer inzicht in de onderliggende problematiek, zodat fouten beter kunnen worden voorkomen.

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2016