Griekse tragedie - ook medische zorg niet gespaard
header
 
header
16 juli 2015
header

“De zorgsector in Griekenland heeft sterk te lijden onder de economische crisis", stelt Nefroloog Athanasios Sioulis van het Axepa ziekenhuis in Thessaloníki. Volgens hem is het budget van zijn ziekenhuis in de afgelopen drie jaar met 50 procent gekort. Het gebrek aan geld wordt persoonlijk gevoeld door de artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers. De basislonen werden met 40 procent gekort en de onregelmatigheidstoeslagen worden met een vertraging uitbetaald. Sioulis en zijn collega’s wachten nu al vijf maanden op dat aanvullende deel. 

Lees verder »

image

Zonnen mag weer?

Elke zomer regent het waarschuwingen voor de gevaren van de zon. Bangmakerij, vindt dermatoloog Han van der Rhee: bruin worden is het probleem helemaal niet. Verbranden, dát is wat risico geeft op huidkanker. Zijn boodschap valt niet bij iedereen in goede aarde. Lees verder »

image

Eilandhoppen bij Thailand

Ten westen van de populaire zuidwestkust van Thailand ligt een tropische archipel die nog verrassend ongerept is en waar het, zo ontdekte reisjournalist Joris van Drooge, prima eilandhoppen is. Lees verder »

image

Lean zien is lean doen

Vertegenwoordigers van drie ziekenhuizen vertrokken eind mei naar hét leancongres, de Lean Healthcare Transformation Summit in Dallas, Texas. Arts en Auto was erbij. Lees verder »

image

Ricotta-gnocchi met tomaten

Louise van den Berg: “Dankzij een Chinees-Surinaamse oma keek ik als kind al over culinaire grenzen heen. Koken zie ik niet als een dagelijkse noodzaak, maar als een inspirerend en creatief proces" Lees verder »

facebook twitter rss  

Djanko

Arts en Auto App


Arts en Auto is ook beschikbaar voor tablet en smartphone. 
Download de app voor iOS of Android.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2015