One Health in de regio: "Zoönosen komen vaker voor dan wij huisartsen dachten"
header
 
header
19 juni 2016
header

Onder de vlag van de ZLTO, de Zuidelijke Land- en Tuinbouw-organisatie, vormen huisartsen en dierenartsen uit de Noord-Brabantse gemeente Hilvarenbeek een netwerkgroep. De groep bezoekt onder meer boerenbedrijven in de regio. “Zoönosen komen vaker voor dan wij huisartsen dachten.” 

Lees verder »

image

Communicatie

“Communicatie!”, roept de groep in koor alsof het afgesproken was. “Verbinding met de patiënt”, zegt de minst serieuze jongen van het stel enthousiast. “Zorgen dat de patiënt een goed gevoel heeft”, voegt een meisje met veel potentie toe.
Lees verder »

image

Low-budget over de Balkan

Als je niet veel geld hebt en tóch op reis wilt, zou je de Balkan eens moeten overwegen. Makkelijk en betaalbaar te bereiken per trein en vliegtuig, niet heel ver weg en toch écht buitenland. 
Lees verder »

image

Medaillekandidaten

Er gaan ook sporters met een (para)medische achtergrond naar de Olympische Spelen. Kaj Hendriks, Maarten Brzoskowski, en Madelein Meppelink dromen van goud in Rio. “Als je daar wint, weet je dat je iedereen hebt verslagen tijdens hun sterkste moment.” Lees verder »

image

Vislasagne

De behandeling van obesitas als oorzaak van onvruchtbaarheid leidde er ooit toe dat voormalig gynaecoloog Peter Bouckaert zich ging verdiepen in voedzame gerechten met een laag caloriegehalte.  Lees verder »

facebook twitter rss  

Arts en Auto App

Arts en Auto is ook beschikbaar voor tablet en smartphone. 
Download de app voor iOS of Android.
 

Praktijk aan huis

Een praktijk aan huis wordt steeds zeldzamer. Voor een artikel in het oktobernummer – met als thema Wonen – zoekt de redactie van Arts en Auto zorgprofessionals die nog een praktijk aan huis voeren. Wat is de impact van wonen en werken onder hetzelfde dak? Hoe bevalt dat? Wilt u daarover vertellen, stuur dan vóór 10 juli een mailtje met uw naam en beroep naaroproep@artsenauto.nl, o.v.v. ‘Praktijk aan huis’.

Redactie

Arts en Auto is een publicatie van:

Vereniging VvAA
Postbus 8153
3503 RD Utrecht
redactie@artsenauto.nl

 
U ontvangt deze mailing omdat u zich heeft ingeschreven via de website van Arts en Auto. De mail is verstuurd aan m.vandijk@artsenauto.nl, u kunt uw gegevens wijzigen of zich direct afmelden
© Arts en Auto 2016