In deze nieuwsbrief: Artsen verwijten VVD bemoeienis
header
 
header
4 december 2012
header

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) is behalve blij met de aandacht van de VVD voor betere patiëntveiligheid, ook van mening dat het niet aan de politiek is om hiervoor plannen te maken. “De politiek heeft de neiging op andermans stoel te gaan zitten: laat de verantwoordelijkheid bij hen die verantwoordelijk zijn”, zegt Joan Smithuis, woordvoerder van de OMS. Lees verder »

header

'Niets doen is niks voor mij'

Pia Dijkstra (58) heeft met voorkeursstemmen een plaats in de Tweede Kamer veroverd voor D66. In haar portefeuille zitten Volksgezondheid, Welzijn, Sport en Emancipatie. Haar kijk op de zorg werd mede bepaald door het programma Vinger aan de Pols dat ze jarenlang presenteerde. Maar ook persoonlijke ervaringen spelen een rol. Lees verder »

header

Gastvrij Elzas

De Noord-Franse Elzas biedt, op een krappe 650 km vanaf Utrecht, alle ingrediënten voor een ontspannen vakantie. Ook in december, want de Elzassers verstaan de kunst om de adventstijd uitbundig en met een flinke vleug Franse charme te vieren. Lees verder »

header

Frank van Wijck

Frank van Wijck is medisch journalist en houdt als freelancer op de website van Arts en Auto dagelijks een weblog bij over ontwikkelingen in de zorg. Vandaag schrijft hij over het VVD-voorstel om artsen die in aanraking komen met de Inspectie voor de Gezondheidszorg per direct op non-actief te zetten. Een verkeerd signaal, stelt Van Wijck. 
Lees verder »

header

Mijn huis: Huisduinen

Het is dat fotograaf Ed van Rijswijk daglicht nodig heeft, maar eígenlijk hadden we ’s avonds moeten komen. Want dan waren we er getuige van geweest hoe het licht van vuurtoren De Lange Jaap door het huis van Anita en Frans Schreuder flitst. “Dat is echt heel bijzonder om te zien.” Lees verder »

facebook twitter rss  

MuziekKliniek


Bezoek de MuziekKliniek van Bram van Schaik en maak kans op Chanson Illustrée van Bart van Loo.

Oproep: Mijn receptBent u lid van een kookclub, heeft u een bijzondere verzameling kookboeken of houdt u ‘gewoon’ van ontspannen kokkerellen na een hectische werkdag? De redactie van Arts en Auto is op zoek naar nieuwe kandidaten voor de rubriek Mijn recept. Vindt u het leuk om uw favoriete gerecht te delen met collega’s en geportretteerd te worden in uw keuken, dan horen we het graag. Stuur uw reactie naar oproep@artsenauto.nl, o.v.v. Mijn recept. Vergeet niet om uw contactgegevens, leeftijd en beroep te vermelden, én natuurlijk het recept. De redactie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
header

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2012