Oncoloog Bob Pinedo zet op Curaçao uniek screeningsmodel op Caribische kaart
header
 
header
10 juli 2016
header

Wie dacht dat Neerlands bekendste dokter zich na zijn pensionering zou terugtrekken, heeft het mis. Bob Pinedo, die tijdens zijn actieve loopbaan de wereldwijde behandeling van kanker voorgoed veranderde, is misschien wel actiever dan ooit. Op zijn geboorte-eiland Curaçao ijverde hij voor een aparte preventiebegroting en stampte hij een uniek screeningsmodel voor arme landen uit de grond. In oktober volgt een congres op Curaçao. 

Lees verder »

image

Groepsreflectie

Voor sommige medisch specialisten is IFMS – de verplichte 360 graden reflectieronde – niet meer voldoende. Vakgroepen die de patiëntenzorg bewust op een hoger plan willen tillen, kiezen steeds vaker voor groepsreflectie.  
Lees verder »

image

Verdwalen in Lissabon

Lissabon is voor velen vaak het beginpunt van een rondreis door Portugal. Maar reizigers doen zichzelf én de Portugese hoofdstad tekort als ze er alleen de bekende plekken bezoeken.
Lees verder »

image

Pad kwijt

"Ik volg de Amsterdamse verloskundige Beatrijs Smulders al sinds ze in de jaren tachtig van de vorige eeuw een prachtig geboortecentrum in Amsterdam neerzette en ik was lange tijd fan van haar", stelt hoofdredacteur Marjan Enzlin. Dat is nu voorbij. Lees verder »

image

Mijn huis - Winsum

Toen ze nog in Voorschoten woonden, hoefden ze nooit te hekkelen. Verhuizen naar het Friese platteland brengt, zo weten Mars en Nelleke van ’t Veer inmiddels, wel wat veranderingen met zich mee.  Lees verder »

facebook twitter rss  

Manifest
Zelf aan het Roer

Zorgverleners: geef spreekkamer terug aan patiënt en zorgverlener. onderteken hier het manifest.

Mijn huis

Heeft u een bijzondere woning? Voor de rubriek Mijn huis zoeken we lezers die het leuk vinden om collega's bij hen thuis binnen te laten kijken. We komen dan een mooie fotoreportage maken. Meedoen? Stuur dan een mailtje naar oproep@artsenauto.nl

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2016