Wie op het oordeel van de arts vertrouwt, heeft geen second opinion nodig
header
 
header
28 mei 2013
header

Het sleutelwoord in de discussie rond second opinion is vertrouwen. Wie op het oordeel van de arts vertrouwt, heeft geen tweede mening nodig. Het is dus aan artsen en andere zorgprofessionals om via zorgvuldig onderzoek én uitgebreide informatie daarover, het vertrouwen van de patiënt te verdienen en te behouden. Lees verder »

header

Meer aandacht voor de vrouw

Huisarts Hedwig Vos, die promoveert op genderverschillen bij preventie, wil meer aandacht voor de positie van de vrouwelijke patiënt. Zij is sowieso voorstander van preventie: “Ik gun mijn patiënten, net als mijzelf, een langer en gelukkiger leven met minder ziektedagen.” Lees verder »

header

Adellijke kwalen

Het aanduiden van de adel als mensen van blauw bloed berust vermoedelijk op de blauwe aderen onder de lelieblanke huid van mensen die nooit onbeschermd in de zon kwamen. Historicus Ileen Montijn verdiepte zich in de beeldvorming rond de aristocratie. Voor Arts en Auto belicht zij specifiek adellijke kwalen. Lees verder »

header

Homerisch Chios

Een Grieks eiland, vlak voor de kust van Turkije: dat staat garant voor een roerige geschiedenis. Die is dan ook volop te vinden op Chios, net als schitterende natuur en lieflijke, rustieke dorpjes. En mooie verhalen, natuurlijk. Homerus werd hier immers geboren. Lees verder »

header

Gebraden kip met citroen en tijm

Klinisch psycholoog Andreas Wismeijer: “Koken is voor mij de ideale manier om de dag af te sluiten. Ik ben er ook veel en vaak mee bezig, heb méters aan kookboeken staan." Lees verder »

facebook twitter rss  

MuziekKliniekBezoek de MuziekKliniek van Bram van Schaik en maak kans op de opgefriste debuutplaat van Wendy & Lisa.

LedenvoordeelThe Wagner Experience is een onvergetelijke ervaring aan boord van het muziektheaterschip van Rheingold op de Rijn. VvAA leden krijgen 25 procent korting op het vip-arrangement. Voor meer info en boeken, klik hier.
header

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2013