Niet alleen zorgprofessionals, maar ook patiënten dreigen onder regeldruk te bezwijken
header
 
header
30 oktober 2014
header

Zorgprofessionals bezwijken zowat onder de regeldruk, bleek afgelopen week maar weer eens. Dat mag nieuws zijn voor de buitenwereld, maar u en ik wisten het natuurlijk allang. Ik heb trouwens nog zo’n open deur: zorgprofessionals zijn niet de enigen die dreigen te bezwijken. Want wat dacht u van (potentiële) patiënten? En dat lijkt me het tegenovergestelde van wat de bedoeling is van de relatie tussen zorgprofessional en patiënt. Lees verder »

image

'Lean heeft ons rust gegeven'

Huisartsenpraktijk Schultz en Van de Kerkhof was in 2010 de eerste huisartsenpraktijk in Nederland die werkt volgens de leanfilosofie. Huisarts Ulrich Schultz hoopt met zijn enthousiasme ook andere praktijkhouders aan te steken. Lees verder »

image

Booming Berlijn

Vijfentwintig jaar geleden viel de Muur. De vrolijke chaos van de eerste jaren is inmiddels voorbij. Maar kunstenaars en ondernemers uit heel Europa geven Berlijn nu nieuwe dynamiek.  
Lees verder »

image

Herman van Veen - Blozen

"Het is vooral de angst om te blozen die er vaak voor zorgt dat je bloost. Je zit in de klas, je hebt je huiswerk niet gemaakt, je doet er alles aan om geen beurt te krijgen, probeert eruit te zien als je schrijftafel of op te gaan in de oude schoolprent aan de muur." Lees verder »

image

Mijn huis – Goutum

Sommige huizen laten zich van buiten moeilijk ‘lezen’. Zo ook dat van Alied Rijnvis in Goutum, een voormalig terpdorp vlak onder Leeuwarden. Eenmaal binnen blijkt achter de tamelijk anonieme voorgevel een originele woning schuil te gaan.  Lees verder »

image

Management in gezondheidszorg

Als zorgprofessional wordt u steeds meer belast met managementtaken. Hoe zorgt u dat u deze goed uitvoert? Op 9 januari 2015 start de opleiding Management in de Gezondheidszorg. Bent u erbij? Lees verder »

facebook twitter rss  
alt

VvAA FotowedstrijdDe jaarlijkse fotowedstrijd van VvAA is weer volop aan de gang. Het thema luidt dit jaar:
Vertrouwen. Op onze website kunt u uw foto's uploaden of uw stem uitbrengen op een van de vele inzendingen. Doe mee!
alt

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2014