Worstelen met zelfgekozen dood bij psychiatrisch lijden
header
 
header
19 februari 2014
header

In de bijna veertien jaar die ik als leerling- en gediplomeerd verpleegkundige in de psychiatrie doorbracht, heb ik zeven suïcides meegemaakt. Zoiets vergeet je nooit. Ook niet als doorgewinterd professional. In alle gevallen betrof het jonge mensen, met (zeer) ernstige psychiatrische aandoeningen, maar nog aan het begin van hun behandelopties en dus was hun ‘zelfverkozen’ levenseinde onacceptabel. Lees verder »

header

Respecteer doodswens

In een interview met NRC Handelsblad vestigde psychiater Gerty Casteelen de aandacht op euthanasie voor psychiatrisch patiënten. Het kwam haar op stevige kritiek te staan. Ze is blij met de aandacht omdat het taboe geslecht moet worden. Lees verder »

header

Maak kennis met de Azoren

Lagunes, bloemenvelden, kratermeren, een azuurblauwe zee en authentieke dorpjes: u vindt het op de Azoren, de Portugese eilandengroep voor de kust van Afrika. Deze archipel is een paradijs voor de natuurliefhebber die er graag te voet op uit trekt. Lees verder »

header

Tweede huis op een park

Het wemelt in ons land van de bungalowparken. Vanwege de goede reputatie en de aantrekkelijke prijzen, is het niet vreemd dat menig potentiële koper een recreatiewoning op een park overweegt. Wat maakt zo’n huisje zo aantrekkelijk? En: kleven er ook nadelen aan? Lees verder »

header

Autoportret - Peugeot 308

Voor het eerst in tachtig jaar heeft Peugeot de logica in type-namen laten varen. De opvolger van de 308 heet opnieuw 308. Niettemin is déze 308 een compleet nieuw ontwikkelde en moderne middenklasser. Lees verder »

facebook twitter rss  

VvAA training Professioneel presenteren


Kent u dat gevoel van nervositeit dat overheerst wanneer u voor een groep een presentatie moet houden? U bent niet de enige maar een goede training doet wonderen! Schrijf u in voor de training op 28 maart.
alt

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2014