Wat te doen met een verslaafde collega?
header
 
header
02 juli 2013
header

VVD en PVDA willen dat artsen bestraft worden als zij het niet direct melden, wanneer een collega aan drank of drugs verslaafd is. Tevens stellen de partijen voor dat de verslaafde arts onmiddellijk op non-actief wordt gesteld en dat er vervolgens onderzoek wordt gedaan. Tot op heden kunnen artsen doorwerken terwijl een onderzoek loopt. De druppel die de emmer voor de regeringscoalitie deed overlopen, was een aan alcohol verslaafde huisarts in Zoetermeer waar het Algemeen Dagblad afgelopen zaterdag over schreef.  Lees verder »

header

Doktersadvies voor de minister

Afgelopen donderdagochtend nam minister Schippers een speciale editie van Arts en Auto in ontvangst met hierin ruim 800 adviezen van VvAA leden, van commentaar voorzien door Ab Klink en Pauline Meurs. Als download beschikbaar op artsenauto.nl. Lees verder »

header

Lean nooit meer weg uit de zorg

Het symposium ‘Lean denken en doen in de zorg’ op 12 juni in het Tilburgse St. Elisabeth Ziekenhuis was een inspirerende dag. Met name de presentatie van Lean-specialist Brad Schmidt maakte veel indruk. Lees verder »

header

Nieuw-Zeeland en Tolkien

Dankzij de verfilmingen van Lord of the Rings en The Hobbit heeft Nieuw-Zeeland een compleet nieuwe identiteit gekregen. Het is even vliegen, maar Midden-Aarde bestaat echt! Welkom in het spannende woonoord van hobbits, dwergen, orks en elven.  Lees verder »

header

Eendracht maakt macht

Tijdens het laatste zorgdebat van BNR en VvAA kwam de klacht weer op tafel. Zorgaanbieders voelen zich machteloos tegenover de ‘powerplay’ van verzekeraars. Is dat werkelijk zo? En wat kunnen zorgprofessionals doen om hun invloed te vergroten?  Lees verder »

header

Voor sportieve fietsers

Onder invloed van de economie daalt het aanbod van nieuwe cabrio’s. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niets gebeurt aan het cabriofront. Autojournalist Bart van den Acker geeft een update. Lees verder »

facebook twitter rss  


Het zomernummer van Arts en Auto verschijnt komende zaterdag, maar is nu al beschikbaar in de Arts en Auto app. Klik hier om de app te downloaden.

Zaterdag 21 september organiseren VvAA en Eltingh Haarhuis Tennis & Events een tennisclinic voor leden. Zowel geschikt voor beginners als voor toppers.Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.
header

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2013