VvAA-voorzitter Cerfontaine wil menselijke maat en passie in de zorg terug
header
 
header
03 juli 2014
header

Het Nederlandse zorgsysteem lijkt in crisis. Dat stelt bestuursvoorzitter van Vereniging VvAA Gerlach Cerfontaine. Zorgprofessionals hebben last van steeds meer regeldruk. De menselijke maat en de passie zijn uit de zorg verdwenen. Het is tijd voor verandering. Cerfontaine wil met VvAA helpen om de balans te herstellen. “Wij zijn een vereniging van professionals. Het is tijd om nadrukkelijker een bijdrage te leveren.”  Lees verder »

image

'Van elke uitbraak leer je wat'

Hoogleraar epidemiologie Roel Coutinho had jarenlang de spannendste baan die er is. Als een detective werkte hij aan het ontrafelen van de raadsels rond (dreigende) infectieziekte-uitbraken. En soms ging het fout. Lees verder »

image

Europa per trein

Vanwege het dichte spoornetwerk is Europa uitstekend per trein te verkennen. Fotograaf Martin Kers en journalist Hans Bouman selecteerden uit hun boek Rail Away Europe vijf van hun favoriete trajecten. Lees verder »

image

Dromen van de ruimte

Huisarts Lodewijk-Jan Doensen (44) droomt er al zijn hele leven van om de ruimte in te gaan. Misschien volgend jaar al wordt deze droom werkelijkheid. Doensen staat namelijk op de lijst voor een van de eerste commerciële ruimtevluchten. Lees verder »

image

Mijn huis - Maastricht

Een keur aan restaurants en galeries, steden als Brussel en Düsseldorf op rijafstand, en ieder voorjaar de Tefaf, het prestigieuze kunstevenement: Maastricht heeft het állemaal. Lees verder »

image

'Wielerarts niet te benijden'

Columnist  en ex-wielrenner Thijs Zonneveld ziet graag dat sportartsen minder in de verleiding komen om doping te verstrekken. “Het is raar dat de sportarts  medeverantwoordelijk is voor de resultaten van de renners.” Lees verder »

facebook twitter rss  

Zomerstop

Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomerstop. De eerstvolgende editie verschijnt op 28 augustus 2014.

Arts en Auto app


Arts en Auto
 verschijnt ook in een digitale versie voor smartphone en tablet. Download de app voor Android of iOS.
alt

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2014